Triaconta Weekly #240

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
De zeer welkome opleving in de crypto markt zet zich voort, maar we mogen nog niet spreken van een trend ommekeer. Daarvoor staan we nog te ver onder de voortschrijdende gemiddelden. Bijna alle bundels noteren deze week wel dubbele groeicijfers. De PennyStock bundel neemt vooralsnog de leiding dit jaar met de Gala token die meer dan verdubbelt deze week. Ook het vertrouwen in DeFi lijkt weer voorzichtig terug te keren, waardoor marktleider Avalanche met een 42% stijging dit jaar flink bijdraagt aan het rendement van de Top30 en de DeFi bundel.

Big3:
1 Maand: +3.52% | 7D: +9.88% | 24H: +2.15%

Top30:
1 Maand: +2.99% | 7D: +17.30% | 24H: +3.28%

Penny:
1 Maand: +8.19% | 7D: +30.78% | 24H: +5.64%

DeFi:
1 Maand: +15.00% | 7D: +25.15% | 24H: +4.53%

Winnaars & Verliezers
Penny Stock onderdeel Gala Games (+110%) neemt mobile gaming studio Ember over, meer hierover in het marktoverzicht. Fetch.AI (+96%) zet alweer een uitstekende week neer door de verwachtingen dat kunstmatige intelligentie (AI) dit jaar een hoge vlucht gaat nemen nu er berichten opduiken dat Microsoft van plan is een gigantische investering te doen. Het zou dan gaan om $10 miljard in onderzoeksbedrijf OpenAI, bekend van ChatGPT. Lido DAO (+46%) loopt verder uit op concurrent Maker DAO met op het platform vastgelegd crypto vermogen. De prijsstijging van Penny Stock Zilliqa (+45%) gaat samen met de lancering van een nieuwe app en een enorme toename van het handelsvolume. Er waren geen verliezers deze week onder onze cryptomunten.

Marktoverzicht

Sinds kort is het mogelijk om Gala games te kopen direct vanaf miljoenen Coinbase wallets. Afgelopen dinsdag werd bekend dat Gala Games de Mobile Game studio Ember Entertainment uit Seattle heeft overgenomen. Gala verwacht een groot aantal van hun 20 miljoen mobiele klanten te kunnen interesseren voor blockchain games. De uitbreiding van desktop games naar de groeimarkt voor mobiele games zorgde natuurlijk voor een flinke koersstijging. Of was het toch het nieuws van woensdag dat het andere onderdeel Gala Films bezig is met Dwayne Johnson aka The Rock en Mark Wahlberg om twee films te maken? Het Gala ecosysteem is altijd bezig om de verschillende onderdelen te verbinden dus verwacht straks een QR-code op je filmkaartje waarmee je een NFT kan claimen die je in een game kan gebruiken of waarmee je via Gala Music de film muziek kunt luisteren.

Bitcoin bestaat alweer 14 jaar en dat wordt duidelijk gevierd met nieuwe aankopen en een stijgende prijs. We proberen deze week de $19,000 en misschien wel $20,000 te doorbreken. De eerste en grootste blockchain heeft in het afgelopen jaar ter waarde van $8.2 biljoen aan transacties verstuurd over het netwerk. Dat is minder dan de $13 biloen in het topjaar 2021 waarin de munt ook nog eens 80% steeg. Toch zien we een duidelijke verbetering ten opzichte van de periode 2017-2020 toen het jaarlijkse volume rond de $2 biljoen bleef liggen. Bitcoin daalde in 2022 flink en stond aan het begin van 2023 op ongeveer op hetzelfde niveau als het begin van dat topjaar 2021. Zal de geschiedenis zich herhalen?

Op het South by Southwest (SXSW23) festival in maart in Texas zal een exclusieve preview te zien zijn van het eerste deel van Shib The Metaverse. Op het festival komen jaarlijks muziek, film en tech liefhebbers samen. WAGMI Temple is de eerste van elf hubs in de Shiba Inu metaverse die bijna klaar is. WAGMI staat voor “We’re all going to make it” en wordt op social media vaak gebruikt als geruststelling als de Shiba Inu token prijs weer eens een keer hard daalt. Daar is dit jaar echter zeker geen sprake van. De tempel bevat een reis door de historie van Shiba Inu en toegang tot digitale diensten en belevingen.

Wat is marktkapitalisatie? Als we de prijs van een aandeel van een bedrijf vermenigvuldigen met de prijs die betaald wordt voor dat aandeel, komen we op de totale waarde die de onderneming waard is volgens de markt. Deze marktkapitalisatie kun je ook bepalen voor cryptovaluta door de prijs van de token te vermenigvuldigen met het aantal tokens dat uitgegeven is door de blockchain. Het is het belangrijkste cijfer voor de samenstelling van de Top 30 bundel en de DeFi (top 10) bundel. Omdat nieuwe cryptovaluta vrij eenvoudig zelf te maken zijn, moet je daar wel voorzichtig mee zijn. Je kunt namelijk 100 miljoen tokens maken en er een paar aan jezelf verkopen voor een euro en je token heeft ineens een marktkapitalisatie van honderden miljoen euro’s. Vandaar dat wij ook handelsvolume echt goed in de gaten houden. Toch is het een van de handigste cijfers om crypto projecten te kunnen vergelijken met elkaar en met gewone bedrijven. Zo is de marktkapitalisatie van Bitcoin niet alleen groter dan die van Ethereum, maar deze week ook groter dan die van Mastercard en Facebook.