Triaconta Weekly #236

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
De laatste revisie van het jaar is afgerond. 2023 zal een jaar worden van betere regulering wat goed zal uitpakken voor de partijen die hun zaken op orde hebben en hopelijk zorgen voor de terugkeer van het vertrouwen. We zijn ondertussen ook wel toe aan een nieuwe periode van stijgingen want de daling duurt nu ongeveer net zo lang als de vorige grote dalingen in de afgelopen jaren. Ondanks flinke verschuivingen van kapitaal van de ene naar de andere crypto beweegt de totale markt deze week zijwaarts en kwam er dus weinig nieuw geld binnen. Op naar 2023.

Big3:
1 Maand: -3.82% | 7D: 0.34% | 24H: 2.18%

Top30:
1 Maand: -9.62% | 7D: -1.03% | 24H: 2.06%

Penny:
1 Maand: -11.82% | 7D: -1.42% | 24H: 2.14%

DeFi:
1 Maand: -8.01% | 7D: -2.26% | 24H: 2.83%

Winnaars & Verliezers
Fetch.AI (+67%) wint deze week na een succesvolle upgrade van hun wallet naar 0.5 of de nieuwe belangstelling voor de kracht van AI vanwege de hype over ChatGPT. Axie Infinity (+14%) verliet de Top30 bundel met een plots veel hogere koers en dat is fijn. Synthetix (+11%) steeg naar een top 10 plekje in de DeFi bundel. Ren (-15%) was de grootste verliezer na Waves (-14%) en PennyStock JasmyCoin (-13%). Chainlink (-9%) corrigeert wat op de stijging van twee weken.

Marktoverzicht
Mathew McDermott, Goldman’s hoofd digitale activa, zei vorige maand in een interview met Reuters dat de investeringsbank “interessante” investeringsmogelijkheden ziet tegen “redelijke prijzen” om crypto bedrijven op te pikken. Hij voegde eraan toe dat de neergang van FTX het vertrouwen heeft aangetast en de markt heeft teruggezet, maar dat de waarde van de onderliggende technologie intact is gebleven. Goldman Sachs is van plan miljoenen dollars te besteden aan het kopen van of investeren in ondergewaardeerde crypto bedrijven omdat het juist nu marktkansen op lange termijn ziet.

Het orakel netwerk van Chainlink heeft al een unieke en dominante positie in het verkeer tussen blockchains en de echte wereld. Het is niet een heel erg grote stap om deze data ook op te slaan of berekeningen er op uit te voeren en zo de waarde van de data die toch al verzameld wordt te vergroten. Dat is het plan voor Chainlink 2.0 als de slimme tussenlaag voor alle soorten markten, defi, games, social media, klimaat en eigenlijk alle toepassingen waar data uit de echte wereld noodzakelijk is. Het nieuwe Web3, een gedecentraliseerd internet gebaseerd op blockchain-technologie, is eigenlijk niet voor te stellen zonder Chainlink.

Vorige week kon je over Quant (+7% sinds revisie) lezen dat ze samenwerken met Oracle en Amazon WS en dat Quant geïntegreerd is in het Oracle Blockchain platform. Zojuist is bekend gemaakt dat het Pentagon negen miljard dollar gaat investeren in deze bedrijven voor nieuwe bedrijfsbrede wereldwijd beschikbare cloud diensten. Het kan toch bijna niet anders dat Quant hiervan mee gaat profiteren. Quant is kampioen in het integreren van data en diensten van verschillende systemen.