Triaconta Weekly #232

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Het is Moonvember en we gaan hard omhoog. De totale markt is boven de 1 biljoen dollar en Bitcoin blijft boven de €20.000. Alle bundels stijgen deze week onder aanvoering van Ethereum (Big3), Dogecoin en Polygon (Top30), Fantom (DeFi) en weer Dogecoin en JasmyCoin (Penny). Dit alles ondanks de Amerikaanse renteverhoging +0.75% en de verwachting dat de inflatie nog wel even zal aanhouden. Bitcoin zelf heeft dit jaar inmiddels een beter rendement dan de Nasdaq beurs met de meest verhandelde technologie aandelen zoals Apple, Microsoft en Google.

Big3: 1 Maand: +9.26% | 7D: +6.42% | 24H: +3.25%

Top30: 1 Maand: +8.08% | 7D: +12.36% | 24H: +2.94%

Penny: 1 Maand: +10.27% | 7D: +14.31% | 24H: -0.73%

DeFi: 1 Maand: +6.79% | 7D: +14.07% | 24H: +3.94%

Winnaars & Verliezers
Dogecoin (+48%) blijft op weekbasis stijgen maar doet vandaag een stap terug door berichten dat de ontwikkeling van de Twitter crypto wallet stilstaat mogelijk door het onmiddellijke ontslag van 3700 werknemers van het bedrijf. Het begin september in de DeFi bundel teruggekeerde Fantom (+27%) hoopt op de terugkeer van Andre Cronje, de in april vertrokken ster ontwikkelaar en voormalig oprichter van de Fantom foundation. JasmyCoin (+26%) stijgt gelukkig weer, nu al voor de tweede week op rij. QuarkChain (-14%) levert de winst van vorige week deels weer in. Luna Classic (-8%) daalt verder en DeFi token Just (-5%) doet een stapje terug na een voor het JustLend platform prima verlopen oktober.

Marktoverzicht
Instagram gaat gereedschap toevoegen voor het maken, tonen en verkopen van NFTs. Meta, eigenaar van Facebook, Instagram en Whatsapp gaat hiervoor samenwerken met Polygon (MATIC) wat vandaag natuurlijk tot een flinke stijging van de koers heeft geleid.

Ripple ontvangt de laatste tijd veel steun in de rechtszaak tegen de SEC van inmiddels 12 amicus briefs. Dit zijn documenten van partijen buiten de rechtszaak die aan de rechter beschrijven hoe hun bedrijf of belangen geraakt worden als de SEC zou winnen en XRP als een effect moet worden beschouwd. Dit zijn naast de benadeelde XRP bezitters ook veel bedrijven die de open source XRP blockchain geïntegreerd hebben in hun bedrijfsvoering vanwege de snelheid en de kostenvoordelen en niets te maken hebben met Ripple.

Elrond (EGLD) heet voortaan MultiversX en gaat zich voornamelijk gaan richten op Metaverse ontwikkeling met producten voor ontwikkelaars en gebruikers van die virtuele werelden. Volgens Beniamin Mincu (CEO) is het een sprong voorwaarts. Grote tech bedrijven investeren inmiddels flink in deze nieuwe blockchain toepassing maar het aantal actieve gebruikers loopt al een tijdje terug.

De stemming over de uitgebreide Europese wetgeving voor crypto genaamd Markets in Crypto Assets (MiCA) is uitgesteld tot februari volgend jaar. Omdat de wet veel probeert te regelen van stable coins tot influencers en van belasting tot exchanges is het zo’n groot en complex document geworden dat men meer tijd nodig heeft. MiCA loopt hiermee wel het risico al achterhaald te zijn voor het aangenomen wordt. Blockchain toepassingen en adoptie ontwikkelen zich razendsnel. Over de snel groeiende DeFi markt en de laatste ontwikkelingen op NFT gebied staat zelfs nog helemaal niets in het huidige wetsvoorstel.