Triaconta Weekly #231

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
De bekendste munt Bitcoin probeert weer boven de €20.000 te blijven en de totale crypto marktwaarde stond gisteren heel even boven de 1 biljoen dollar. De trend lijkt weer omhoog te gaan en werd nauwelijks afgeremd door de volgende 0,75% renteverhoging van de Europese Centrale Bank. Alle bundels lekker positief deze week en de Big3 als eerste positief voor de maand.

Big3:
1 Maand: +5.60% | 7D: +6.79% | 24H: -1.47%

Top30:
1 Maand: -3.83% | 7D: +7.85% | 24H: -0.95%

Penny:
1 Maand: -4.23% | 7D: +5.70% | 24H: -0.29%

DeFi:
1 Maand: -4.03% | 7D: +3.79% | 24H: -2.32%

Winnaars & Verliezers
Dogecoin (+43%) natuurlijk door het afronden van de overname van Twitter door Elon Musk. Iedereen is benieuwd wat hij met het platform gaat doen en wat voor rol zijn favoriete crypto daarin gaat spelen. QuarkChain (+22%) heeft een goede week en Cosmos (+16%) en Theta (+16%) zorgen deze week dat de maand met de bijnaam Uptober ook voor deze munten positief afgesloten gaat worden. Dat geldt zelfs voor de enige grote daler deze week Maker (-15%) die na vier weken stijging eindelijk een correctie laat zien.

Marktoverzicht
Rishi Sunak wordt de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk en bleek als minister van Financiën al dol op fintech. Onder zijn leiding kreeg de munt producent van het land, de Royal Mint, de opdracht een collectie non-fungibele tokens (NFT) aan te leggen, die overigens nog moet worden gerealiseerd. In nauw overleg met de crypto industrie wil hij dat het VK een crypto-hub wordt voor de hele wereld. Zo sprak hij onder andere met Solana Labs over Solana Pay. Waarschijnlijk heeft hij echter eerst zijn handen vol aan het stabiliseren van de Engelse Pond.

Eind van deze maand komt de XLS20 update die NFTs mogelijk gaat maken op de XRP ledger. Als 80% van de validators steun toont voor de update gaat hij 31 oktober in. Ripple heeft alvast 250 miljoen gereserveerd om NFT kunstenaars en innovatie in gaming, media, metaverse en muziek op de XRP blockchain te stimuleren. Een tweede belangrijke uitbreiding van XRP draait nu nog op het testnetwerk. Vanaf begin 2023 moeten alle Ethereum smart contracts ook kunnen draaien op een sidechain van de XRP blockchain.

Het aantal wallet adressen voor Polygon (MATIC) steeg van 20.000 in mei naar 114.000 op dit moment. Dit vertrouwen in het platform wordt gevoed door samenwerkingen met grote traditionele partijen zoals Nubank, die deze blockchain uitkoos voor de stap naar Web3 en de lancering van een eigen token. Van de 70 miljoen klanten in Brazilië, Mexico en Colombia zijn er nu al 1,8 miljoen actief op het crypto platform van Nubank. Ook Starbucks, Robinhood en Stripe kiezen voor een samenwerking met Polygon om hun Web3 plannen te realiseren.

Een van de allergrootste financiële dienstverleners Visa heeft heeft op 22 oktober twee metaverse handelsmerken aangevraagd om onder meer cryptocurrency transacties, cryptocurrency wallets, NFTs en digitale valuta te kunnen aanbieden in de metaverse. Zij volgen hiermee PayPal en Western Union die ook hun traditionele diensten willen uitbreiden met crypto wallets en transacties in deze virtuele wereld.

In 2022 kwamen er alweer 5.000 nieuwe cryptovaluta bij. Op CoinMarketCap kun je inmiddels de prijzen volgen van ruim 21.000 cryptovaluta. Triaconta haalt soms oude munten met te lage omzet van haar platform en voegt meestal bij elke Revisie nieuwe munten toe. Inmiddels bieden we al bijna 100 verschillende crypto aan en in November gaan we weer onderzoeken of de bundels aangepast moeten worden aan de ontwikkelingen van de markt.