Triaconta Weekly #230

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Groot-Brittannië krijgt alweer een nieuwe premier, over twee weken zijn de Amerikaanse midterm verkiezingen en zowel Russen als Oekraïners gebruiken steeds meer cryptovaluta voor het doen van betalingen. In deze onzekere tijden is er veel beweeglijkheid en zijn er grote verschillen in rendement. Een bundel kan dat risico spreiden als je zelf niet precies kan voorspellen welke munten in de toekomst het verschil gaan maken. In de DeFi bundel dalen 7 van de 10 munten deze maand 10-25% maar stijgt Maker bijna 70%. Hierdoor daalt de gehele bundel slechts licht.

Big3:
1 Maand: 2.01% | 7D: -5.59% | 24H: -1.35%

Top30:
1 Maand: -8.00% | 7D: -7.50% | 24H: -3.59%

Penny:
1 Maand: -8.42% | 7D: -5.87% | 24H: -3.82%

DeFi:
1 Maand: -1.74% | 7D: -3.19% | 24H: -3.56%

Winnaars & Verliezers
Maker (+13%) stijgt al vier weken achter elkaar. Nummer 1 in de hoeveelheid vastgelegde waarde of TVL is nog steeds Aave (+11%). Lido DAO (+13%) lijkt vorige week een bodem gemaakt te hebben. Axie Infinity (-19%) verliest in de aanloop naar het vrijkomen van 21 miljoen of bijna 8% van de tokens, die de eerste investeerders van dit project tot nu toe nog niet mochten verkopen. Het is goed mogelijk dat een deel hiervan van eigenaar gaat wisselen en daarom daalt nu al de prijs. Ook Gala (-13%) daalt ondanks het uitbrengen van Battlestar Galactica Eternity op geruchten dat het aantal spelers in blockchain gaming sterk is gedaald. JasmyCoin (-16%) daalt deze week voor het eerst onder de € 0,005.

Marktoverzicht
Ripple heeft na 18 maanden aandringen eindelijk van de SEC documenten ontvangen met daarin de voorbereidingen op de Hinman toespraak uit 2018. In de toespraak werden Bitcoin en Ethereum geen effecten genoemd en de algemene verwachting is dat in de voorafgaande discussies ook over XRP gesproken is, en dat dit Ripple vrij zou kunnen pleiten. De SEC heeft bijna al het mogelijke gedaan om hier onderuit te komen maar de rechter heeft uiteindelijk alle bezwaren afgewezen. De rechtszaak gaat intussen verder. De belangrijkste data om in de gaten te houden zijn 24 oktober als documenten openbaar worden waarin de partijen reageren op de standpunten van de andere partij en 21 november als de reacties op die antwoorden openbaar worden gemaakt.

De multi-chain groei en bloei zet door op meerdere manieren. Toepassingen zoals games en defi oplossingen gaan steeds meer cross-chain werken dus op meerdere blockchains tegelijk. ChainLink oracles worden door steeds meer apps geraadpleegd vanaf een veelvoud aan blockchains. Ook zien we steeds meer bridge oplossingen die het virtuele verkeer tussen blockchains vereenvoudigen. Er wordt hard gewerkt aan een heel nieuw financieel systeem. De Europese commissie schrijft in hun laatste rapport over “Financiële stabiliteit en integratie” een heel hoofdstuk over crypto en de mogelijke voordelen van efficiëntie, transparantie en toegankelijkheid. Ook stelt het rapport dat de traditionele toezichtkaders niet passen op de sector omdat er sprake is van een nieuw gedecentraliseerd open financieel systeem.

Bitcoin heeft het Guinness book of records gehaald in een nieuwe categorie Cryptomania als meest waardevolle cryptovaluta en als eerste gedecentraliseerde munt op de wereld. El Salvador krijgt ook een vermelding als eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteert.