Triaconta Weekly #229

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Bijna 3% of meer dan 500 euro daalde Bitcoin (en goud, en de aandelenmarkt, en de euro/dollar) op het bekendmaken van de Amerikaanse inflatiecijfers. Enkele uren later schoten de prijzen weer omhoog in een zeldzaam grote ommekeer. Omdat de meeste andere crypto deze week daalden noteren de meeste bundels iets lager.

Big3:
1 Maand: +9.09% | 7D: -0.13% | 24H: +5.37%

Top30:
1 Maand: -4.15% | 7D: -4.72% | 24H: +6.62%

Penny:
1 Maand: -10.44% | 7D: -4.84% | 24H: +5.71%

DeFi:
1 Maand: -7.16% | 7D: -5.65% | 24H: +8.34%

Winnaars & Verliezers
Slechts een paar kleine stijgers deze week. Maker (+4%) stijgt nu al drie weken achter elkaar terwijl Hedera (+4%) steeds op en neer schommelt rond dezelfde prijs. Hopelijk doet de notering sinds gisteren op Coinbase de munt goed in de komende tijd. De weekwinnaar door de stijging van vandaag is JUST (+7%) door goed nieuws uit de Cariben (zie marktoverzicht). Een grote correctie voor Reserve Rights (-30%) die flink gestegen was in de aanloop naar de lancering van hun eigen netwerk op 10 oktober. JasmyCoin (-18%) wordt steeds goedkoper net als Internet Computer (-17%), Ravencoin (-16%) en NEAR Protocol (-16%).

Marktoverzicht
Dominica is een onafhankelijke eilandstaat in de Caribische zee en heeft sinds 7 oktober TRX en andere TRON tokens zoals JUST erkend als wettig betaalmiddel. Belastingen kunnen dus in deze crypto betaald worden en ook winkels mogen alle TRON tokens accepteren. Omwisseling naar de lokale Oost-Caribische dollar zijn vrijgesteld van belasting. De regering van Dominica heeft een overeenkomst gesloten met TRON in haar streven naar economische groei door het omarmen van digitale innovatie en heeft TRON protocol aangewezen als zijn nationale blockchain infrastructuur. TRON heeft de goedkeuring van de regering gekregen om Dominica Coin (“DMC”) uit te geven, een op blockchain gebaseerde fan token voor de promotie van Dominica’s natuurlijke erfgoed en toeristische attracties.

Ripple krijgt steun in de rechtszaak met de SEC van twee bedrijven die XRP dagelijks gebruiken voor betalingen. Onder (uiteraard) protest van de SEC heeft de rechter toegestaan dat zij hun verhaal mogen doen in de rechtszaak. De wereldwijde betalingsverwerker I-remit kan bewijzen al $10 miljard aan grensoverschrijdende betalingen te hebben verwerkt via de XRP ledger. Ook TapJets, een vliegtuig verhuurbedrijf, zegt XRP nodig te hebben voor klanten die vrijdagavond of in het weekend een vliegtuig willen huren. Banken zijn dan gesloten en TapJets wordt graag vooraf betaald. De SEC ontkent tot nu toe enig gebruik van XRP anders dan als speculatieve investering. Ripple is sinds kort ook buiten Azië actief en heeft contracten gesloten met financiële bedrijven in Frankrijk en Zweden.

De kleine DeFi projecten in de PennyStock bundel zagen in September een flinke stijging in de waarde die vastgelegd is op hun blockchain. Volgens cryptorank steeg de zogenaamde Total Locked Value (TVL) van Ankr met 35% en van JustLend met +19%. Goed nieuws want er is veel geld verdwenen uit de DeFi sector na de Luna crash.

Ethereum (ETH) is deflatoir geworden, er is meer Ethereum vernietigd bij het valideren van transacties dan uitgegeven werden door het protocol. Door de overstap van Proof of Work naar Proof of Stake worden dagelijks vele malen minder tokens toegevoegd als voor de Merge. Bij grote drukte op het netwerk worden nu zoveel fees verbrand dat het aantal Ethereum afneemt en dit in de toekomst vaker gebeuren.