Triaconta Weekly #228

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
De waarde van de bundels is deze week nauwelijks veranderd. Uptober gaat zijn naam de komende tijd hopelijk eer aan doen. Hoewel arbeidsmarkt- en rentecijfers in Amerika de laatste tijd minder invloed lijken te hebben op de cryptomarkt, blijven ze belangrijk voor het algemene beleggerssentiment. En dat kan natuurlijk nog veel beter.
Er wordt momenteel zowel in Amerika als in Europa hard gewerkt aan duidelijke regels en meer toezicht op de handel in en het bezit van cryptovaluta. Hierbij bestaat altijd het risico dat innovatie onnodig beperkend werkt. Met voldoende aandacht hiervoor zal het uiteindelijk vooral helpen om veel meer mensen toegang te geven tot cryptocurrencies en dan via traditionele partijen zoals banken.

Big3:
1 Maand: +13.76% | 7D: +1.24% | 24H: +0.52%

Top30:
1 Maand: +4.63% | 7D: -0.31% | 24H: -0.09%

Penny:
1 Maand: -5.69% | 7D: -0.26% | 24H: -0.36%

DeFi:
1 Maand: -0.16% | 7D: +0.13% | 24H: -0.12%

Winnaars & Verliezers
Elrond (+11%) stijgt op de bevestiging van de start op 10 oktober van een Maiar launchpad voor projecten die gebruik maken van Elrond. De grootste DeFi stijger is Convex Finance (+11%). De beslissing van Maker DAO (+8%) om 500 miljoen van hun reserves aan te gaan houden in Amerikaanse staatsobligaties valt goed. Lido DAO (-10%) daalt helaas verder op een maandelijkse daling van 15% voor het aantal vastgelegde Ethereum op het netwerk. IOTA (-9%) daalt aan de start van het #IOTA weekend in Berlijn. ApeCoin (-8%) levert een beetje winst van vorige week weer in.

Marktoverzicht
SWIFT heeft het Cross-Chain Interoperability Protocol van Chainlink (LINK) gekozen voor een eerste proof of concept met blockchain. CCIP zal SWIFT-berichten in staat stellen instructies te geven voor on-chain token overdrachten op bijna elke blockchain. Hiermee kunnen mogelijk kapitaalmarkten in de traditionele financiële sector gekoppeld worden met cryptovaluta.

Het Bazels Comité voor Bankentoezicht – een groepering van internationale regelgevers – stelde in juni voor dat de blootstelling van banken aan crypto valuta’s zoals bitcoin en ethereum nooit meer dan 1% van het kernkapitaal mag bedragen. Banken zijn nu bang hierdoor de boot te missen terwijl steeds meer institutionele en particuliere klanten vragen om cryptovaluta producten. Dinsdag publiceerde een coalitie van acht grote internationale financiële lobbygroepen een document waarin deze “verbodsbepalingen” voor het bezit van crypto’s te beperkend werden genoemd voor innovatie. Als de kwestie niet wordt aangepakt, “kan het economisch niet haalbaar en rationeel zijn om de investeringen te doen die nodig zijn om de behoeften van klanten aan crypto-activa-gerelateerde activiteiten te faciliteren, wat waarschijnlijk zou leiden tot een verschuiving van activiteiten in deze ruimte naar de niet-bancaire sector,” die minder gereguleerd is, aldus het document. Ze pleiten voor minimaal een vervijfvoudiging van de voorgestelde grenzen.

Woensdag heeft de Europese raad het wetsvoorstel (MiCA) aangenomen om regels vast te stellen voor de wijze waarop beurzen en andere dienstverleners in digitale activa in de EU-lidstaten moeten werken. Op 10 oktober wordt in het Europees parlement gestemd. Indien aangenomen, en dat is nog niet zeker, hebben lidstaten 12 tot 18 maanden om de regels uit te werken in nationale wetgeving. Zo komen er overal in Europa dezelfde regels voor identiteitscontrole. Betalen met crypto wordt ook minder anoniem omdat betalingsverwerkers verplicht worden de identiteit van de consument door te geven.