Triaconta Weekly #227

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
De crypto markt beweegt zijwaarts met nog steeds nieuwe renteverhogingen in zicht voor zowel Amerika als Europa. Na jaren voorbereiding was de Ethereum Merge technisch een doorslaand succes en Ethereum behield een uptime van 100% zoals heel optimistisch was voorspeld. Economisch gezien is de munt echter behoorlijk gedaald zodra de merge een feit was. Daardoor verloor Ethereum terrein ten opzichte van Bitcoin, die ook is gedaald. Toch is de Big3 bundel de hoogste stijger deze week dankzij een flinke stijging van XRP.

Big3:
1 Maand: +3.11% | 7D: +11.30% | 24H: +6.07%

Top30:
1 Maand: -3.33% | 7D: +3.54% | 24H: +2.78%

Penny:
1 Maand: -16.00% | 7D: -3.45% | 24H: +1.49%

DeFi:
1 Maand: -12.55% | 7D: -1.68% | 24H: +0.87%

Winnaars & Verliezers
De rechtszaak tegen Ripple is in de eindfase gekomen en beleggers in XRP (+47%) zijn blijkbaar zeer optimistisch over de uitkomst of verwachten een snelle schikking. Reserve Rights (+30%) lanceert 10 oktober zijn eigen netwerk voor valuta met andere activa als onderpand. Algorand (+24%) krijgt veel nieuwe gebruikers met de lancering van de officiële FIFA World Cup NFT’s. Ook Stellar (+18%) profiteert van de stijging van XRP en ten slotte ApeCoin (+15%) door nieuwe belangstelling voor Gaming en Metaverse. Er waren helaas ook een aantal flinke dalers zoals Kyber Network (-38%) en alle Ethereum mining alternatieven Ravencoin (-25%), Ethereum Classic (-19%) en Quarkchain (-18%).

Marktoverzicht
Op zaterdag hebben zowel de SEC als Ripple hun moties ingediend voor een voorlopige uitspraak in de rechtszaak of Ripple met XRP schuldig is aan de verkoop van effecten zonder de daarvoor benodigde registratie. De claim van beide partijen is dat de wet hun al gelijk geeft en duidelijk genoeg is. Dan is een voortzetting van de rechtszaak niet nodig en kan de rechter meteen besluiten in hun voordeel. Dat gaat zeer waarschijnlijk niet gebeuren maar het betekent wel dat we klaar zijn met de fase waarin bewijs verzamelt is, experts geraadpleegd zijn en argumenten opgeschreven zijn. Nu begint de rechtszaak pas echt en de markt anticipeert op een overwinning voor Ripple.

Donderdag heeft de Vassil upgrade plaatsgevonden op de Cardano (ADA) blockchain die ook zijn vijfde verjaardag viert. Vooral voor ontwikkelaars zijn er interessante verbeteringen en uitbreidingen die het bouwen efficiënter en de uitvoering sneller en goedkoper maken. Een “epoch” (vijf dagen) na de upgrade zullen de verbeteringen beschikbaar zijn en zal er ook een grotere verwerkingscapaciteit en netwerkcapaciteit merkbaar zijn. Met de toename van het aantal actieve smart contracts op het Cardano netwerk was dat hard nodig. De markt wacht het allemaal nog even af want de prijs van ADA beweegt al vier maanden zijwaarts rond de €0.50.

Vanaf begin 2023 zullen Zilliqa (ZIL) spelcomputers voor Web3 gaming te bestellen zijn. Naast de functie als spelconsole zal het gebruikers toegang bieden tot een eigen Web3-portemonnee, een eigen marktplaats om in-game items te verhandelen en de mogelijkheid om beloningen te verdienen door het minen van ZIL. Zilliqa brengt ook twee eigen spellen uit en wil de Steam, PlayStation en Nintendo voor Web3 worden.