Triaconta Weekly #226

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
De Ethereum merge is donderdagochtend geslaagd zonder problemen. Het een na grootste blockchain project is succesvol overgegaan van Proof of work naar Proof of stake. Na een lichte stijging daalde de Ethereum vooral na de merge en sluit negatief de week af. De meeste crypto dalen deze week op licht tegenvallende inflatiecijfers en de verwachting van een nieuwe rentestijging op 21 september.

Big3:
1 Maand: -16.95% | 7D: -6.92% | 24H: -3.71%

Top30:
1 Maand: -17.73% | 7D: -6.84% | 24H: -1.52%

Penny:
1 Maand: -23.26% | 7D: -9.60% | 24H: -1.58%

DeFi:
1 Maand: -22.97% | 7D: -8.19% | 24H: -1.77%

Winnaars & Verliezers
Veel verplaatsing van hashrate door de Merge. Miners investeren in Quarckchain (+24%) dat een hybride consensus mechanisme heeft. Om QKC te minen moet je eerst een flink aantal tokens vastzetten. Ook Ravencoin (+7%) groeit enorm in hashrate. Zo ook Ethereum Classic (-14%) die bijna verdrievoudigd in hashrate maar in prijs daalt?! Compound (+9%) stijgt op de uitbreiding van hun dienstverlening met het uitlenen van USD en USDC tegen een onderpand van cryptovaluta. Vaste gasten bovenaan of onderaan in deze lijst zijn Terra Classic (-38%) en Terra 2.0 (-50%) waarbij Classic op dit moment 2x de marktwaarde heeft van de nieuwe Terra en er een arrestatiebevel uit is voor de stichter Do Kwon. DeFi krijgt de aandacht van de SEC volgens de uitspraken van voorzitter Gary Genschler en daarop dalen Yearn Finance (-19%), Flow (-18%) en Ethereum (-17%).

Marktoverzicht
De Ethereum merge betekent het einde van het minen van nieuwe Ethereum. Voortaan krijgen validators nieuwe tokens op basis van de hoeveelheid tokens in bezit. De 99.9% energiebesparing is natuurlijk hartstikke fijn voor het milieu maar betekent ook dat Ethereum miners niet langer steeds hun nieuwe munten verkopen om hun energieverbruik te betalen en nieuwe snellere computers aan te schaffen. De nieuwe transactieverwerkers zullen juist zoveel mogelijk Ethereum vast gaan houden om meer nieuwe munten te verdienen. Wij zijn benieuwd wat dat verschil in de komende jaren gaat doen met de verhouding tussen Bitcoin en Ethereum.

Koffietent Starbucks (29 miljard omzet in 2021) kiest Polygon (MATIC) voor een uitbreiding van zijn loyaliteitsprogramma met NFT’s in een Web3 project genaamd Odyssey. Later dit jaar zullen eerst de Amerikaanse klanten NFT-”zegels” kunnen kopen of verdienen via spelletjes of andere koffie gerelateerde activiteiten. Alle acties inclusief een marktplaats voor de ”zegels” vinden plaats in de app en blockchain of cryptovaluta zijn helemaal niet zichtbaar voor de gebruiker. Polygon gaat zijn personeelsbestand met 40% uitbreiden met het huren van ongeveer 200 managers, technici en Web3 ontwikkelaars. Als dit een succes wordt zullen veel bedrijven dit voorbeeld volgen en wellicht ook kiezen voor Polygon.

Binance smart chain (BNB) is een samenwerking aangegaan met Google Cloud om Web3 producten en diensten te ontwikkelen. De veilige, schaalbare en open source infrastructuur van Google Cloud geeft meer dan 1300 actieve Defi, Games , NFT en Metaverse Dapps op de BNB chain toegang tot de tools en infrastructuur van beide platformen.