Triaconta Weekly #225

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Bitcoin handelde vlak nadat de Europese Centrale Bank donderdag een verhoging van de rente met 0.75% aankondigde. De inflatie in de Eurozone was eind augustus 9.1% waardoor de meeste analisten een “jumbo rate hike” in Europa zeer waarschijnlijk vonden en de verhoging dus al ingeprijsd was. Vandaag is Bitcoin flink gestegen tot boven de 21.000. Is dit het einde van de daling? De bundels knappen in ieder geval enorm op van deze plotse stijging.

Big 3:
1 Maand: -4.95% | 7D: +4.02% | 24H: +5.84%

Top 30:
1 Maand: -9.01% | 7D: +5.75% | 24H: +6.78%

Penny stock:
1 Maand: -9.55% | 7D: +1.75% | 24H: +5.04%

DeFi:
1 Maand: -16.80% | 7D: +4.67% | 24H: +5.58%

Winnaars & Verliezers
Terra Clasic (+80%) schiet verder omhoog deze week (zie marktoverzicht) maar de winnaar deze week is de nieuwe Terra (+219%) die vanmiddag ineens als een raket omhoog ging tot bijna 8 euro.De beweeglijkheid is terug in de markt met dit soort grote uitslagen. Als straks de Ethereum “Merge” naar proof of stake plaatsvindt moeten alle Ethereum miners op zoek naar andere munten om hun computers mee aan de slag te zette. Naast Ethereum Classic (+16%) denkt de markt blijkbaar ook aan Ravencoin (+59%) als alternatief. De Cosmoverse conferentie vindt plaats van 26 tot 28 september en omvat talrijke ontwikkelingsupdates en de lancering van extra inter-chain beveiliging. Het evenement heeft al een kortstondige herstel rally veroorzaakt voor Cosmos (+27%), die zich deze week lijkt voort te zetten. Door de stijgingen van de afgelopen 24 uur daalde geen enkele munt deze week meer dan 5%.

Marktoverzicht
OrionOne Inc en Vechain hebben hun technologieën geïntegreerd. De wereldwijde speler in supply chain technologie-oplossingen stelt bedrijven met deze integratie sinds 15 augustus in staat om te beginnen met het gebruik van blockchain in hun bedrijf zonder extra investeringen in netwerkinfrastructuur of het beheer van cryptocurrencies. Tegen 2027 zal supply chain management naar verwachting een sector van 42 miljard dollar per jaar zijn en problemen in deze sector halen momenteel regelmatig het nieuws. CEO Tommy Stephenson ziet unieke kansen voor innovatie en verbetering en verklaart dat er voor digitalisering van toeleveringsketens eigenlijk maar één partij is en dat is VeChain.

Na drie maanden uitstel zal de Vassil upgrade van Cardano definitief plaatsvinden op 22 september. De vorige grote aanpassing van Cardano maakte het mogelijk om smart contracts en decentrale applicaties op de blockchain te plaatsen. Deze nieuwe upgrade zal de netwerkcapaciteit hiervoor enorm vergroten en tegelijk de transactiekosten verlagen. Ook worden extra trucs en verbeteringen aangebracht aan de programmeertaal waarmee smart contracts gebouwd worden.

Terra Classic (LUNC) is deze maand al ruim 4x meer waard geworden. Er is deze week wel enig goed nieuws door het plan om een soort belasting van 1.2% te heffen op elke netwerk transactie en die tokens dan te verbranden. Deze deflatie zou het gigantische aantal tokens wat er nu is langzaam moeten verminderen naar 10 miljard. Een aantal grote exchanges hebben hun medewerking met dit voorstel aangegeven en de “burn-tax” zal dus 20 september ingaan. Deze belasting zal zeker nieuwe investeerders afschrikken dus het is afwachten of deze reductie ooit gehaald gaat worden. Er zijn bij Terra Classic nog steeds beleggers die dromen van oude prijsniveaus (ath $119) en zich niet realiseren dat er nu geen 350 miljoen maar ruim 6900 miljard tokens in de markt zijn. Die allerhoogste marktwaarde (aantal tokens x prijs) van april 2022 komt met het huidige aantal tokens overeen met een prijs van ongeveer $0.006 en dromers praten volop over een koersdoel van $1 wat een mislukt project als Terra Classic 10x zoveel waard zou maken als Bitcoin!?