Triaconta Weekly #223

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Bitcoin en het grootste deel van de markt bewoog deze week zijwaarts in afwachting van de speech van Jerome Powell en andere discussies over inflatie op de jaarlijkse conferentie van bankiers in Jackson Hole. Wordt de renteverhoging in september weer 0.75% of slechts 0.5%? Renteverhogingen hebben dit jaar een negatieve invloed gehad op de Bitcoin prijs waardoor elke indicatie van vermindering (van de verhoging) waarschijnlijk positief ontvangen zal worden. Het lijkt er op dit moment gezien de daling op dat de markt van het slechtste uitgaat. Alle bundels bleven ongeveer op hun plek deze week.

Big 3:
1 Maand: +8.16% | 7D: -0.27% | 24H: -2.28%

Top 30:
1 Maand: +9.08% | 7D: +0.26% | 24H: -3.58%

Penny stock:
1 Maand: +13.37% | 7D: -1.44% | 24H: -4.52%

DeFi:
1 Maand: +6.69% | 7D: +0.31% | 24H: -5.09%

Winnaars & Verliezers

Terra Classic (+40%) blijft zeer volatiel en is deze keer de grootste stijger van de week. Eos (+27%) heeft een opleving met een grote upgrade gepland voor 21 september en ook Cosmos (+17%) en Decred (+11%) vervolgen hun stijging deze maand. Verlies deze week voor Filecoin (-8%) door onzekerheid over het verdienmodel van deze cloud storage blockchain. Spell Token (-5%) levert de winst van vorige week een beetje in en gaat toch de maand waarschijnlijk afsluiten als grootste stijger met een winst van rond de 50%.

Marktoverzicht

De Ethereum merge blijft in het nieuws en in augustus werd bijna elke dag meer Ethereum verhandelt als Bitcoin. Inmiddels hebben verschillende ontwikkelaars wel enkele problemen ontdekt die opgelost moeten worden. Er blijft dus nog enige onzekerheid of 15 september gehaald gaat worden. De meeste projecten en tokens die gebruik maken van de Ethereum blockchain hebben al laten weten dat ze de nieuwe Proof of stake blockchain zullen gaan gebruiken na de merge.

Het Amerikaanse Bitcoin Depot krijgt in 2023 een notering op de Nasdaq. Het bedrijf is met 7000 Bitcoin ATM’s de grootste exploitant van crypto-automaten in de wereld. De omzet in de afgelopen 12 maanden was $623 miljoen en blijft volgens CEO Brandon Mintz groeien. Hij zegt met zijn crypto wissel automaten geen enkele last te hebben van de gedaalde Bitcoin prijs.

Uniswap start na een stemming hierover de Uniswap Foundation met een budget van $74 miljoen. Het voorstel van twee voormalige Uniswap Labs leidinggevenden kreeg de steun van Uniswap oprichter Hayden Adams en behaalde 99% van de stemmen. De Foundation gaat met subsidies veelbelovende projecten ondersteunen in het Uniswap ecosysteem.

Volgens analyse van Glassnode is ongeveer 63% van het huidige volume op de Bitcoin blockchain afkomstig van transacties van meer dan $10M. Dit aantal is ook nog eens gestaag gegroeid sinds het midden van 2020. Dit suggereert niet alleen de toegenomen rol van grote institutionele spelers, maar betekent ook dat BTC zich thuis begint te voelen in zijn rol als een wereldwijde betalingsverwerker.