Triaconta Weekly #221

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
De markt volgt nog steeds een stijgende lijn met de herstellende DeFi sector voorop. Bitcoin raakte even $25,000 door een nieuwe aankondiging van BlackRock dat zij ook zelf een Bitcoin trust gaat opzetten voor institutionele klanten in de VS. Een voor een geven grote bedrijven als pensioenuitvoerder Fidelity investments en de Engelse bankgigant Barclay’s toe aan de substantiële vraag naar crypto van hun klanten. Het verhoogt ook de druk op wetgevers om te komen met duidelijke regelgeving, die in Amerika nog grotendeels ontbreekt. Europa is hierin met MiCA al veel verder.

Big 3:
1 Maand: +34.73% | 7D: +5.35% | 24H: -0.47%

Top 30:
1 Maand: +47.93% | 7D: +6.69% | 24H: +0.29%

Penny stock:
1 Maand: +41.23% | 7D: +7.92% | 24H: +2.15%

DeFi:
1 Maand: +56.92% | 7D: +10.44% | 24H: -1.17%

Winnaars & Verliezers

Nog een keer DeFi aan de leiding met een prima stijging met veel volume voor Penny Stock Spell Token (+32%). DeFi bundel tokens Chainlink (20%), Avalanche (+17%) en Near Protocol (+15%) zorgen weer voor een prima bundel rendement. Metaverse token ApeCoin (-10%) levert het meeste in maar staat nog steeds dik 50% in de plus over de afgelopen 30 dagen. Het nieuwe Luna (-7%) zakt onder de 2 euro. Waves (-4%) en Fortube (-5%) corrigeren een beetje op hun eerdere stijging.

Marktoverzicht

Vrijdag is het laatste Ethereum testnet succesvol overgestapt naar Proof of Stake. De ontwikkelaars lopen hiermee voor op schema en mikken nu op 15 september voor de echte overgang van Ethereum. Alle media aandacht voor Ethereum (+10%) doet ook Ethereum Classic (+12%) altijd goed. En het wordt steeds waarschijnlijker dat er een Ethereum Proof of Work blockchain zal blijven bestaan voor de mensen die niet over willen naar Proof of Stake.

Ripple Labs heeft inmiddels een grote reputatie opgebouwd als crypto asset in Japan en in heel Azië. Het bedrijf heeft nog steeds te maken met het verschil van inzicht met de SEC in de Verenigde Staten dat een nog steeds lopende rechtszaak begon in december 2020. Ripple heeft zich echter grotendeels uitgebreid in Azië en wordt gebruikt en gepromoot door de populaire Japanse financiële reus SBI Holdings. Via een beloningssysteem ontvangen klanten vouchers die ze in kunnen wisselen voor BTC of XRP. Ook het Australische CryptoSpend, de eerste Visa creditcard waarmee met crypto betaalt kan worden beloont zijn gebruikers sinds kort met 3% cashback in XRP zelfs als de betaling in Australische dollars plaatsvindt.

Volgens een rapport van LinkedIn is het aantal mensen wereldwijd werkzaam in de blockchain industrie ten opzichte van vorig jaar met 76% gestegen. India en daarna Canada zien de grootste groei in aantallen werknemers terwijl Spanje de grootste groei, een verzesvoudiging, noteerde in blockchain gerelateerde vacatures. Voor de totale blockchain markt voor de komende jaren een groei van 50% per jaar verwacht.