Triaconta Weekly #220

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
De markt beweegt zijwaarts en licht hoger wat uitermate positief is na zo’n goede maand als Juli. Gisteren was er dan ook erg groot nieuws. Blackrock en Coinbase gaan samenwerken om institutionele beleggers rechtstreeks toegang te geven tot crypto. De grootste vermogensbeheerder in de wereld met negen biljoen dollar onder beheer gaat een samenwerking aan met de grootste Amerikaanse crypto beurs om institutionele beleggers toegang te geven tot de momenteel slechts 1 biljoen dollar grote cryptomarkt.

De handelsmogelijkheden van Coinbase Prime, speciaal ontwikkeld voor beleggingsondernemingen, zullen direct beschikbaar gemaakt worden in Blackrock’s eigen beleggingsbeheer platform Aladdin. Met de marktleider aan boord zullen ook andere vermogensbeheerders de crypto markt beschikbaar willen maken voor hun klanten. Dit is ook volgens alle enquêtes wat hun klanten erg graag zouden willen. Tot nu toe was men bij Blackrock voorzichtig of zelfs ronduit negatief over crypto en dat is nu blijkbaar helemaal voorbij.

Big 3:
1 Maand: +28.71% | 7D: -3.24% | 24H: +1.22%

Top 30:
1 Maand: +41.47% | 7D: +1.45% | 24H: +3.34%

Penny stock:
1 Maand: +31.56% | 7D: +3.56% | 24H: +4.26%

DeFi:
1 Maand: +50.33% | 7D: -1.20% | 24H: +4.09%

Winnaars & Verliezers
Web3 pionier Filecoin (+40%) springt er uit deze week door een samenwerking met het Harvard University Library Innovation Lab. DeFi tokens blijven aan de leiding met Yearn.Finance (+22%), Kava (+18%) en Near Protocol (+15%). Een prima week ook voor Top 30 en PennyStock token Vechain (+15%) die met een Europees kantoor ook hier voet aan de grond begint te krijgen. Een aantal winstnemingen deze week op in de afgelopen maand te snel gestegen munten zoals Qtum (-16%), Bitcoin Gold (-12%), Bitcoin Cash (-8%) en Ethereum Classic (-5%) maken maar een klein deukje in hun maandrendement.

Marktoverzicht
Grote partijen in de Ethereum markt houden er rekening mee dat bij “the Merge” in de week van 19 september twee blockchains kunnen ontstaan. Een geplande Eth 2.0 Proof of Stake blockchain en bij voldoende steun van miners een gelijktijdige voortzetting van de huidige Proof of Work blockchain. De verwachting is wel dat de meeste apps meteen zullen kiezen voor de nieuwe Eth 2.0 Proof of Stake met veel lagere transactiekosten. Een voortzetting van de Proof of Work blockchain is dan waarschijnlijk van korte duur. Bovendien was er al zoiets namelijk Ethereum Classic.

Crypto project Zilliqa is deze week vijf jaar oud. Toegevoegd aan PennyStock voor €0.01 in september 2020 is Zilliqa in april 2021 en april 2022 gestegen tot €0.20 maar is daarna ook steeds weer teruggevallen. Op dit moment noteert de munt ruim €0.04 en heeft Zilliqa goede vooruitzichten vooral op Gaming en Metaverse gebied. Zilliqa gaat samenwerken met Alien Worlds, toevallig de meest gespeelde blockchain game deze maand net boven Axie Infinity.
Ook is hun Metapolis platform onlangs lid geworden van het Metaverse Standards Forum en mogen zij dus meepraten over toekomstige standaardisatie en samenwerking tussen de Metaverses.

De community van DeFi topper Aave heeft bijna unaniem besloten dat het platform een eigen stablecoin gaat ontwikkelen. GHO wordt gekoppeld aan de US dollar en zal diverse andere crypto als onderpand gebruiken. Voor de zekerheid is er een integratie met de Proof of Reserve functie van Chainlink waarmee voortdurende de waarde van het onderpand over alle met Aave verbonden blockchains in de gaten gehouden kan worden.

Na 4 jaar afwezigheid durft eindelijk weer een bedrijf het aan om crypto ATM’s (geldautomaten) neer te zetten in Japan. Gaia Co. start met de grote steden Tokyo en Osaka en heeft 130 automaten door heel Japan gepland in de komende jaren. De automaten gaan Bitcoin, Ethereum, Bitcon Cash en Litecoin ondersteunen. Volgens coinatmradar staan er in Nederland op dit moment 21 Bitcoin geldautomaten.