Triaconta Weekly #219

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Een goede week voor bijna alle cryptocurrencies. En een bijzonder goede vakantiemaand voor de meeste munten. Het is weer de laatste vrijdag van de maand en dan expireren grote optiecontracten op Bitcoin wat van invloed kan zijn op de snelle koersbeweging van de afgelopen dagen. Bitcoin is hiermee wel weer boven het belangrijke 200 weken gemiddelde gekomen. De totale crypto marktkapitalisatie is weer boven de $1 triljard en zo wordt het een leuke zomer. Deze ontwikkelingen met DeFi voorop is natuurlijk ook terug te zien in de bundel prestaties.

Big 3:
1 Maand: +33.24% | 7D: +3.08% | 24H: +5.16%

Top 30:
1 Maand: +41.85% | 7D: +6.40% | 24H: +8.55%

Penny stock:
1 Maand: +28.01% | 7D: +7.74% | 24H: +11.70%

DeFi:
1 Maand: +58.71% | 7D: +6.44% | 24H: +12.23%

Winnaars & Verliezers
De grootste stijger deze maand (+170%) en deze week (+62%) is Ethereum Classic. Deze proof of work munt is volop in de belangstelling door de naderende overstap van grote broer Ethereum naar proof of stake. Ook flinke plussen deze week voor Bitcoin Gold (+45%), Yearn.Finance (+45%), Qtum (+45%) enRavencoin (+40%). DeFi tokens zijn bijna allemaal flink aan het stijgen deze zomer. Enkele kleinere munten profiteren (nog?) niet van de opleving zoals Aelf (-5%) en ook Top 30 munten Near (-4%) en Algorand (-4%) zijn niet populair deze week. Convex finance (nieuw in de DeFi Bundel) noteert deze week neutraal maar is deze maand meer dan verdubbeld.

Marktoverzicht

ApeCoin zal worden gebruikt om de Bored Ape Gazette te financieren. De huidige @BoredApeGazette twitter account wordt een 24-uurs nieuwssite over Yuga Labs en de APE DAO. Het voorstel werd donderdag door de gemeenschap goedgekeurd. De website zal ook een ApeCoin koersgrafiek bevatten, een DAO tracker die governance stemmen volgt, een APE kalender en een live verkoop ticker die activiteit toont over alle Yuga Labs projecten.

Niet eind juni en ook niet eind juli zal de Vasil upgrade van Cardano opgeleverd worden. CEO Charles Hoskinson geeft aan dat de code weliswaar klaar is maar met de mislukking van Terra (luna) nog vers in het geheugen wil hij alles drie keer bekijken. Hiermee hebben ook de dApp ontwikkelaars meer tijd om deze voornamelijk voor hun grote aanpassing uit te proberen op hun applicaties. Enkele kleine issues die hieruit kwamen zijn meteen opgelost door het team. Cardano is weer terug naar de oude manier van voorzichtig en betrouwbaar maar langzaam doorontwikkelen. Heel knap eigenlijk voor inmiddels een van de grootste crypto die volop in de schijnwerpers staat.

Senator Patrick Toomey voor Pennsylvania en zijn Senator Kyrsten Sinema voor Arizona hebben een wetsvoorstel ingediend in het Congres dat zal voorkomen dat Amerikanen crypto transacties moeten rapporteren aan de belastingdienst die minder dan $ 50 opleveren. Het wetsvoorstel heeft als doel om Amerikanen in staat te stellen om cryptocurrencies gemakkelijker te gebruiken als een alledaags betaalmiddel. Zelfs voor een kop koffie betaalt met crypto moet een Amerikaan nu nog vaststellen wat zijn vermogenswinst is geweest tussen de aankoop van die crypto en de verkoop ervan voor de kop koffie en dat rapporteren aan de IRS. Het staat adoptie behoorlijk in de weg.