Triaconta Weekly #218

Deze nieuwsbrief gaat 3 weken op vakantie. De eerstvolgende weekly ontvang je weer op vrijdag 29 juli.

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Terra (Luna) update
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Bitcoin duikt weer onder de €19.000 en ook Ethereum zakte deze week even onder de €1000. Er zijn deze week maar weinig crypto met een positief rendement. Uit blockchain analyse blijkt dat instituties nog steeds verkopen en particulieren klein en groot blijven kopen. Dat klinkt logisch want zelfs Bitcoin is in juni 40% goedkoper geworden. Uitzonderingen op de instituties blijven MicroStrategy en president Nayib Bukele, die de verkopers vandaag bedankt in een tweet met “Thank you for selling cheap”. Beiden blijven kopen met een lange termijn horizon.

Big 3:
1 Maand: -35.44% | 7D: -8.28% | 24H: +1.84%

Top 30:
1 Maand: -33.57% | 7D: -10.67% | 24H: +3.29%

Penny stock:
1 Maand: -32.95% | 7D: -5.61% | 24H: +2.90%

DeFi:
1 Maand: -42.63% | 7D: -12.88% | 24H: +3.09%

Terra (Luna) update

Op 27 mei is een doorstart geweest van het Terra project op een nieuwe blockchain waarbij het nieuwe project de naam Terra (LUNA) krijgt en de oude blockchain hernoemd wordt naar Terra Classic (LUNC). Nieuwe LUNA tokens worden via airdrops verdeeld onder houders van de oude LUNA tokens.

Beide blockchains lijken de afgelopen maand voldoende volume te hebben om ze weer beschikbaar te maken op het Triaconta platform. Wij willen wel waarschuwen voor een zeer grote beweeglijkheid in prijs en bijbehorend hoog risico.

Binnenkort worden de tokens uit de airdrop toegevoegd aan de betrokken accounts. Je ontvangt hier ook een aparte email over.

Oude Terra (LUNA) tokens in een Bundel of los worden hernoemd naar Terra Classic (LUNC).

De handel in zowel Terra (LUNA) als Terra Classic (LUNC) wordt daarna weer hervat tegen actuele marktprijzen. Kopen, verkopen en swappen is weer mogelijk.

Winnaars & Verliezers

Spell Token (+11%) en Compound (+6%) zijn een van de weinige crypto met een positief rendement deze week. Er zijn voornamelijk verliezers zoals Synthetix (-28%), Reserve Rights (-27%), Polygon (-22%) en ThorChain (-21%). Zelfs nieuwe aanwinst Elrond (-21%) daalt terwijl deze munt zou moeten profiteren van de overeenstemming over nieuwe Europese regelgeving. We moeten helaas nog tot 2024 wachten op de invoering daarvan.

Marktoverzicht

De aanvraag voor een Bitcoin ETF door Grayscale is wederom afgewezen door de SEC. Deze keer laten ze het er niet bij zitten en slepen de toezichthouder voor de rechter. Volgens Grayscale handelt de SEC willekeurig door ETF’s toe te staan voor andere grondstoffen en aandelen en niet voor Bitcoin. Onlangs verklaarde SEC voorzitter Gary Genschler namelijk in een interview dat hij Bitcoin beschouwt als “commodity”.

Jed McCaleb, een van de voormalige oprichters van Ripple Labs, heeft nog slechts enkele weken te gaan tot zijn XRP saldo nul bereikt. Bij zijn vertrek na een meningsverschil met de andere oprichters in 2012 kreeg hij 20 miljard XRP mee om te verkopen. Hierbij hoorden restricties waardoor hij per week steeds maar tot een bepaald maximum mocht verkopen. Na jaren is nu eindelijk de bodem in zicht. De impact op de XRP prijs zal alleen symbolisch zijn want gemiddeld ging het dit jaar om de verkoop van ongeveer 4 miljoen tokens oftewel 0.002% van het totale XRP volume per maand.

Meta (voorheen Facebook) is aan het testen met NFT’s op gebruikersprofielen. Onder een nieuwe tab Digital Collectibles is straks een koppeling mogelijk met je NFT-collectie op Ethereum, Polygon of Solana. Zo werkt ook big tech steeds meer samen met bestaande gedecentraliseerde blockchains.