Triaconta Weekly #217

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen.

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Bitcoin dook zaterdag inderdaad flink onder het 200 weken gemiddelde en herstelde gelukkig ook weer tot ongeveer dezelfde koers als vorige week vrijdag. Het is de laatste vrijdag van de maand en dan expireren grote optiecontracten op Bitcoin wat van invloed kan zijn op de huidige koersbeweging. We blijven met Bitcoin dicht bij de €20.000 en bovengenoemd gemiddelde. De kleinere Altcoins herstellen wel flink deze week, en zeker voor de DeFi is dat volkomen terecht.

Big 3:
1 Maand: -26.37% | 7D: +4.33% | 24H: +4.19%

Top 30:
1 Maand: -23.07% | 7D: +14.64% | 24H: +4.36%

Penny stock:
1 Maand: -23.80% | 7D: +14.62% | 24H: +4.20%

DeFi:
1 Maand: -32.34% | 7D: +19.99% | 24H: +3.25%

Winnaars & Verliezers

Synthetix (+71%) profiteert volop van de cross-asset swap samenwerking met Curve Finance en als het goed gaat met Curve Finance gaat het beter met Convex Finance (+29%). De problemen met stablecoins zorgen voor een flinke stijging in Reserve Rights (+32%) die een verzekering mogelijk maakt als bescherming tegen waardedalingen van crypto onderpand. Coinbase ondersteunt binnenkort het Polygon (+48%) netwerk voor overdrachten van Ethereum en USDC. Waves (+44%), Uniswap (+44%), Yearn.Finance (+37%) en Compound (+36%) herstellen deze week flink als duidelijk wordt dat natuurlijk niet alle DeFi projecten bij de vuilnis gezet kunnen worden. Geen verliezers maar wel achterblijvers. Gering herstel voor Bitcoin (+1%) en Cardano (+2%), die de Vasil upgrade nog even moet uitstellen.

Marktoverzicht

We hadden al een tijdje de EURS stable coin van Stasis en de EURT van Tether samen goed voor ruim 300 miljoen Euro. Nu heeft het Amerikaanse Circle Internet Financial bekend van de USD Coin (USDC) bekend gemaakt dat ook zij op 30 juni een volledig gedekte stablecoin gekoppeld aan de Euro gaan uitbrengen. Ondanks de recente onrust in de industrie met name door onvolledig gedekte stablecoins heeft Circle het vertrouwen dat de markt voor cryptovaluta diensten zal blijven groeien, ook in Europa.

IOTA gaat samenwerken met tech gigant Dell, ClimaCHECK en BioE om klimaatverandering tegen te gaan. Zij ontwikkelen een data-gedreven oplossing voor het real-time bijhouden van CO2-uitstoot. De oplossing maakt gebruik van Dell’s Data Confidence Fabric en de samenwerking die er al jaren is tussen IOTA en Dell in project Alvarium wat voorziet in het vastleggen en volgen van IOT-data en betrouwbaarheid daarvan van meetpunt tot cloud server.

Liithos is een nieuw opgerichte AAA-game- en entertainmentstudio onder leiding van PlayStation-veteranen, waaronder voormalig oprichter en CEO van That’s No Moon en hoofd van PlayStation’s Visual Arts Michael Mumbauer en voormalig Bend Studio Creative Director van Days Gone en Syphon Filter John Garvin. Liithos heeft vandaag aangekondigd dat het werkt aan zijn debuut titel Ashfall, de eerste echte Web 3.0 AAA-titel voor pc, console en het Hedera-netwerk.