Triaconta Weekly #216

Hallo, we zijn er weer. Corona is echt geen pretje. In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen.

  • Bundel prestaties
  • Nieuw: Swappen
  • Wat is Elrond?

Bundel prestaties
Dit was een van de slechtste weken ooit voor de crypto markt. De institutionele beleggers, die wij in het verleden graag zagen instappen, hebben zonder scrupules grote hoeveelheden crypto automatisch verkocht omdat we onder bepaalde prijsniveaus kwamen. En daarom zakten de prijzen nog flink verder. Ze komen echter zeker weer terug als het weer wat beter gaat. Het is hierbij frustrerend om te zien dat defi-protocollen als Maker, Aave en Compound soepel en snel liquidaties van honderden miljoenen afhandelen, zoals het protocol hoort te werken, en dat dan toch alle defi-tokens gedumpt worden alsof alle projecten zullen falen als Terra. De markt lijkt alles op een hoop te gooien. Dat het bij Terra zo mis ging was zeker onverwacht en bewijst maar weer dat spreiden van je investering met een Bundel heel belangrijk is. Het is ook duidelijk dat de top 30 van volgend jaar er heel anders uit zal zien als de top 30 van nu dus overweeg zeker af en toe een revisie of laat ons het automatisch doen.

Het beste rendement komt van laag kopen en hoog verkopen, en dat is heel moeilijk. Het gaat namelijk tegen je gevoel in om te kopen als veel mensen verkopen en andersom. Bitcoin bereikte deze week het beruchte 200 weken gemiddelde. Dat is in de historie van Triaconta maar 2x eerder gebeurt. In december 2018 toen de rally begon van €2800 naar €12.000 in juni 2019. En in maart 2020 toen de rally begon van €4800 naar €50.000 in maart 2021. Maar let op want in maart 2020 zakte Bitcoin wel een paar dagen door dit gemiddelde heen tot €3500 in alle Covid paniek. Bitcoin staat dus technisch op een mogelijke bodem en of dat nu al een koopkans is zal de toekomst leren.

Big 3:
1 Maand: -33.95% | 7D: -28.80% | 24H: -1.90%

Top 30:
1 Maand: -38.04% | 7D: -27.96% | 24H: -1.61%

Penny stock:
1 Maand: -36.26% | 7D: -30.04% | 24H: -0.87%

DeFi:
1 Maand: -49.54% | 7D: -38.15% | 24H: -2.40%

Nieuw : Swap je hele bundel naar een nieuwe bundel en meer!

Bij Triaconta kon je al vanaf het begin heel makkelijk swappen (wisselen) van de ene munt naar de andere in je bundel. Via het portal menu, bundels en aanpassen schoof je eenvoudig een deel of alle waarde van de ene munt naar de andere.

Sinds kort kun je dat ook met je hele bundel doen. Een top 30 volledig in Bitcoin stoppen of van DeFi overstappen naar Penny stock. Het gaat eenvoudig via het portal menu, bundels en Swap. In het volgende scherm kies je voor swappen naar een andere bundel of naar een enkele cryptomunt en daarna regelen wij alles voor je. Zoals altijd krijg je meteen een bevestiging van alle aan- en verkopen in de email.

En er is meer. Je kunt nu ook van een losse crypto naar een andere losse crypto zonder tussentijds naar credits te hoeven gaan. Dat scheelt zomaar de helft van de kosten. En je mag natuurlijk ook van een losse crypto direct naar een Bundel toe. En andersom.

Hiermee is ook automatische revisie weer mogelijk voor alle klanten. Veel van de bundels zijn in de loop van de tijd aangepast en automatisch revisie is alleen mogelijk op standaard bundels. Nu kun je dus je oude bundel swappen naar een nieuwe standaard bundel en meteen automatische revisie aanzetten.

Wat is Elrond?

Elrond beschrijft zichzelf als een technologisch ecosysteem voor het nieuwe internet, dat FinTech, DeFi en het Internet of Things (IoT) omvat. Het is een digitaal financieel systeem met heel hoge bandbreedte, open voor iedereen, overal en altijd. Voor adoptie als niet minder dan de digitale reservemunt van de wereld denkt Elrond dat complexiteit het belangrijkste obstakel is. Zoals post vervangen is door eMail en de meeste boeken nu gelezen worden als eBook gebruiken we straks geen geld meer maar de Elrond token eGold (EGLD). Het moet allemaal veel makkelijker gaan als nu en daarvoor is ook de Maiar wallet ontwikkelt als je nieuwe digitale portemonnee.

Elrond is al begonnen in 2017 en heeft sinds juli 2020 zijn eigen mainnet. Elrond is vergelijkbaar met Ethereum en Ziliqa in zijn ondersteuning van smart contracts en decentralized apps. Uniek aan Elrond is de opzet met sharding en proof-of-stake, waar Ethereum ook nog steeds naar toe wil groeien. Elrond draait al volop met ongeveer 12.500 transacties per seconde. Dit maakt Elrond heel geschikt voor Web3 toepassingen zoals gaming en de metaverse.

Europese vergunning
Een belangrijke aankoop voor Elrond is in maart van dit jaar gedaan. Ze kregen baanbrekende toestemming van de Roemeense centrale bank om betalingsbedrijf Twispay te kopen. Met de Europese e-money vergunning van Twispay mag Elrond namelijk gereguleerd stablecoins uitgeven en andere betalingsdiensten aanbieden in de Europese Unie. Elrond wordt hiermee de brug tussen traditionele banken en crypto in de hele Europese Economische ruimte (EEA, wat bestaat uit de EU plus IJsland, Liechtenstein en Noorwegen). Dit plaatst Elrond in een strategische positie om een duurzame infrastructuur aan te bieden voor een volledig nieuwe betaalwijze die sneller, goedkoper, transparanter, en open is voor mensen in Europa en straks over de hele wereld. Hoezo duurzaam? Elrond heeft altijd een “CO2-negatieve” status heeft gehad en compenseert dus meer CO2 dan hun reeds zeer energie-efficiënte netwerk en transacties veroorzaken.

Team en tokens
Elrond tokens zijn met ruim 21 miljoen nu even schaars als Bitcoin maar zullen in aantal langzaam verder groeien tot een maximum van 31 miljoen tokens. Ook hieraan zie je dat het project al langer bestaat. In 2017 richtte iedereen zich op Bitcoin terwijl de huidige nieuwe munten vaak miljarden of zelfs triljarden tokens hebben. Het Elrond team bestaat zoals bij de betere projecten gebruikelijk is voornamelijk uit ontwikkelaars en je vind er maar weinig marketing mensen. Wil je de ontwikkelingen van het team en het laatste nieuws volgen dan is het twitter kanaal van de CEO en oprichter van Elrond Beniamin Mincu het beste.

Elrond prijs
De revisie van mei leek een paar weken lang een uitstekend moment om Elrond te kopen in een zone van €80-90 met veel steun van eerdere aankopen op dit prijsniveau. We verwachten toen veel van de lancering van de Grand Bridge met Ethereum en in eerste instantie steeg de koers ook richting het eerste doel van $100. We houden hierbij in gedachten dat de hoogste prijs van Elrond vorig jaar boven de $500 stond. Het algehele marktsentiment in de tech en crypto sector bracht de koers van Elrond deze maand toch flink omlaag waarbij de daling wel minder was dan bijvoorbeeld Ethereum. Fundamenteel blijft Elrond een solide project en goed gefinancierd om door te ontwikkelen. Dit jaar verwachten we nog meerdere Maiar eGold wallet upgrades, die van een simpele app met al bijna 1 miljoen gebruikers, een Web3 super-app moeten maken voor heel Europa.