Triaconta Weekly #215

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Bitcoin dominantie is gestegen naar 45% van de markt. Het Ethereum marktaandeel is in 2022 al een tijd aan het stijgen en staat inmiddels rond 20%. De overige 35% van de markt mogen de altcoins onderling verdelen met BNB en XRP bovenaan. In turbulente tijden schuiven investeringen vaak naar de gevoelsmatig meest betrouwbare munten en de Big 3 is nu inderdaad populair.

Big 3:
1 Maand: -32.92% | 7D: -3.54% | 24H: +4.53%

Top 30:
1 Maand: -48.41% | 7D: -5.05% | 24H: +6.95%

Penny stock:
1 Maand: -54.95% | 7D: +0.21% | 24H: +7.40%

DeFi:
1 Maand: -56.56% | 7D: -9.27% | 24H: +19.58%

Winnaars & Verliezers
DeFi projecten vinden we in beide categorieën. De vertrouwenscrisis zet deze sector nog steeds onder druk. Kyber Network (+55%), ForTube (+26%) en 0X (+18%) gaan omhoog. De weg terug voor deze munten is echter nog lang. Een aantal positieve ontwikkelingen bij kleinere munten zoals deze week Kava (+15%), Steem (+14%) en JasmyCoin (+10%). Verliezers zijn er ook zoals helaas de nieuwste toevoeging in de DeFi bundel Convex Finance (-24%), Waves (-23%), Near (-19%) en ook een recente toevoeging in DeFi, Thorchain (-17%).

Marktoverzicht
Terraform Labs heeft een voorstel gedaan om een geheel nieuwe Terra blockchain te starten zonder stablecoin UST en de oude blockchain te hernoemen naar Luna Classic (LUNC). De nieuwe LUNA worden via airdrop verdeeld over Luna Classic bezitters, stablecoin UST houders en app ontwikkelaars. Nieuwe tokens mogen in veel gevallen twee jaar lang niet verkocht worden. Er kan nog vijf dagen gestemd worden over het voorstel. Ondertussen wordt CEO Do Kwon in Zuid-Korea vervolgt voor belastingontduiking en fraude en zijn verschillende partijen rechtszaken begonnen voor schadevergoedingen.

Vitalik Buterin heeft tijdens een conferentie in Shanghai aangegeven dat hij verwacht dat Ethereum in Augustus zou kunnen overstappen van Proof of Work naar Proof of Stake. Als alles goed gaat tenminste, want onvoorziene problemen zouden de overstap kunnen vertragen tot Oktober. Op 8 juni wordt een belangrijke mijlpaal bereikt als de samenvoeging op het testnet wordt gedaan.

Ripple kondigde vandaag een samenwerking aan met FINCI, een online geldtransfer provider gevestigd in Litouwen, wat een toonaangevende fintech-hub en voorloper in digitale adoptie in Europa is geworden. De samenwerking zal wereldwijde business-to-business betalingen ondersteunen via RippleNet’s on-demand liquiditeit, een dienst die XRP gebruikt voor crypto-gefaciliteerde efficiënte grensoverschrijdende betalingen. Het partnerschap heeft een nieuwe markt geopend voor Ripple, aangezien FINCI de eerste partner van het blockchain bedrijf is in Litouwen. Ripple ziet de populariteit van zijn diensten in Europa de laatste tijd sterk stijgen.

22 mei is het weer de jaarlijkse Bitcoin Pizza dag, waarbij we vieren dat op 22 mei 2010 de eerste aankoop met Bitcoin werd gedaan. Laszlo Hanyecz kocht 2 pizza’s en betaalde daarvoor toen 10.000 bitcoins. Een koopje vond hijzelf, want hij had de Bitcoins bijna gratis gemined met zijn computer en een zelfgeschreven programma.