Triaconta Weekly #212

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Bitcoin is in april flink gedaald en bevindt zich weer onderaan het langzaam stijgende kanaal wat eind Januari begonnen is. Volgende week vrijwel zeker een renteverhoging in Amerika en Europa doet niet mee dus de Euro daalt ook nog ten opzichte van de Dollar. Terwijl analisten verwachtten dat het Amerikaanse bruto binnenlands product (bbp) in het eerste kwartaal van 2022 met 1% zou groeien, daalde het in plaats daarvan met 1,4%. Dat maakt komende renteverhogingen wat minder waarschijnlijk maar is uiteindelijk natuurlijk niet positief. Aandelenbeleggers zijn momenteel zeer voorzichtig en van dikke winsten die in crypto gestoken kunnen worden is geen sprake meer. Toch willen ze allemaal rendement en moet het geld toch ergens heen. De crypto sector is op dit moment de enige sector die nog (enorm) groeit. Triaconta bundels gaan deze week met de markt mee naar beneden.

Big 3:
1 Maand: -16.64% | 7D: -3.53% | 24H: -2.57%

Top 30:
1 Maand: -24.66% | 7D: -8.36% | 24H: -4.41%

Penny stock:
1 Maand: -25.14% | 7D: -10.48% | 24H: -5.09%

DeFi:
1 Maand: -24.01% | 7D: -11.31% | 24H: -7.94%

Winnaars & Verliezers
Kava (+14%) lanceert 10 mei haar mainnet en verbindt dan Cosmos en Ethereum. Kyber Network (+11%) doet het prima terwijl de meeste munten flink dalen. Verder bleef alleen DogeCoin (+2%) overeind door de mogelijke overname van Twitter door Elon Musk. De verliezen zijn helaas groot voor Lisk (-30%), Zilliqa (-24%), Waves (-23%), Axie infinity (-23%), Near Protocol (-22%) en vele anderen.

Marktoverzicht

Investeringsgigant Fidelity gaat Amerikaanse pensioenspaarders toestaan om maximaal 20% Bitcoin in hun 401k op te nemen. Een 401k is een Amerikaans pensioenplan om werknemers te laten sparen voor hun eigen pensioen. Over het geïnvesteerde bedrag hoeven ze dan geen belasting te betalen. Deze stap gaat beleggen in cryptocurrency verder in de mainstream brengen door 23.000 werkgevers de gelegenheid te geven om aan meer dan 20 miljoen werknemers deze optie aan te bieden. Het eerste bedrijf meldde zich meteen om dit te gaan doen: Microstrategy natuurlijk.

De hashrate van het Bitcoin (BTC) netwerk bereikt weer een nieuwe hoogtepunt van 258 EH/s, terwijl de prijs nog steeds moeite heeft om voorbij de $40.000 te komen. Het lijkt er op dat bijna 50% van de mijncapaciteit zich nu in de Verenigde Staten bevindt. Het aandeel duurzame energie is in een jaar met 60% gestegen door de publieke druk op miners om prioriteit te geven aan groene stroom. Noorwegen is hierin koploper met 100% groene Bitcoins. Eigenlijk is de efficiency nog hoger dan 100% omdat de restwarmte gebruikt wordt om hout en zeewier te drogen of aardbeien te kweken.

Tron timmert aan de weg met vanaf 5 mei een nieuwe stablecoin USDD met TRX als onderpand en heeft meer duidelijkheid gegeven aan de bestemming van een fonds met ruim $1 miljard ($1,111,111,111) wat eerst meer algemeen zou bijdragen aan het Tron ecosysteem in de komende 10 jaar. De focus gaat bijna volledig naar DeFi. Er wordt 600 miljoen besteed aan het verbreden van het DeFi-landschap door te investeren in een breed scala van unieke en innovatieve DeFi-projecten op het TRON-netwerk. Denk dan bijvoorbeeld ook aan Just.

De vraag naar RippleNet dat XRP gebruikt om grensoverschrijdende betalingen te faciliteren is in het eerste kwartaal 8x gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Dat betekent dat er weer miljarden extra omzet bijgekomen is en allemaal buiten de Verenigde Staten. Door de rechtszaak in de VS bestaat het klantenbestand nu voor 95% uit niet-Amerikaanse banken en betalingsproviders. CEO Garlinghouse en Ripple willen dan ook zo snel mogelijk een uitspraak in de rechtszaak om duidelijkheid te hebben in de VS maar de aanklager SEC past al meer dan vijftien maanden een vertragingstactiek toe en vraagt steeds om meer uitstel en appelleert elke tussenbeslissing van de rechter. Steeds meer Amerikaanse politici vinden dat de SEC te ver gaat met haar maatregelen en daardoor het concurrentievermogen van de VS vermindert en banen wegjaagt. Vooraanstaande republikeinen willen een nieuwe toezichthouder speciaal voor “digital assets” zoals crypto en stable coins. Dan moeten ze wel eerst een meerderheid veroveren bij de verkiezingen in november 2022. De meeste democraten lijken niet zo’n fan van crypto of zijn slecht geïnformeerd.