Triaconta Weekly #210

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Nieuwe munt: Just (JST)

Bundel prestaties
De grote Miami Bitcoin conferentie bracht helaas geen stijging voor de cryptomarkt. Meer dan honderd bedrijven gaven presentaties. Het ging vooral om de toekomst van Bitcoin mining als ondersteuner en aanjager van de overgang naar duurzame energie en uitbreiding van de toepassingen van het Bitcoin Lightning network. Het was niet spraakmakend genoeg om de koersen te laten stijgen, integendeel. Wat ook niet helpt is “Tax season”, deze week betalen veel Amerikanen hun vermogensbelasting. Voorlopig doen ze dat nog in dollars, dus daarvoor moeten ze dan crypto verkopen. In de tweede helft van de week zien we herstel maar nog onvoldoende voor een positief weekresultaat in de bundels.

Big 3:
1 Maand: +10.02% | 7D: -5.69% | 24H: +0.70%

Top 30:
1 Maand: +14.55% | 7D: -9.91% | 24H: -0.83%

Penny stock:
1 Maand: +33.04% | 7D: -13.17% | 24H: -1.99%

DeFi:
1 Maand: +17.10% | 7D: -13.21% | 24H: -2.99%

Winnaars & Verliezers
Bitcoin (-6%) en de hele markt is flink gedaald deze week en daarna weer een stukje gestegen waarmee er technisch een hogere bodem is neergezet. We kunnen dus positief blijven voor de komende tijd. Er is veel verschil tussen de verschillende projecten waardoor de nieuw aan PennyStock toegevoegde Just (+8%) deze week het meeste stijgt en de tegelijkertijd in dezelfde bundel toegevoegde JasmyCoin (-33%) het meest verliest. Nog meer munten die nu in de aanbieding zijn Waves (-25%), Ren (-22%), Fetch.ai (-20%) en verrassend Terra (-17%).

Nieuwe munt: Just (JST)
De volgende generatie DeFi applicaties draait volgens Justin Sun het beste op de TRON blockchain. Zonder zich al te druk te maken over beschuldigingen dat dit alles al bestond en sommige functionaliteit letterlijk gekopieerd lijkt te zijn maakt Justin Sun een combinatie van Maker, Compound, Uniswap en Chainlink tot een alles in 1 oplossing voor financiële dienstverlening op het snelle en goedkope netwerk van Tron. Hij heeft een gezond DeFi ecosysteem gevormd met SUN en JST tokens als de belangrijkste tokens. In de toekomst zal SUN een symbool zijn van het gedecentraliseerde handelsplatform met SUNSwap (voorheen JustSwap) dat de handel in alle TRC-20 tokens integreert. JST is de basis van het JUST-ecosysteem van Tron, waar stablecoin USDJ gevormd is en zijn koppeling met de dollar wordt gehandhaafd door smart contracts. JST is voor JustLend en is het platform token van Tron’s gedecentraliseerde leenprotocol, wat de basis is van het hele gedecentraliseerde financiële ecosysteem op Tron.

JustStable
Een stabiele munt gekoppeld aan de dollar is nodig in elke financieel systeem. De USDJ stablecoin is wereldwijd beschikbaar, en een rekening openen is natuurlijk gratis. Net als LUNA en UST van Terra zijn JUST en USDJ de twee tokens waar het hele systeem op draait.

JustLend
Het eerste platform op Tron waar gebruikers kunnen lenen en sparen tegen een variabele rente. Door het Tron netwerk is de afhandeling van elke transactie snel en goedkoop. Vraag en aanbod worden automatisch gematched tegen concurrerende rentes. De totale spaar omvang van inmiddels $1,9 miljard bestaat voornamelijk uit BTC (45%), USDT (15%) en Tron (10%).

SunSwap (voorheen JustSwap)
JustSwap is in oktiber 2021 overgenomen door Sun.io en gaat sindsdien verder als SunSwap. De overname van JustSwap door SUN.io betekent een hechte integratie van de voordelen van de twee platforms, die elkaar gaan versterken..

JustLink
Het eerste gedecentraliseerde blockchain orakel op het Tron netwerk dat smart contracts veilig kan voorzien van real-world data. Denk dan aan kredietprijzen, stablecoin wisselkoersen, derivaten prijzen, markt schattingen, etc. JustLink is sinds oktober 2020 de concurrent voor Chainlink op het Tron netwerk. Het maakt gebruik van speltheorie om aanbieders te motiveren correcte gegevens te verstrekken. Zo niet, dan raken ze de reserve in JST kwijt die ze moeten aanhouden om data aan te mogen bieden. Dit systeem verhoogt de vraag naar JST als steeds meer aanbieders het netwerk gaan gebruiken en als het aantal gebruikers van de data groeit.

Cross-chain tokens
Alle belangrijke cryptomunten zijn met een brug verbonden met het Tron netwerk. Een TRC-20 token wordt aangemaakt voor je Bitcoin, Ethereum, Litecoin of Doge en de token kan daarna simpel verplaatst worden via het Tron netwerk of gebruikt worden in alle DeFi, Games en andere applicaties.

Just toekomst
JST wordt verhandelt op bijna alle grote exchanges. Zolang de Just Foundation hoog blijft scoren op social media zal het aantal gebruikers van de DeFi toepassingen op Tron toenemen. Just kan profiteren van verwachte groei in de DeFi sector en stablecoins en heeft synergie met ontwikkelingen op het Tron domein van NFT en GameFi tot Bittorrent. Die afhankelijkheid betekent ook dat als er minder vertrouwen is in Tron dit effect heeft op Just, net als minder vertrouwen in Ethereum effect heeft op de projecten die van dat netwerk gebruikt maken. Tron zit echter niet voor niets al sinds februari 2018 in onze Top 30 bundel.

Just prijs
Voor de waardebepaling van DeFi projecten kijken we naar de totale vastgelegde waarde en naar de verhouding omzet en marktkapitalisatie. Wat het laatste betreft is Just volgens de analisten nu ondergewaardeerd door het relatief hoge dagelijkse volume voor de huidige marktwaarde. In de afgelopen 30 dagen was het JST volume zelfs hoger dan COMP terwijl de marktkapitalisatie van Compound 65% hoger is. Sentiment is ook belangrijk voor de waardebepaling en Compound doet dit al sinds 2017 maar een prijsstijging van 65% tot een vergelijkbare marktwaarde zou vanuit deze analyse zonder meer gerechtvaardigd zijn.
Als we kijken naar de opgetelde vastgelegde waarde in de hele Just Defi groep zien we dat het vergelijkbaar is met Compound. Als we alleen kijken naar JustLend is het ongeveer een derde en het succes van stablecoin USDJ, Oracle JustLink en de synergie uit het hele Tron en Just ecosysteem gaan in de toekomst dus het verschil maken met projecten die maar 1 ding doen.

nog meer informatie op : https://www.just.network