Triaconta Weekly #209

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Nieuwe munt: JasmyCoin

Bundel prestaties
Helaas doken de koersen woensdag flink naar beneden door de publicatie van de notulen van de laatste Fed vergadering. Er komen in Amerika meer en grotere renteverhogingen dan verwacht en dat was even schrikken. Even, omdat de markt op donderdag alweer omhoog aan het draaien was. Bitcoin blijft op weekbasis hierdoor rond de €40.000 en de totale markt is ook maar net boven die belangrijke $2000 miljard grens. We zien de daling vooral terug in onze meest volatiele Penny Stock bundel.

Big 3:
1 Maand: +15.58% | 7D: -0.83% | 24H: +1.15%

Top 30:
1 Maand: +21.33% | 7D: -4.59% | 24H: +2.09%

Penny stock:
1 Maand: +47.59% | 7D: -12.41% | 24H: +1.90%

DeFi:
1 Maand: +28.10% | 7D: -2.58% | 24H: +3.75%

Winnaars & Verliezers
NEAR Protocol (+43%) toegevoegd in Top 30 en DeFi bundel bij de revisie van januari 2022 breekt bijna door zijn allerhoogste koers ooit. Een recente financiering van $350 miljoen bovenop de $150 miljoen uit januari laten zien dat durfkapitalisten vertrouwen hebben in de blockchain. Er is ook een gerucht dat zij net als Terra een stablecoin gaan uitbrengen. Penny stock Spell Token (+14%) stijgt verder met vermelding op twee nieuwe Top 5 cryptocurrency exchanges in 1 week. Dogecoin (+8%) waarschijnlijk op het nieuws dat Elon Musk een belang van 9.2% gekocht heeft in Twitter en toe gaat treden tot de raad van bestuur.
Groot verlies voor Waves (-48%) wat een normale correctie is na de snelle verzesvoudiging sinds februari. We gaan volgen of het 50-daags gemiddelde steun kan bieden. Ook Penny Stocks Zilliqa (-36%), IOST (-24%) en Celer Network (-24%) corrigeren op hun enorme stijging sinds eind maart. Zilliqa moet nu gaan laten zien dat Metapolis ook echt bedrijven en gebruikers kan aantrekken.

Nieuwe munt: JasmyCoin

Het Jasmy project is gemaakt voor de data uit het internet der dingen (Internet of Things of IoT). Het IoT bestaat uit een veelvoud van met internet verbonden apparaten zoals computers, auto’s, telefoons, maar ook implanteerbare biochips, wearables of sensoren in gebouwen. Het omvat zowel mechanische als digitale voorzieningen die in staat zijn om gegevens te registreren en naar elders te verzenden. Organisaties gebruiken de gegevens om hun efficiëntie, beheer en uiteindelijke resultaten te verbeteren. Aan het verzamelen van gegevens over mensen en hun gedrag hangen echter ook grote financiële en reputatie risico’s zoals bij informatielekken en compliance-overtredingen. Jasmy wil een veilige omgeving bieden voor consumenten en bedrijven waarin gegevens kunnen worden opgeslagen, bewaard en gedeeld op basis van de voorkeuren van de eigenaren van de gegevens. En volgens Jasmy zijn dat de mensen en niet de bedrijven. Jasmy maakt het voor consumenten makkelijk om hun privégegevens veilig op te slaan (Jasmy personal data locker) maar ook eenvoudig en veilig gegevens te delen onder hun eigen voorwaarden en daar ook een beloning voor te krijgen.

Japanse certificatie
Japan is een land met zeer strenge richtlijnen voor cryptomunten. Jasmy coin is de eerste cryptomunt van eigen bodem die op de zogenaamde groene lijst is gekomen en dus verhandeld mag worden op Japanse crypto beurzen. Jasmy is hiervoor rigoureus geëvalueerd en geanalyseerd door de Japanse toezichthouder en is verplicht zich te houden aan alle Japanse wettelijke voorschriften. Het project is onderworpen aan periodieke inspecties en bij elke overtreding die beleggers in gevaar zou kunnen brengen zal Jasmy onmiddellijk ter verantwoording worden geroepen. Deze cryptomunt staat onder overheidstoezicht en dat geeft veel vertrouwen.

IOT toekomst
Een voorbeeld uit Nederland. Mercedes gaat de komende twee jaar geanonimiseerde gegevens van hun slimme auto’s delen met wegbeheerders om ze een beter en actueler beeld te geven van de onderhoudstoestand en verkeerssituaties op de weg. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Mercedes-Benz maakten de plannen bekend op de Intertraffic beurs in Amsterdam. Bezitters van een slimme Mercedes (met allerlei sensoren en camera’s) moeten wel toestemming geven aan Mercedes om hun data in de huidige Mercedes-Benz Vehicle Cloud te delen met het Road Monitor programma.
In een systeem met Jasmy wordt dat heel anders georganiseerd. De voertuigdata komt dan alleen in jouw personal data locker op de blockchain en blijft altijd eigendom van de autobezitter. Vervolgens kies je er dan mogelijk voor om bepaalde gegevens te delen met Mercedes of een andere partij in ruil voor een betaling in Jasmy. De prijs hangt af van hoe waardevol jouw data is voor de ontvangende partij. Jasmy wil data democratiseren en dat betekent dat niet langer een centrale partij (zoals in dit geval Mercedes) eigenaar is en verdient aan jouw data.

Jasmy toekomst
Een fantastisch team van techneuten en marktkenners, de warme banden met Sony en de tech sector in Japan, de certificering door de Japanse overheid en een origineel en innovatief marktidee maakten Jasmy al enorm populair in Japan. Jasmy maakt in 2022 de stap naar bekendheid in de rest van de wereld met kantoren en allianties in Noord-Amerika en Azië. Het Jasmy-platform is niet alleen een blockchain maar levert ook basismodules voor IoT-communicatie en de licenties hiervoor. Naast de veilige opslag van data en het veilig en volgens de regels delen/verkopen ervan is JasmyCoin ook een snel betaalsysteem met onbegrensde mogelijkheden in de deeleconomie of in onbemande winkels. Je wilt je verdiende Jasmy ook uit kunnen geven natuurlijk.

Jasmy prijs
De prijs van de JasmyCoin zal altijd een reflectie zijn van de waarde van alle data opgeslagen op de Jasmy blockchain. We zien de laatste jaren een toename van data opslag, een toename van het aantal toepassingen met betrouwbare data, een toename van het aantal soorten data wat geregistreerd kan worden en een flinke groei van de datahandel. Uniek en extra waardevol voor de Jasmy data is dat het actuele IoT data is met duidelijk vastgelegde gebruikerstoestemming. Al deze ontwikkelingen zorgen voor een steeds hogere waarde van data en dat betekent dan ook een hogere waardering van de oplossing die het Jasmy platform biedt. JasmyCoin is sinds 6 april onderdeel van de Penny Stock bundel van Triaconta en kan ook als losse crypto gekocht worden.

nog meer informatie: https://jasmy.io/eng/jr.html