Triaconta Weekly #208

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Revisie !
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
De totale crypto markt steeg deze week verder en deed toen toch even een stapje terug waarbij Bitcoin gelukkig boven de €40.000 bleef. Hierdoor bleef de Big3 wel een beetje achter deze week. Maar we letten nu vooral op de andere munten, de altcoins. Met dank aan Zilliqa (+280%) , IOST (+56%) en Celer Network (+50%) knalt de Penny Stock bundel naar de hoogste week stijging sinds het bestaan van de bundel. De bitcoin dominantie daalt nog steeds verder. Ook handig om te weten is dat april in zeven van de laatste tien jaar ontzettend goed was voor de cryptomarkt.

Big 3:
1 Maand: +8.19% | 7D: +1.42% | 24H: -4.29%

Top 30:
1 Maand: +15.05% | 7D: +6.19% | 24H: -5.30%

Penny stock:
1 Maand: +61.48% | 7D: +49.10% | 24H: -2.64%

DeFi:
1 Maand: +16.95% | 7D: +9.79% | 24H: -4.14%

Revisie !
De crypto markt is voortdurend aan het veranderen. Triaconta volgt deze markt dagelijks en besluit ongeveer elke twee maanden of de munten in alle aangeboden standaard bundels nog passen bij de huidige markt en verandert indien nodig de samenstelling van de betreffende bundel. Meestal zijn dit beperkte aanpassingen van een of twee munten gebaseerd op door ons waargenomen structurele veranderingen in bijvoorbeeld marktkapitalisatie, omzet, investeringen, gebruikersaantallen of activiteit op het netwerk.

Veel Triaconta klanten hebben een revisie abonnement gekozen om onze aanpassingen direct te kopiëren in hun eigen bundel en zo moeiteloos de markt te volgen. Volgende week worden onderstaande wijzigingen in de standaard bundels daarom ook doorgevoerd in alle bundels met automatische revisie.

In de Top30 bundel wordt Iota (IOTA) vervangen door de reeds uit de Penny Stock bekende Hedera Hashgraph (HBAR). Hedera moest in mei 2021 door een te hoog opgelopen prijs de Penny Stock bundel verlaten en promoveert nu naar de Top 30. IOTA is al vanaf de oprichting van Triaconta in 2017 onderdeel van de Top 30 en een uniek project door zijn bijzondere transactieverwerking specifiek ontwikkelt voor de gigantische dataverwerking van the Internet Of Things. Hedera heeft ook een unieke supersnelle transactieverwerking die echter een veel bredere toepassing heeft.

Aave (AAVE) wordt in de Top 30 vervangen door metaverse token Decentraland (MANA) maar blijft natuurlijk wel in de DeFi bundel. Aave is bijna net zo oud als IOTA en begon als ETHLend in november 2017 als een van de eerste DeFi tokens toen dat woord nog niet eens bestond. De Top 30 wil actueel blijven en Metaverse projecten groeien enorm in populariteit. Daarom voegen wij de belangrijkste speler van deze sector toe aan de Top 30.

In de PennyStock bundel wordt ForTube (FOR) vervangen door Just (JST). De DeFi sector ontwikkelt snel en ForTube blijft helaas te veel achter. Just is ook een DeFi platform maar dan op Tron en krijgt ook technische en financiële steun van Tron. Het is een volwaardig DeFi platform dat een reeks gedecentraliseerde financiële oplossingen biedt, namelijk: JustStable, JustLend, JustSwap en JustLink. Met de steun en connecties van oprichter Justin Sun, ook de oprichter van Tron, is voldoende publiciteit verzekert.

Ravencoin (RVN) volume en technische ontwikkeling zijn niet voldoende meer en deze plek wordt opgevuld door JasmyCoin (JASMY) waarmee we het vertrek van IOTA uit de Top30 bundel compenseren met een nieuw Internet Of Things (IOT) gerelateerd project. Jasmy, met het hoofdkwartier in Tokio, en geleid door voormalige Sony directeuren, heeft een marktplaats bedacht voor het kopen en verkopen van IOT data. Jasmy brengt dienstverleners die beschikken over datastromen van grote aantallen IOT sensoren in contact met bedrijven die deze informatie goed kunnen gebruiken.

In de DeFi bundel is helaas maar plek voor 10 kampioenen en moet Maker (MKR) plaatsmaken voor Thorchain (RUNE). Maker is sinds oktober 2020 zeer succesvol geweest met stablecoin DAI maar er zijn nu meerdere populaire stablecoins zoals bijvoorbeeld Terra’s UST en USC van Circle. Met Thorchain kunnen munten direct van de ene naar de andere blockchain geswapt worden zonder tussenstap of wrapping. De techniek achter deze liquiditeitsvoorziening is zeer complex en in vrij korte tijd ontwikkelt. Dat zorgde vorig jaar zomer voor een paar kleine hacks ($10 miljoen). Het team heeft dit echter razendsnel gerepareerd en de gedupeerden gecompenseerd. Op aanraden van velen doen ze het nu wat rustiger aan met updates en dat heeft het vertrouwen teruggebracht. Thorchain draait nu nog op Cosmos en verwacht in de 2e helft van dit jaar zijn eigen mainnet te lanceren.

Inmiddels 76 cryptovaluta, en vanaf vandaag ook de bovenstaande nieuwe, zijn ook als losse cryptovaluta verkrijgbaar op ons platform. Vanaf volgende week uitgebreidere informatie over de nieuwe munten.

Marktoverzicht
Een nieuwe allerhoogste koers voor Terra (LUNA) en dat betekent dat iedereen die ooit LUNA bij ons gekocht heeft op winst staat. Had je in februari 2021 al automatische revisie aan staan dan staat er nu 1500% stijging sinds de toevoeging van deze munt aan de Top30 bundel.

De Vechain Foundation versterkt haar aanwezigheid en samenwerking in Europa. Medeoprichter Sunny Lu wil een nieuw technologie-team aannemen van meer dan 100 ontwikkelaars om de groeiende vraag van Europese bedrijven te ondersteunen. Deze week werd VeChain lid van het Consumer Goods Forum (CGF), dat CEO’s en senior management van meer dan 400 retailers, fabrikanten en relevante belanghebbenden uit bijna 70 landen samenbrengt.

Morgen 2 april lanceert Zilliqa haar eigen Metaverse-as-a-service project, Metapolis. Dit nieuwe NFT ecosysteem heeft een focus op luxe merken en maakt het voor ondernemingen heel makkelijk om een eigen of gezamenlijk metaverse te beginnen. Een partnerschap met Agora, een populaire foto app, en diverse e-sport projecten maken Zilliqa in korte tijd een voorloper in Web3 innovatie.

De enorme hype van Zilliqa overschaduwt net zo belangrijk nieuws dat Solana integreert met de grootste NFT markplaats OpenSea. Alle Solana NFT’s worden in april verhandelbaar op OpenSea dat nu voornamelijk handelt via het Ethereum platform.

Terra foundation is nu na Microstrategy en Tesla de grootste bekende Bitcoin bezitter. Tot nu toe heeft Terra ruim 30 duizend BTC gekocht en het doel is volgens Do Kwon van Terraform Labs om de grootste te worden waarbij 40% van het onderpand voor stablecoin UST bestaat uit Bitcoin. Nummer 1, Microstrategy, heeft meer dan 125.000 Bitcoin gekocht in de afgelopen anderhalf jaar. Dat kan nog een leuke wedstrijd worden.