Triaconta Weekly #207

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

De totale crypto markt stijgt deze week weer boven mijlpaal $2,000,000,000,000. Bitcoin doorbreekt eindelijk de €40.000 (hopelijk definitief) en zoals vorige week gemeld zijn dit de positieve signalen waar we al een tijdje op zaten te wachten. De Bitcoin dominantie (de waarde van Bitcoin als deel de totale crypto marktwaarde) is dit jaar gestegen van 39% naar ten hoogste 44% en is nu weer aan het dalen. Dit betekent dat altcoins deze week nog sneller stijgen als Bitcoin. Let maar eens op de Top 30 ten opzichte van alleen Bitcoin (+10%). Met deze cijfers zou april 2022, net als april 2018, wel eens een nieuw “altseason” kunnen worden.

Big 3:
1 Maand: +18.84% | 7D: +9.97% | 24H: +1.83%

Top 30:
1 Maand: +24.14% | 7D: +19.43% | 24H: +2.29%

Penny stock:
1 Maand: +18.09% | 7D: +21.45% | 24H: +1.45%

DeFi:
1 Maand: +23.48% | 7D: +13.06% | 24H: +2.92%

Winnaars & Verliezers

Ethereum Classic (+80%) knalt deze week omhoog door een short squeeze (zie marktoverzicht) en een verrassende stijging voor Bitcoin Gold (+53%) zonder nieuws dus een beetje verdacht. Axie (+46%) passeert de 4 miljard dollar in totale NFT verkopen en stijgt richting de lancering van Origin (Battles V3). Super groene crypto Qtum (+44%) is hoofdsponsor van de Binance blockchain week in Dubai die maandag van start gaat. Er waren deze week geen verliezers en de kleinste stijgers Waves (+3%) en Nano (+4%) wisten de winst van vorige week dus mooi vast te houden.

Marktoverzicht

Een plotselinge prijsstijging van Ethereum Classic (+80%). Het gebeurt vaker dat het goedkopere alternatief veel sociale media aandacht krijgt bij een substantiële stijging van grote broer Ethereum (+12%) maar nu lijkt er meer aan de hand. Door de stijging moesten grote shortposities op ETC gesloten worden (short squeeze) wat veel extra prijsstijging veroorzaakte. Als het Ethereum lukt om dit jaar inderdaad over te gaan naar Proof of Stake zullen de Ethereum miners iets anders moeten gaan doen met hun machines, en dan zijn ze volgens een recente blogpost van dit originele Ethereum project zeer welkom om het netwerk te komen versterken.

Voor (geaccrediteerde Amerikaanse) beleggers die denken dat het binnenkort voorbij is met de Ethereum dominantie lanceert Grayscale een nieuw beleggingsfonds met de toepasselijke naam Smart Contract Platform Ex-Ethereum Fund bestaande uit zeven Ethereum concurrenten ADA, SOL, AVAX, DOT, MATIC, ALGO en XLM. Ethereum is van plan dit jaar een grote wijziging door te voeren door van Proof of Work naar Proof of Stake te gaan. Het is niet te voorspellen wat de invloed gaat zijn op de prijs. Op dit moment hebben deze concurrenten slechts 35% van de marktkapitalisatie van Ethereum en is de meerderheid van 55% van de totale waarde in DeFi vastgelegd op het Ethereum netwerk.

Terra kocht deze week voor $125 miljoen aan Bitcoin uit reserves die het aanhoudt voor zijn eigen stablecoin UST. De schatkist van Terra heeft besloten om op termijn voor $10 miljard aan Bitcoin te gaan kopen door steeds een percentage van het geld wat binnenkomt door de aankoop van UST te besteden aan Bitcoin. Do Kwon, oprichter van Terraform Lab, beschreef de stap als een katalysator om het “nieuwe monetaire tijdperk van de Bitcoin-standaard” in te luiden. De aankondiging zorgde zowel voor een leuke stijging van Bitcoin (+9%) als van Luna (+11%).

Gala games brengt op 28 maart samen met VOX en AMC een grote Walking Dead NFT serie uit. Game developer Will Wright, bekend van The Sims, heeft een VOXverse gebouwd voor de 8.888 nieuwe NFT karakters. Wat deze avatars bijzonder maakt is dat ze ook in ander Gala games zoals TOWN en Walking Dead Empires kunnen rondlopen. Ze zijn alleen te koop met Gala tokens dus hopelijk is deze serie populair genoeg voor een flinke stijging van de vraag en daarmee natuurlijk de prijs van Gala.

De Japan Virtual and Crypto Assets Exchange Association, een zelfregulerende organisatie voor de Japanse cryptocurrency-industrie, heeft in een soort grote inhaalactie aangekondigd dat XRP naast 17 andere cryptocurrencies mag worden genoteerd op crypto beurzen in Japan. In Japan mogen alleen een klein aantal goedgekeurde cryptocurrencies verhandelt worden. De meest opvallende toestemming is natuurlijk voor XRP terwijl deze munt nog geblokkeerd is op Amerikaanse cryptocurrency-beurzen als gevolg van de juridische strijd van het bedrijf Ripple met de Securities and Exchange Commission (SEC). Of XRP een effect is, lijkt nu alleen nog in twijfel te worden getrokken door deze Amerikaanse toezichthouder, en hopelijk zal ook de rechter daar snel besluiten dat de rest van de wereld het al die tijd goed heeft gezien.