Triaconta Weekly #206

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

Zoals verwacht verhoogde de Fed de rente met 0,25% en maakte dat weinig indruk op de markten. De Bank of England verhoogde voor de derde keer de rente en Europa gaat volgens Lagarde eerst minder obligaties opkopen en een renteverhoging is pas in het derde kwartaal eventueel aan de orde. Inmiddels blijft de rente op je spaarrekening praktisch nul en gaat de jaarlijkse inflatie in Nederland volgens DNB richting 7%. De totale crypto markt is deze week ruim 5% gestegen. Als we dit volgende week kunnen doorzetten ziet de toekomst er weer prima uit. Bitcoin beweegt nog steeds binnen een zijwaarts kanaal waar we nu al een maand wachten op de definitieve uitbraak boven €40.000. De DeFi bundel doet het deze week het beste onder leiding van Aave en The Graph.

Big 3:
1 Maand: +2.42% | 7D: +4.74% | 24H: -0.22%

Top 30:
1 Maand: -5.31% | 7D: +1.62% | 24H: -1.29%

Penny stock:
1 Maand: -15.26% | 7D: -0.58% | 24H: -1.76%

DeFi:
1 Maand: +0.59% | 7D: +6.34% | 24H: +0.41%

Winnaars & Verliezers

Nano (+39%) steeg deze week door grote vraag naar de mogelijkheid om je nano wallet op naam te laten zetten voor een paar Nano per jaar. Aave (+30%) is in trek na de succesvolle upgrade naar V3. The Graph (25%) is ineens een veel gekochte munt door grote Ethereum bezitters volgens WhaleStats. Basic Attention Token (24%) profiteert van een NFT loterij en Maker (+19%) reageert op een wijzigingsvoorstel om de munt meer te laten profiteren van het succes van zijn Dai stablecoin. Eindelijk een stapje terug voor Terra (-10%) na de verdubbeling in de afgelopen maand. Verder kleinere dalingen voor Ren (-6%), Icon (-5%), Fetch.AI (-6%) en Hedera (-5%).

Marktoverzicht

De nieuwste V3-upgrade van het leen- en uitleen protocol Aave is door veel nieuwe kopers verwelkomd. Aave ondersteunt nu cross-chain transacties, geoptimaliseerde gaskosten en geïsoleerde notering van nieuwe activa om bestaande te beschermen. Uitleners zijn blij met het verbeterde risicobeheer en iedereen is enthousiast over de volledig opnieuw ontworpen en opgefriste Aave app.

Er waren deze week NFT’s, waaronder een van de beroemde Bored Ape Yacht Club, te winnen in de Brave Swap Stakes. Door coins te swappen met de ingebouwde wallet van de gratis en privacyvriendelijke Brave browser uitgegeven door het Basic Attention Token project kon je elke dag in de prijzen vallen. Een aantrekkelijke manier om veel gebruikers te verleiden dit een keer te proberen en zo ontstond veel vraag naar de BAT-token. Brave Browser noteerde eind december 2021 meer dan 50 miljoen maandelijks actieve gebruikers en verdubbelde hiermee alweer voor het vierde jaar op rij.

Ethereum had een positieve week na een succes op het Kiln testnet, een fundamentele mijlpaal op de weg van de overgang naar proof of stake als consensus algoritme gepland in de loop van dit jaar. Ethereum 2.0 zal dan veel sneller en goedkoper moeten gaan werken en minder belastend zijn voor het milieu. Ondertussen zit de concurrentie niet stil en duurt ook deze migratie veel langer dan verwacht.

President Zelenskyy van Oekraïne vond deze week tijd om een wet te ondertekenen die een wettelijk kader creëert voor de cryptocurrency-industrie in het land. De wet maakt het mogelijk dat buitenlandse en Oekraïense cryptocurrencies exchanges legaal kunnen opereren, aldus het ministerie van Digitale Transformatie van het land. Oekraïne heeft door crypto donaties meer dan 63 miljoen dollar ingezameld voor militaire en humanitaire inspanningen en blijft dat doen.