Triaconta Weekly #205

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

Bitcoin viel maandag terug naar €35.000 en maakt daar een nieuwe hogere bodem. President Biden heeft een langverwacht uitvoeringsbesluit uitgebracht over verantwoorde financiële innovatie met blockchain technologie in Amerika. Het overgrote deel van de sector is blij met regulering. In het besluit stonden geen slechte dingen die duiden op overregulering of een ban en dus gingen bijna alle koersen flink omhoog. Er blijft echter grote onzekerheid in alle markten, van energie en grondstoffen tot aandelen en cryptomunten. We sluiten de week daardoor uiteindelijk toch lager voor alle bundels.

Big 3:
1 Maand: -8.29% | 7D: -4.29% | 24H: +0.75%

Top 30:
1 Maand: -14.73% | 7D: -7.34% | 24H: +0.90%

Penny stock:
1 Maand: -25.21% | 7D: -8.09% | 24H: +0.65%

DeFi:
1 Maand: -10.66% | 7D: -8.13% | 24H: +1.22%

Winnaars & Verliezers

Waves (+40%) zet de stijging voort en het Zuid-Koreaanse ICON (+22%) profiteert van de verkiezing van een crypto-vriendelijke president in dit land. Synthetix (+17%) doorbreekt vier weken dalingen maar bevindt zich nog dicht bij de bodems uit 2020. Ook Terra (+10%) stijgt nog iets verder na de winst van vorige week. Verliezers waren in de meerderheid deze week met “bovenaan” Fantom (-30%) zie marktoverzicht hieronder waarom, Cosmos (-16%) ondanks de bekendmaking deze week dat een recordaantal van 11.2 miljoen transacties zijn verzonden in Februari. Spell Token (-15%) ondanks een succesvol verlopen stemming over een verbetering van het Abracadabra systeem. Maart is historisch gezien een moeilijke maand voor crypto.

Marktoverzicht

Op 9 maart kwam het uitvoeringsbesluit van de Amerikaanse regering en op 14 maart is een stemming in de Commissie Economische en Monetaire zaken van het Europees parlement over onze aanpak in de regulering van crypto-activa. Link voor de liefhebber. De EU streeft naar een technologie neutrale en innovatie vriendelijke financiële sector. Een verbod op Proof of Work mining vanwege het energieverbruik haalde het uiteindelijk niet, want zou effectief een verbod op Bitcoin en Ethereum betekenen. De eventuele gevolgen voor Triaconta en haar klanten hangen af van de implementatie van het voorstel in nationale wetgeving in de komende 18-24 maanden. Wij zullen je zo goed mogelijk op de hoogte houden.

Snoop Dogg was een van de eerste sterren op het Death Row Records-label, ook bekend van Dr. Dre en Tupac. Door gebruik te maken van de kansen die Gala Music biedt, is hij teruggegaan naar zijn roots en heeft hij het iconische merk Death Row Records zelf gekocht en vervolgens opnieuw uitgebracht als het eerste gedecentraliseerde platenlabel ooit gebouwd op een blockchain-systeem. Welkom in de toekomst van muziek en de volgende stap voor de Gala World.

Fantom daalde flink deze week op nieuws van het plotselinge vertrek van Andre Cronje en Anton Nell als ontwikkelaars. De daling van 35% halverwege de week lijkt voornamelijk te wijten aan de onduidelijke berichtgeving. Het bericht dat ze per 3 april ongeveer 25 projecten waaronder Fantom zouden ‘beëindigen’ werd verkeerd begrepen. Ze ‘beëindigen’ alleen hun betrokkenheid, maar dragen alles wat ze uitvoeren over aan de bestaande teams. Dit werd door Fantom Foundation CEO Michael Kong uitgelegd maar toen was de markt al met het slechtste scenario aan de haal gegaan. Het Fantom-ecosysteem bestaat uit honderden ontwikkelaars die geweldige applicaties bouwen. Het is zeker jammer dat Andre Cronje, een van de meest legendarische DeFi architecten, er niet meer bij betrokken is, maar Fantom zal doorgaan en zelfs Andre verklaart vandaag in een blogpost van Fantom nogmaals dat hij geen twijfels heeft over het succes van het project.

Het voorstel om de liquiditeit te verbeteren op Abracadabra is aangenomen. Met 30 miljard Spell token uit de schatkist wordt een poging ondernomen om minimaal $250 miljoen van Curve Finance DAO (decentrale beurs) te kopen. Hiermee wordt stemrecht verworven binnen dit project en krijgt Spell een aandeel in de verdiensten van de beurs. Daarna zou Spell zelf geen emissies meer hoeven doen wat op langere termijn ook goed is voor de koers. Het moet allemaal nog wel lukken.