Triaconta Weekly #204

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

Bitcoin heeft geen intrinsieke waarde en niemand gebruikt het zijn geluiden die je niet meer hoort. Ineens heeft de hele wereld het over crypto. Wordt het gebruikt om sancties te omzeilen of hebben een heleboel Russen op dit moment liever Bitcoin dan de sterk in waarde dalende roebels. Misschien zijn het nieuwe kopers die met crypto willen doneren, wat sinds zaterdag door de regering van Oekraïne officieel mogelijk is gemaakt? Feit is dat door de afschuwelijke gebeurtenissen van de laatste tijd de bekendheid en adoptie van crypto een een enorme sprong vooruit heeft gemaakt. De prijs van Bitcoin brak daarmee dinsdag door de € 40.000 en ook de meeste andere munten gingen flink omhoog. We leveren aan het eind van de week wel weer wat in maar dit was een uitstekende week voor alle bundels.

Big 3:

1 Maand: +13.44% | 7D: +8.44% | 24H: -3.48%

Top 30:

1 Maand: +3.69% | 7D: +12.11% | 24H: -2.85%

Penny stock:

1 Maand: -5.15% | 7D: +7.87% | 24H: -2.45%

DeFi:

1 Maand: +4.50% | 7D: +14.31% | 24H: -2.10%

Winnaars & Verliezers

Spectaculaire winst voor Waves (+94%) op nieuws van een multi-chain Metaverse plan en een partnerschap met Allbridge voor een veelvoud aan bruggen met andere blokchains. Terra (+38%) knalt ook omhoog en is nu Ethereum gepasseerd in vastgelegd geld ($30 miljard) op de LUNA blockchain. Verder op de winnaarslijst vinden we Cosmos (+35%) en Near Protocol (+32% en weer boven de revisie prijs), Ren (+28%) en Fetch.AI (+25%). Er zijn deze week weinig verliezers met bovenaan Aelf (-8%), Synthetix (-7%) en Reserve Rights (-5%)

Marktoverzicht

Cryptocurrency exchanges wereldwijd weigeren verzoeken om alle Russische accounts te bevriezen omdat daarmee ook gewone Russen geraakt zouden worden. Wel werken ze mee aan de blokkade van Russische banken en bepaalde Russische individuen op de internationale sanctielijsten. De berichten dat de Russische overheid crypto zou kunnen gebruiken om sancties te omzeilen schetsen een verkeerd beeld. Grote verplaatsingen van geld over de blockchain zijn heel goed te traceren. Het aankopen of verkopen van crypto met fiat geld vindt plaats via financiële instellingen die zich houden aan de KYC/AML regels en de sanctiewetgeving. Er is sinds de invasie zeker een tijdelijke toename geweest in Bitcoin aankopen zowel met Roebel als met de Oekraïense grivna maar voornamelijk via de gereguleerde exchanges en in totaal nog geen fractie van het volume wat een bedrijf of overheid nodig zou hebben om met crypto zaken te doen buiten de sancties om.

Polkadot CEO Gavin Wood beloofde $5 miljoen als Oekraïne ook DOT zou accepteren voor donaties. De volgende dag was dit een feit en was ook de beloofde DOT overgemaakt. Inmiddels kan er ook in Doge en Solana gedoneerd worden en is er in totaal al meer dan $50 miljoen in crypto donaties verstuurd.

Axie Infinity is officieel de meest gezochte NFT-collectie, met in totaal 3,86 miljoen maandelijkse wereldwijde zoekopdrachten, een stijging van meer dan vijf keer sinds eind 2021.De populariteit van NFT’s is de afgelopen maanden explosief gestegen naar 5,1 miljoen Google hits per maand door promotie van beroemdheden, waardoor het inmiddels ook wel de “nieuwe crypto” genoemd wordt.

De Zwitserse stad Lugano accepteert Bitcoin en stable coin USD Tether als geldig betaalmiddel voor belastingen, boetes, salarissen, openbaar vervoer etc. Lugano wil het cryptocurrency centrum van Europa worden voor blockchain projecten en gaat $100 miljoen investeren in startups die de keuze maken hun kantoor en werknemers te verplaatsen naar Lugano.

Tranglo, een Aziatische financiële dienstverlener, activeert Ripple’s ODL voor alle grensoverschrijdende betalingen. De stap komt nadat het het platform vorig jaar succesvol heeft getest met meer dan 250.000 transacties ter waarde van $ 48 miljoen die in 100 dagen werden verwerkt. De Ripple ODL-functie wordt actief op alle 25 betaling corridors. Hierdoor kunnen grensoverschrijdende betalingen worden gedaan met XRP als brugvaluta via Tranglo met meer dan 100 landen.