Triaconta Weekly #202

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

In een periode waarin geld op de bank minder waard wordt door inflatie en de aandelen onder druk staan door oorlogsdreiging blijken cryptovaluta steeds meer de oplossing te worden om een portefeuille te diversifiëren. Dat geldt voor particulieren, een groeiend aantal bedrijven, inmiddels ook al enkele Amerikaanse staten en het eerste land El Salvador. We nemen deze week en met name gisteren weer wat gas terug en toch geloven steeds meer beleggers nu dat de bodem gezet is op 24 januari.

Big 3:

1 Maand: -1.54% | 7D: -5.11% | 24H: -3.99%

Top 30:

1 Maand: -19.17% | 7D: -7.98% | 24H: -3.92%

Penny stock:

1 Maand: -19.50% | 7D: -10.57% | 24H: -2.46%

DeFi:

1 Maand: -24.25% | 7D: -6.43% | 24H: -4.11%

Winnaars & Verliezers

Band protocol (+15%) dankzij veel netwerkverkeer sinds de samenwerking met Oasis network. Neo (+5%) en verder alleen verliezers. Extra goedkoop na deze week zijn helaas Spell token (-24%), Reserve Rights (-20%), Ethereum Classic (-20%), Celer Network (-19%) en Aave (-18%).

Kyber Network (KNC) verloor zijn plek in de DeFi bundel in februari vorig jaar aan Avalanche (+200% sinds revisie) en dat pakte goed uit want Kyber Network doet slechts +40% sinds die revisie. Het opvallende aan deze cryptovaluta is dat, terwijl bijna alle cryptomunten in de min staan ten opzicht van 1 januari van dit jaar, KNC een fantastisch +70% positief rendement laat zien. KNC is winnaar dit jaar vooral met de DApps op het Polygon netwerk.

Kyber Network is een hub die liquiditeit uit verschillende bronnen verzamelt om veilige en directe transacties op elke gedecentraliseerde applicatie (DApp) te bieden. Het belangrijkste doel van Kyber Network is om DeFi DApps, gedecentraliseerde beurzen (DEX’s) en andere gebruikers gemakkelijke toegang te geven tot liquiditeits pools die de beste tarieven bieden.

Marktoverzicht

De EURS, een aan de Euro gekoppelde stablecoin van STASIS, zal in de tweede helft van dit jaar gelanceerd worden op de ledger van Ripple. Volgens Gregory Klumov, STASIS CEO is de beslissing om de digitale Euro op Ripple te lanceren te wijten aan de enorme voordelen die aan het netwerk zijn verbonden, waaronder snelheid, lage kosten, schaalbaarheid en milieuvriendelijkheid.

Gedurende het hele jaar zijn er meerdere Axie Infinity toernooien met prijzengeld in AXS. GalAxie Cup 2022 is een professioneel Axie Infinity Esports-toernooi uitgezonden door VeraEsports, dat wordt gehouden in november en onderdeel is van de wereldwijde gaming roadmap van Axie Infinity voor 2022. Het toernooi begint 24 maart 2022 met Stage 1 Open Qualifiers en registratie is open voor gamers over de hele wereld. Het is een toernooi met drie fasen in de aanloop naar de laatste fase – de GalAxie Cup 2022 in november.

Zelaya, de minister van Financiën van El Salvador, heeft bevestigd dat de regering van plan is om tussen 15 en 20 maart de eerste “Bitcoin bond” obligatie van $ 1 miljard uit te geven tegen een couponrente van 6.5%. Zelaya verwacht dat de obligatie met minstens $ 500 miljoen zal worden overtekend. Zoals eerder gemeld is El Salvador van plan de helft te gebruiken voor nieuwe bitcoin-aankopen, terwijl de rest geïnvesteerd zou worden in energie-infrastructuur en mijnbouw. In totaal is El Salvador van plan om $4 miljard op te halen met Bitcoin bonds ondanks groeiend ongemak bij het IMF waar landen normaal pas onder hun strenge voorwaarden geld kunnen lenen.

In het nieuwe Metapolis van Penny stock Zilliqa kunnen gebruikers volledig aanpasbare NFT-avatars aanschaffen die hen binnen dit metaverse zullen vertegenwoordigen met een digitale identiteit. Gebruikers kunnen concerten en modeshows bijwonen, teleporteren tussen steden en individuele koepels en toegang krijgen tot exclusieve winkels en showrooms om digitale activa te bekijken of te kopen en te verkopen. Sandra Helou, hoofd van Metaverse en NFT bij Zilliqa stelt dat dit voor ondernemers het moment is om dit nieuwe kanaal van betrokkenheid voor klanten en volgers te ontgrendelen.