Triaconta Weekly #200

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

De totale cryptovaluta markt steeg weer een klein beetje en ook marktleider Bitcoin lijkt zijn bodem gevonden te hebben. Zolang we boven de bodems van afgelopen zomer blijven en liefst helemaal boven de €30.000 kijken wij uit naar een mooi jaar voor crypto.

Alle bundels zijn deze week ongeveer +5% gestegen.

Winnaars & Verliezers

Tezos (+31%) sluit een sponsordeal met Manchester United. Een goede week ook voor Maker (+24%) en Ontology (+19%) Onze beide nieuwe aanwinsten in de bundels Spell token (+19%) en Near Protocol (+19%) doen het uitstekend. We zien ook een veelbetekende comeback van de grootste altcoin Ethereum (+17%). Wat verlies voor Waves (-10%) en Nano (-6%) die deze week nauwelijks verhandelt kon worden door hun ticker wijziging op alle exchanges van NANO naar XNO.

Marktoverzicht

Sponsoring door de crypto sector gaat een grote vlucht nemen dit jaar. Bedenk hierbij dat de meeste mensen nog geen cryptovaluta bezitten en dan weet je dat naamsbekendheid een verschil gaat maken. Binance exchange werd vorig jaar de hoofdsponsor van Lazio Roma en gaat nu ook het nationaal elftal van Argentinië sponsoren en iets doen met de Afrika Cup. Manchester United kondigt een deal aan met Tezos en alle grote clubs kijken naar NFT’s om hun inkomsten te vergroten. Helaas liep dat voor FC Groningen slecht af want het op cryptovaluta gebaseerde platform voor digitale supporters beleving IQONIQ ging failliet en de fans blijven met waardeloze tokens zitten.

In Amerika is de verdeeldheid over crypto steeds meer te vinden langs politieke scheidslijnen. Democratisch congreslid Sherman vindt dat we crypto en exchanges in de kiem moeten smoren omdat ze volgens hem alleen maar de (dollar) macht van Amerika ondermijnen. Steeds meer republikeinse congresleden blijken echter bitcoin, ethereum en cardano in te slaan. President Biden komt binnenkort met een opdracht aan de verschillende financiële toezichthouders om in het komende half jaar te rapporteren hoe zij vinden dat crypto gereguleerd moet worden. Dit betekent dat het inmiddels belangrijk genoeg wordt gevonden om dit centraal te coördineren vanuit het Witte Huis. Ook de uitkomst in de SEC vs Ripple-zaak kan cruciaal zijn voor het pad dat de VS de komende jaren gaat inslaan.

De marktwaarde van Axie Infinity is inmiddels 10 miljard en de verwachting is dat dit de aankomende periode nog sterk zal gaan groeien. Met 2.5 miljoen actieve spelers, die dus ook financieel belang hebben in dit spel, is dat zeer waarschijnlijk. Achter Axie Infinity zit game ontwikkelbedrijf Sky Mavis, die vorige week $152 miljoen opgehaald heeft bij investeerders om de Axie Infinity “play-to-earn” -game nog verder te laten groeien. Bij Sky Mavis werken meer dan 100 mensen en het bedrijf wordt al gewaardeerd op $3 miljard.

Bij Gala games is de voorverkoop van het nieuwste spel Spidertanks vandaag gestart. Het spel is ontwikkelt door het Nederlandse Gamedia. Spider Tanks is gratis om te spelen, maar bevat ook een verscheidenheid aan Play-to-earn elementen, waarbij de nadruk ligt op op competitie en het verzamelen van hulpbronnen. Er is ook een betaalde (!) upgradecyclus voor je spelelementen. Voor de beste spullen moet veel Gala betaald worden.