Triaconta Weekly #198

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

De markt staat na een flinke daling weer op de bodems van vier maanden geleden. Als we vanaf hier kunnen opveren is het goed. Gaan we nog lager dan kan de correctie wat langer gaan duren. Chinees Nieuw jaar (Tijger) begint 1 februari en daarna gaat het meestal beter. Ondertussen blijven de gebruikersaantallen groeien, stroomt er steeds meer geld naar DeFi toepassingen en wordt er door grote investeerders flink geld gestoken in projecten op het gebied van de nieuwste trends Gaming en NFT marktplaatsen. Alle bundels op dit moment flink goedkoper. Volgende week meer over de aanstaande revisie.

Big 3:
1 Maand: –23.80% | 7D: -8.06% | 24H: -7.55%

Top 30:
1 Maand: -13.37% | 7D: -9.20% | 24H: -8.53%

Penny stock:
1 Maand: -16.74% | 7D: -13.21% | 24H: -8.96%

DeFi:
1 Maand: -5.07% | 7D: -9.68% | 24H: -8.84%

Winnaars & Verliezers

Alles is rood op de koersborden sinds vandaag. De verliezen waren deze week het grootst voor Gala (-26%), en dan kwam toch de correctie op Internet Computer (-25%). Chainlink (-22%) daalt verder, net als Ravencoin (-21%) en DogeCoin (-21%). Het minst slecht deze week waren Decred (-2%), Tron (-3%), Cosmos (-4%), Theta (-3%) en Cardano (-5%).

Kijken we wat verder terug zijn er twee tokens deze maand opvallend gestegen, Fantom (in DeFi +54%) en Cosmos (in Top 30 +41%) en hiermee laten ze de rest van markt ver achter zich.

Marktoverzicht

Cardano heeft lang gewacht met het toevoegen van smart contracts op zijn blockchain maar nu ze er eenmaal zijn neemt het gebruik meteen een grote vlucht. Sundaeswap lanceerde zoals verwacht met met enkele problemen gisteravond als eerste gedecentraliseerde beurs op het netwerk. De combinatie van enthousiaste gebruikers en plotselinge volatiliteit in de markt zorgt voor files en trage transactieverwerking op het netwerk. In 2022 staan gelukkig meerdere verbeteringen gepland die de werking van Cardano met smart contracts en grote drukte gaan verbeteren. Het heeft de prijs van Cardano de afgelopen week goed gedaan en ze passeerden hiermee Solana in marktkapitalisatie.

Helaas wil de centrale bank in Rusland het gebruik en de mining van Bitcoin net als China gaan verbieden. Rusland is na Amerika en Kazachstan de grootste leverancier (11.2%) van rekenkracht voor het Bitcoin netwerk. De ontwikkelingen in China lieten afgelopen jaar echter zien dat rekenkracht in enkele maanden kan verplaatsen en alweer op een hoger niveau zit als voor het gedwongen vertrek uit China. In Rusland wordt crypto actief gebruikt met een jaarlijks transactievolume van ongeveer $ 5 miljard, zegt de bank, en ze denken dat Bitcoin hun monetaire beleid op de $ 700 miljard roebel kan bedreigen.

Ook traditionele aandelenbeleggers kunnen nu Cosmos (ATOM) kopen. 21Shares, ‘s werelds grootste uitgever van cryptocurrency ETP’s, heeft gisteren de notering aangekondigd van de eerste crypto ETP (2.5% jaarlijkse beheerkosten) voor de Cosmos-blockchain in CHF, EUR en USD op SIX Swiss Exchange. Cosmos maakt een ecosysteem van parallelle blockchains mogelijk, waaronder Ethereum en Terra, om een gedecentraliseerde, interoperabele toekomst te realiseren met behulp van het Inter-Blockchain Communication (IBC) -protocol. Cosmos heeft nu 262+ applicaties en services geïntegreerd, met een totale vastgelegde waarde van $155 miljard.

Door de vreselijke uitbarsting van de vulkaan bij Tonga is helemaal vergeten dat enkele dagen daarvoor ook dit land bekend maakte met geothermie Bitcoin te willen gaan minen en ook de weg van El Salvador te volgen met het accepteren van Bitcoin als wettelijk betaalmiddel. Nog veel meer dan in El Salvador komt 40% van het geld Tongo binnen via eilanders die elders in de wereld werken. Op deze overschrijvingen kunnen enorme besparingen binnengehaald worden als dit via het Bitcoin Lightning Network gaat verlopen. Voorlopig is echter schoon drinkwater de eerste prioriteit en is er natuurlijk wel een Bitcoin donatie adres geopend.