Triaconta Weekly #197

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Op veler verzoek komt Triaconta binnenkort met een nieuwe bundel die de snelst groeiende trend van 2022 gaat volgen.

Bundel prestaties

Een volatiele week waar beleggers niet konden kiezen tussen hoop en vrees. Woensdag bleek de inflatie in Amerika hoog maar volgens verwachting en dat maakte beleggers blij. De volgende dag leverden ze echter alles weer in. Ook Bitcoin en veel andere crypto maakten dezelfde sprong en duik, alhoewel er grote verschillen waren tussen de diverse munten dus de bundels dalen maar weinig. Positief voor de lange termijn is dat de crypto markt een hogere bodem lijkt te maken ten opzichte van September 2021. Wij blijven hierdoor optimistisch voor 2022.

Big 3:
1 Maand: -12.47% | 7D: -1.11% | 24H: -3.86%

Top 30:
1 Maand: -0.56% | 7D: -1.27% | 24H: -4.48%

Penny stock:
1 Maand: -3.95% | 7D: -1.94% | 24H: -3.18%

DeFi:
1 Maand: 18.70% | 7D: -2.54% | 24H: -5.52%

Winnaars & Verliezers

Elon Musk blijft Dogecoin (+28%) steunen en stuurde een bericht dat men vanaf nu met Doge kan betalen in de Tesla shop. Kava (+25%) gaat volgende week live met hun Kava 9 mainnet wat aansluiting geeft op andere blockchains met name Cosmos(zie dalers) en Terra (+15%). Cross-chain messages en Bridge mogelijkheden worden steeds belangrijker en het Celer Network (+22%) Interchain Message Framework ondersteunt dit binnenkort en maakt multichain DApps mogelijk. Internet Computer (+8%) noteert zijn vierde week stijging.

Helaas ook wat dalers, zoals Ravencoin (-14%) die nog steeds niet uit de sinds begin 2021 gevormde driehoek van lagere toppen en hogere bodems wil breken. Ook Cosmos (-11%) botst voor de derde keer tegen de €38 aan. Een inmiddels driedubbele top in deze regio lijkt binnenkort toch door te breken. Alleen kleine dalingen verder voor The Graph (-6%) en Synthetix (-5%) ondanks een 17% stijging van de waarde aan cryptomunten die deze week vastgelegd zijn in de verschillende DeFi projecten zoals Aave, Maker en Compound.

Marktoverzicht

Het is deze week 13 jaar geleden dat de eerste Bitcoin transactie plaatsvond tussen Satoshi en Hal Finney of tussen Hal Finney en zichzelf zoals sommige mensen beweren. Hal Finney was een programmeur en een bekende cryptograaf uit de cyberpunk beweging. Hij was een van de eerste die een reactie plaatste toen Satoshi de Bitcoin whitepaper in 2008 publiceerde. Op 3 januari 2009 werd het eerste block gemined en Hal Finney was de tweede persoon die zijn computer ook op het Bitcoin netwerk aansloot en de eerste die op 12 januari de eerste bitcoin transactie van 10 BTC ontving.

Monsterra wordt de eerste Play to Earn (P2E) game op twee blockchains. De P2E NFT-game wordt eerst gelanceerd op Binance Smart Chain en in Q2 uitgebreid naar Terra. Een goede ontwikkeling voor toekomstige gamers die doorgaans beperkt zijn tot een enkel netwerk. BSC werd geselecteerd als het kernplatform vanwege de omvangrijke gebruikersbasis en het stabiele ecosysteem met de BNB token, waardoor het een betere plek is dan Ethereum met zijn hoge transactiekosten. De uitbreiding naar het trending Terra-platform zegt veel over de sterke relatie van Monsterra met de Terra Foundation. Monsterra wordt niet alleen een van de eerste games in Terra’s groeiende metaverse, maar zal ook profiteren van een brug die BSC met Terra verbindt, zodat gebruikers straks het beste van beide ketens kunnen gebruiken.

Web3-aanjager DeFi Alliance zal verder gaan als Alliance DAO. Zij helpen nieuwe DeFi projecten met financiering en kennis. De voornaamste reden voor de verandering is dat het doel om Web3 te laten groeien tot een miljard gebruikers een veel grotere inspanning zal vergen dan wat DeFi Alliance alleen zou kunnen doen. Een DAO geeft directe participatie van deelnemers en haalde meteen $50 miljoen op van 300 investeerders om Wb3 startups te ondersteunen. Een DAO is een nieuwe virtuele onderneming, een online groep mensen die blockchain en smart contracts gebruikt om ledenparticipatie, beheer, financiering, stemmen etc. te regelen.

De deadline voor het horen van getuigen in de SEC vs Ripple rechtszaak is verschoven van 19 januari naar 28 februari. Door corona lukt het voor beide partijen niet om 8 van de 16 getuigen voor die tijd te horen. Dit is de derde keer dat de zaak vertraagd is ten opzichte van de originele planning. Het vonnis wordt nu pas in augustus-september 2022 verwacht. Een snellere oplossing via een schikking is ook elk moment mogelijk.

Eduardo Paes, de burgemeester van Rio de Janeiro is van plan om 1% van de reserves van de stad in Bitcoin te gaan aanhouden. Een percentage van 1-2% voor crypto is wat steeds meer financieel adviseurs tegenwoordig verstandig vinden in een gediversifieerde portefeuille. Rio is het financiële hart van Brazilië, dus dit is toch wel een grote stap. Omdat de inflatie in het land in 2021 steeg naar 11% zal het niet lang duren voor dit percentage vanzelf hoger is.