Triaconta Weekly #195

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

Bitcoin zakte deze week toch weer onder de $50,000 en ook Ethereum zakte onder $4,000 terwijl de aandelenbeurzen juist opnieuw hogere toppen neerzetten. Het is inmiddels een bekend patroon dat grote beleggers rond de jaarwisseling liever in aandelen zitten om in de eerste week van januari meteen weer volop terug te keren in de cryptovaluta. Deze week dus alle bundels even in de min.

Big 3:
1 Maand: -16.15% | 7D: -8.25% | 24H: +2.78%

Top 30:
1 Maand: -12.54% | 7D: -4.13% | 24H: +3.45%

Penny stock:
1 Maand: -20.41% | 7D: -2.64% | 24H: +2.14%

DeFi:
1 Maand: -6.27%| 7D: -4.01% | 24H: +5.06%

Winnaars & Verliezers

ForTube (+19%) houdt genoeg over van de rally deze week om bovenaan te staan op de voet gevolgd door een andere blockchain bank Algorand (+15%). Fantom (+13%) vervolgt gelukkig het herstel en IOTA (+10%) profiteert van de groei in DeFi omdat de parallelle verwerking in deze blockchain zeer geschikt is voor decentrale exchanges.

Verliezers deze week zijn Ren (-16%), QuarkChain (-15%) en ICON (-13%) maar ook Top 10 munten XRP (-13%) en Avalanche (-13%) gaan met een daling het jaar uit / zijn in de aanbieding.

De beste cryptomunt om dit jaar te hebben was Polygon(MATIC). De toenmalige PennyStock munt was aan het begin van 2021 nog maar € 0,015 waard en werd eind juli rond € 0,85 gepromoveerd naar de Top 30 bundel. We zien vandaag een stand van € 2,30. Een stijging van ruim 150 x in 1 jaar tijd.

Marktoverzicht

ForTube (FOR) heeft een belangrijke stap gezet naar decentralisatie van het bestuur van het project. Na twee jaar veilig in bedrijf te zijn geweest en technisch belangrijke upgrades te hebben doorgevoerd is het decentralisatie moment eindelijk aangebroken.Op 28 december is een nieuwe bestuursstructuur, de FDAO, gelanceerd om een evenwicht te vinden tussen de inkomsten van ForTube, het nemen van risico’s en andere besluitvorming op het gebied van bestuur van het project. Uiteindelijk gaat de FDAO zorgen voor een compleet gedecentraliseerd bestuur. Het nieuws werd goed ontvangen met een verdubbeling van de prijs waarop helaas direct ook weer veel verkocht werd waardoor de prijs weer flink terugviel.

Deze week duurt de juridische strijd van Ripple met de Amerikaanse toezichthouder SEC alweer een jaar. Toch kan het bedrijf Ripple terugkijken op het sterkste jaar tot nu toe. Het on-demand liquiditeits platform zag een groei van 25x in het aantal transacties en een flinke toename in het aantal partnerlanden op het RippleNet. In Europa en Azië is er geen twijfel over de status van de XRP als token dat de uitwisseling van andere valuta’s mogelijk maakt, zowel van fiatgeld als cryptovaluta. De prijs van het XRP token blijft nog achter omdat er geen handel is in Amerika en de voortdurende onzekerheid tot de uitspraak van de rechter, die verwacht wordt in het 1e kwartaal van 2022 of een eerder schikking tussen beide partijen.

De oprichter en CEO van Pantera Capital, een investeringsmaatschappij voor digitale activa, Dan Morehead, is optimistisch over Polkadot (DOT), een platform dat is ontworpen om interoperabiliteit tussen verschillende blockchains mogelijk te maken. Hij denkt dat er in de toekomst niet slechts één blockchain zal zijn. Er zullen misschien 10 of 20 zeer belangrijke blockchains zijn. En dus zal Polkadot helpen waarde van de ene naar de andere te verplaatsen. Polkadot lanceert in het eerste kwartaal van 2022 hun DeFi-protocollen en is nu al een top 10 cryptomunt. Iets meer dan een week geleden kondigde Deutsche Telekom het voornemen aan om Polkadot-validator te worden. Een dochteronderneming van Deutsche Telekom, T-Systems MMS, kocht ook een onbekend aantal DOT-tokens.

Het was een goed jaar voor MicroStrategy. Het bedrijf was gespecialiseerd in het leveren van business intelligence software. De CEO Michael Saylor besloot vorig jaar te gaan investeren in Bitcoin (BTC) en is nu de grootste zakelijke Bitcoin bezitter. Hij zag zijn bedrijf met 2000 medewerkers ondanks hard werken minder winst maken dan hij aan inflatie verloor op zijn kasreserve van $500 miljoen. Hij besloot de reserve om te zetten in Bitcoin en maakte daarmee veel meer winst dan met het ondernemen. Microstrategy heeft daarna geld van andere investeerders aangetrokken om nog meer Bitcoin te kopen en ook de winst uit onderneming wordt omgezet in Bitcoin. Het bedrijf sluit het jaar af met 124.391 Bitcoins op de balans aangekocht voor ~$3.75 miljard en nu waard bijna $6 miljard. Dat is ruim $2 miljard winst sinds hun eerste aankoop in Augustus 2020. Veel meer bedrijven hebben sindsdien Bitcoin als onderdeel van hun kasreserve maar zijn daar niet zo uitgesproken over als Michael Saylor.