Triaconta Weekly #194

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Kerst 2021
  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Kerst 2021

Wij wensen jullie allemaal heerlijke feestdagen! De nieuwsbrief is een dagje vroeger want wij nemen een korte pauze voor het opzoeken van familie en vrienden. Wees gerust, de winkel blijft gewoon open. Het was een heel spectaculair crypto jaar en wij zijn dankbaar voor het vertrouwen van al onze klanten in Triaconta. Veel nieuwe klanten hebben dit jaar bij ons de eerste stap gezet en nog veel meer klanten hebben of heel druk gehandeld of met stalen zenuwen elke dip gewoon vastgehouden. Zo heeft iedereen zijn eigen methode en we hopen natuurlijk dat dit jou in het afgelopen jaar een heel goed resultaat heeft opgeleverd.

Gun je dit succes ook aan je familie of vrienden? Nodig ze dan uit met je persoonlijke Triaconta link en je ontvangt voortaan een beloning voor elke investering die zij bij ons doen. Je vindt de uitnodigingslink op je account in het menu onder Referral Bonus.

Bundel prestaties

De beste bundel van 2021 kunnen we al wel bekend maken en dat is de PennyStock bundel geworden. Het jaar is nog zeker niet klaar, maar de voorsprong is zo groot dat de andere bundels dit niet meer kunnen inhalen. De definitieve uitslag krijg je volgend jaar. Deze week verloopt in ieder geval tot nu toe prima voor alle bundels. Kijken we wat verder vooruit zijn de meeste analisten positief met name over altcoins in het 1e kwartaal.

Big 3:

1 Maand: -9.41% | 6D: +6.98% | 24H: -0.51%

Top 30:

1 Maand: -12.95% | 6D: +7.72% | 24H: +1.43%

Penny stock:

1 Maand: -21.34% | 6D: +2.33% | 24H: -3.49%

DeFi:

1 Maand: -6.14%| 6D: +15.32% | 24H: -6.14%

Winnaars & Verliezers

DeFi heeft een eindejaar rally. Yearn finance (+53%) stijgt deze week nog verder omhoog. Daarachter komt Terra (+40%) en Aave (+35%). Deze week ook een PennyStock van vroeger met een plotselinge stijging Ren(+30%). Een paar dalingen net onder de 10% voor Waves , Tron, PancakeSwap, Reserve Rights en Filecoin.

Marktoverzicht

Bitcoin miners hebben sinds maart van dit jaar nog maar weinig BTC verkocht en bewaren nu bijna 1,8 miljoen bitcoins in de verwachting dat de prijzen in de toekomst hoger zullen zijn dan gedurende dit jaar. De laatste keer dat zoveel BTC vastgehouden werd was in december 2020 en hadden ze groot gelijk. Bitcoin schoot daarna van $20,000 omhoog naar $60,000 in slechts 12 weken ondanks dat de miners toen wel gingen verkopen.

Een sterk staaltje blockchain governance bij Uniswap. Mihailo Bjelic, mede-oprichter van Polygon, diende in november een voorstel in om Uniswap v3 op Polygon neer te zetten, en er werd vorige week over gestemd. Met meer dan 72 miljoen UNI-tokens als stem voor het voorstel en slechts 500 duizend UNI-tokens tegen is het voorstel aangenomen. Polygon’s eigen token Matic schoot deze week naar een nieuwe allerhoogste koers op deze uitslag. Handelaren kunnen nu tokens wisselen op Uniswap met behulp van het Polygon netwerk, dat veel snellere en goedkopere transacties biedt als Ethereum. UniSwap is de grootste decentrale exchange maar er werd veel geklaagd over de hoge transactiekosten.

Binance exchange heeft in hun driemaandelijkse BNB-verbranding deze keer 1,3 miljoen BNB vernietigd ter waarde van $700 miljoen. Bij een zogenoemde ‘token burn’ worden tokens voorgoed uit de circulatie gehaald met een prijsopdrijvend effect. BNB-verbrandingen zullen vanaf nu niet meer afhankelijk zijn van de winst van Binance maar van de activiteit op de Binance Smart Chain. Ook stopt de verbranding als er uiteindelijk minder dan 100 miljoen tokens in circulatie zijn (op dit moment zijn er ruim 166 miljoen BNB tokens).

DeFi op Terra is de afgelopen maand erg snel gegroeid. Momenteel is op het netwerk meer dan $ 18 miljard aan cryptovaluta vastgelegd via 13 DeFi-protocollen. Hiermee is Terra inmiddels de nummer twee achter Ethereum. Terra’s LUNA-token is hierdoor enorm gestegen en snel hersteld terwijl de rest van de markt bleef dalen. Deze week ging LUNA alweer naar een nieuwe recordprijs van € 86,70 wat meer dan een verdubbeling is in slechts 1 maand tijd.

Visa, de wereldleider in betalingsverwerking, heeft CurrencyCloud overgenomen. Dit bedrijf is de wereldleider in het aanbieden van geïntegreerde B2B grensoverschrijdende betalingen voor platforms van de toekomst. Sinds juli 2020 werkt CurrencyCloud samen met Ripple om nieuwe mechanismen te verkennen om geld efficiënt over de hele wereld te verplaatsen, vooral waar regelgeving en beperkingen de kansen voor het mkb beperken.

Twee van de vijf SEC leden brachten deze maand een gezamenlijke verklaring uit waarin zij kritiek uitten op het huidige beleid van de Amerikaanse toezichthouder. Zij beweren dat de SEC geen duidelijke normen heeft ontwikkeld die investeerders en gereguleerde bedrijven in staat zouden stellen veilig met cryptocurrencies om te gaan. Een groeiende groep investeerders, bedrijven en politici vrezen dat dit de cryptovaluta sector in Amerika beperkt en vertraagd terwijl de rest van de wereld wel reguleert en verder ontwikkelt. Zij roepen het congres op om duidelijkheid te scheppen met wetgeving. Anders zou Amerika namelijk wel eens de boot kunnen missen.