Triaconta Weekly #193

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

De daling in de markt maakt sommige beleggers nerveus en er wordt ineens gevreesd voor een crypto winter (een lange termijn daling). Dat heeft waarschijnlijk meer met de sneeuw en ijs die er aankomen te maken dan met de situatie op de financiële markten. De centrale banken zien de economie vooral groeien en dat is ook goed voor de cryptomarkt. Ze gaan iets minder stimuleren omdat de inflatie toch wel snel omhoog gaat maar de Europese Centrale bank houdt de rente in 2022 voorlopig hetzelfde. Dit is dus een dip en hij duurt al een aantal weken. Intussen zijn er steeds minder Bitcoin en Ethereum op de beurzen. Dat betekent dat miners geen crypto verkopen maar vasthouden en de klanten er voor kiezen crypto voor langere tijd te bewaren. Dat betekent niet direct dat de prijzen nu omhoog gaan maar wel dat de verkoopdruk gaandeweg verdwijnt en we voorlopig zijwaarts kunnen gaan. We hebben al een ongelooflijk goed crypto jaar gehad en toch blijven we stiekem ook nog een beetje hopen op een rally tussen kerst en het nieuwe jaar.

Big 3:
1 Maand: -19.45% | 7D: -3.94% | 24H: -3.38%

Top 30:
1 Maand: -28.88% | 7D: -5.35% | 24H: -3.95%

Penny stock:
1 Maand: -14.60% | 7D: -4.57% | 24H: -3.49%

DeFi:
1 Maand: -33.88%| 7D: -1.91% | 24H: -1.87%

Winnaars & Verliezers

Een verrassende stijging vandaag van Yearn finance (+37%) en een goede week voor Avalanche (+19%) en ook Celer Network (+7%) en PancakeSwap (+7%) lijken weer omhoog te gaan. Er waren net nog kleine plussen voor Hedera en Dogecoin maar de markt gaat vandaag ook verder naar beneden. Het gaat niet goed met Decred (-24%) en Internet Computer (-18%) en ook Fetch.AI (-16%) en Nano (-15%) doen nog een stapje terug.

Marktoverzicht

Deze week is 90% van alle Bitcoin gemined. Voor de laatste 10% is de verwachting dat dit nog 120 jaar gaat duren omdat de beloning per blok ongeveer elke vier jaar gehalveerd wordt. De meest recente bitcoin halvering vond plaats in mei 2020. Als gevolg daarvan verminderde de beloning naar 6,25 BTC. De 4e en komende bitcoin halvering zal naar verwachting plaatsvinden in 2024. Dan zullen er nog slechts 3,125 nieuwe BTC vrijkomen bij elk nieuw blok.

Tesla directeur Elon Musk kondigt op Twitter aan dat het bedrijf Dogecoin gaat accepteren voor Tesla merchandise. Wie weet kun binnenkort de eerste Tesla betalen met Doge? De koers schoot dinsdag in ieder geval meteen even 30% omhoog.

AccuWeather gaat via een Chainlink node weersinformatie leveren voor smart contracts die deze informatie kunnen gebruiken in decentrale applicaties. AccuWeather is een Amerikaans bedrijf dat aan meer dan een miljard mensen wereldwijd weergegevens, voorspellingen en waarschuwingen levert. Naast zijn eigen website en apps, levert het informatie aan ongeveer 180.000 websites van derden. AccuWeather kan nu zijn Chainlink-knooppunt gebruiken om weerdata aan meerdere blockchains te leveren met een cryptografische handtekening die bewijst dat de gegevens afkomstig zijn van AccuWeather.

De HBAR foundation, die de ontwikkeling van Hedera Hashgraph ondersteunt, heeft een partnerschap gesloten met het 3D platform MetaVRse, om enterprise metaverse applicaties te ontwikkelen. Op het MetaVRse platform kunnen ontwikkelaars zonder code digitale en interactieve ervaringen creëren. Met het Hedera-netwerk kunnen alle virtuele onderdelen eigendom worden en worden verhandeld op marktplaatsen. Omdat Hedera zich voornamelijk richt op de zakelijke markt denken ze aan virtuele showrooms met tokenized versies van een nieuwe productlijn of NFT’s die toegang geven tot virtuele concerten of conferenties.