Triaconta Weekly #192

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

In de vroege ochtend van zaterdag 4 december dook de hele markt meer dan 20% naar beneden. Bitcoin viel flink tot onder de €40.000 met daarna gelukkig enigszins herstel. Er werd, ook door onze klanten, veel gekocht in deze onverwachte uitverkoop maar het blijft wel spannend. Bitcoin moet technisch dit weekend boven de €40.000 blijven (boven het 50 weken voortschrijdend gemiddelde) om verder te kunnen stijgen. De laatste inflatiecijfers uit Amerika laten Bitcoin vandaag even flink stijgen tot boven de €44.000. De CPI-gegevens over November vermelden 6.8%, de hoogste inflatie in bijna 40 jaar.

Big 3:

1 Maand: -22.61% | 7D:-13.22% | 24H: -4.41%

Top 30:

1 Maand: -35.03% | 7D: -23.68% | 24H: -6.15%

Penny stock:

1 Maand: +6.37% | 7D: -31.41% | 24H: -7.98%

DeFi:

1 Maand: -43.76%| 7D: -31.80% | 24H: -8.52%

Winnaars & Verliezers

Alleen Terra (+1%) noteert een kleine plus voor deze week en de rest ging naar beneden. Sommigen zelfs erg veel zoals Celer Network (-35%), BitShares (-34%), Qtum (-32%) en Ontology (-31%).

Marktoverzicht

De Bitcoin-hashrate is al bijna weer op zijn allerhoogste niveau sinds veel Bitcoin miners deze zomer verplicht werden om China te verlaten. Voorheen kwam 70% van de rekenkracht uit China en na de ban levert Amerika nu de grootste bijdrage met 42% van de totale rekenkracht. In het algemeen volgt de Bitcoin prijs uiteindelijk de hashrate. Het wachten is nu dus op een Bitcoin prijs die ook weer bij het allerhoogste niveau zit.

Elk jaar in December publiceert Google trends de 10 meest gezochte woorden van het jaar. In de categorie nieuws staan dit jaar wel twee cryptovaluta namelijk Dogecoin op 4 en Ethereum op 10.

In april schreven we al over de samenwerking tussen game ontwikkelaar UbiSoft (FarCry, Assasin’s Creed) en Texos (XTZ). UbiSoft stapt nu als eerste grote speler uit de traditionele videogame industrie in de wereld van in-game NFT’s. De beta van het nieuwe Quartz platform is op 9 december gestart op de Tezos blockchain. Een Youtube video over het platform kreeg al snel tienduizenden dislikes. Traditionele gamers zijn volgens de commentaren absoluut niet blij met deze zet en beschuldigen Ubisoft van een snelle cash grab. De video is inmiddels zelfs offline gehaald.

Alle Tezos NFT’s verschijnen trouwens binnenkort ook op Rarible. Dit is een van de grootste NFT exchanges en tot nu toe waren hier alleen Ethereum NFT’s verhandelbaar. Rarible wil meer proof-of-stake blockchains integreren die aanzienlijk minder energie verbruiken dan Ethereum en heeft ook plannen voor integratie met Solana.

Voormalig Google-CEO Eric Schmidt (2001-2011) voegt zich bij ChainLink (LINK) als strategisch adviseur. De Oracle nodes, de Fair Sequencing Service (FFS) en de Verifiable Random Function (VRF) van ChainLink wordt inmiddels door bijna alle DeFi en GameFi platformen gebruikt en volgens data analist Santiment nemen grote investeerders de laatste tijd posities in Chainlink of breiden hun positie uit.

Het gedrag van grote investeerders is ook goed nieuws voor Gala token bezitters. Volgens de website WhaleStats die grote wallets volgt is Gala Games (GALA) in de afgelopen week de op twee na meest gekochte cryptovaluta na Ethereum (ETH) en FTX token.