Triaconta Weekly #191

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

December begin in ieder geval goed. Alle bundels in de plus en de feestdagen moeten nog beginnen! Terwijl Bitcoin overeind krabbelt zijn veel altcoins flink gestegen.

Revisie update: Twee bundels profiteren flink van Terra (LUNA) deze week en inmiddels heeft deze munt de 1000% stijging sinds revisie mijlpaal bereikt. Terra werd eind februari toegevoegd aan de DeFi en Top30 bundel.

Big 3:
1 Maand: -6.75% | 7D: +5.73% | 24H: +0.38%

Top 30:
1 Maand: -7.94% | 7D: +10.19% | 24H: -8.40%

Penny stock:
1 Maand: +41.93% | 7D: +12.46% | 24H: +2.73%

DeFi:
1 Maand: -10.00 | 7D: +10.49% | 24H: +0.48%

Winnaars & Verliezers

Een nieuwe allerhoogste koers voor Terra (+68%) en een hele goede week ook voor Reserve Rights (+44%), Polygon (41%), Solana (+21%) en ForTube (+21%) ook een keer hier vanwege de samenwerking met IoTex wat voor meer klanten en transacties gaat zorgen. Verliezers zijn er bij de supersnel gestegen Metaverse tokens zoals Gala (-24%) en Enjin Coin (-14%) en ook Basic Attention Token (-10%) corrigeert een beetje op de snelle stijging van vorige week.

Marktoverzicht

Geen nieuws natuurlijk dat El Salvador vorige week vrijdag alweer de dip gekocht heeft. Dit keer 100 BTC waardoor het land nu 800 BTC heeft. De president van El Salvador, Nayib Bukele, heeft plannen aangekondigd om een nieuwe stad “Bitcoin City” te bouwen naast de Conchagua-vulkaan, wiens geothermische energie bitcoin-mijnbouw zal aandrijven en zal voorzien in de behoeften van de stad. Blockstream gaat El Salvador helpen met de financiering. De eerste 10-jarige obligatie uitgifte, bekend als de “vulkaanobligatie”, is voor $1 miljard, ondersteund door Bitcoin met een rente van 6,5%. De helft van dit bedrag zal gaan naar het kopen van meer bitcoin op de markt, en de andere helft naar de ontwikkeling van de stad. Andere obligaties zullen volgen.

Grayscale start een Solana fonds. Dit is het zestiende crypto fonds waarmee inmiddels totaal $35.7 miljard in crypto is geïnvesteerd door vooral Amerikaanse investeerders. Institutionele beleggers mogen vaak niet direct op een cryptovaluta beurs handelen en kunnen alleen op deze manier actief worden in deze sector.

Een stuk grond van het zeldzame “Genesis” type in Axie Infinity is verkocht voor de 550 Ethereum of $2.5 miljoen. Dit is de hoogste prijs ooit betaald voor een virtueel stuk land in een blockchain spel. Het thuisland van de Axies is Lunacia en verschillende types land bieden verschillende verdienmogelijkheden.

Op de eerste GoGalaGames Spider Tank World Cup in Seoel maakt CEO Eric Schiermeyer bekend dat Gala $1 miljard gaat investeren in gameontwikkeling in Korea. Ze zoeken naar samenwerking met bedrijven en ontwikkelaars voor nog meer nieuwe games. Spider Tank is nog pre-release maar kon op het toernooi gespeeld worden. De grote Galaverse conferentie op 11 en 12 december in Las Vegas is helemaal uitverkocht en we zijn benieuwd naar meer goed nieuws van Gala.