Triaconta Weekly #190

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Wat is ForTube?
  • Balanceren

Bundel prestaties

Gaan we de maand November afsluiten met de door velen voorspelde knaller of bewaren we het vuurwerk zoals het hoort voor December? Door de plotselinge daling van vandaag sluiten de meeste bundels de week negatief af en kleurt November rood.

Revisie update: Gala Games is in de afgelopen maand flink gestegen en noteerde donderdag een hoogste koers van €0,75, en dat is meer dan 800% stijging sinds de toevoeging aan de PennyStock bundel.

Big 3:
1 Maand: -7.45% | 7D: -4.62% | 24H: -6.03%

Top 30:
1 Maand: -13.05% | 7D: -7.21% | 24H: -8.40%

Penny stock:
1 Maand: +54.68% | 7D: +9.92% | 24H: -9.99%

DeFi:
1 Maand: -16.77% | 7D: -7.47% | 24H: -11.14%

Winnaars & Verliezers

Alweer bovenaan Gala Games (+180%) en ook Basic Attention Token (+43%) en Enjin (+20%) bereikten een nieuwe allerhoogste koers deze week. Black Friday kortingen helaas voor de meeste munten met 20% daling voor ICON, PancakeSwap en OMG Network en 15% daling voor Cardano, Chainlink en VeChain.

Wat is The ForTube?

Het ForTube-platform is een open financieel service protocol dat zich inzet voor inclusieve, innovatieve, veilige en programmeerbare functionaliteit voor de moderne financiële sector.
Het ForTube team streeft ernaar om inclusieve financiering te realiseren en passende financiële diensten te bieden aan alle gebruikers in de wereld.

The Force
ForTube heeft goed gekeken wat er misging is bij vorige DeFi applicaties. Er zijn drie bijzondere componenten op het platform, die samen “The Force” zijn genoemd. Ze zijn bedoeld als oplossingen voor de problemen waarmee op Ethereum gebaseerde DApp-gebruikers en -ontwikkelaars worden geconfronteerd. Het team wil met deze componenten contract upgrades, vaste datastructuur, trage on-chain interactie, slechte gebruikersinterface, gebrek aan noodzakelijke infrastructuur en beveiligingsproblemen verbeteren.

Het eerst belangrijke onderdeel is de Assets Protected Elastic Contracts (APEC), dat decentralisatie en eigendom van activa mogelijk maakt, terwijl tegelijkertijd aanpassingen en verbeteringen mogelijk zijn bij het ontwikkelen van contracten.

De tweede component is de Blockchain Enquiring, Auditing en Messaging System (BEAMS), om de on-chain en off-chain wereld beter te synchroniseren. Het systeem zorgt ervoor dat smart contracts betrouwbare informatie uit de echte wereld ontvangen.

De derde en misschien wel belangrijkste component is de DeFi beveiligingscomponent. Elke applicatie / smart contract op het ForTube platform heeft een Cooperative Automatic Lockdown Mechanism (CALM) die risico doorlopend controleert en automatisch bij een aanval een Global Emergency Lockdown (GEL) start om schade te voorkomen of te beperken. Hierbij worden ook meteen de beheerders van de applicatie geïnformeerd.
Multisig Admin Keys (MAK) zorgt dat een kwaadwillende met een gestolen toegangssleutel geen volledige toegang krijgt. Alleen als meerdere beheerders (momenteel 2 van de 3) inloggen is er volledige toegang. De gestolen sleutel kan dan meteen onbruikbaar gemaakt worden.

ForTube Bond en ForTube Bank
ForTube biedt twee primaire diensten, ForTube Bond en ForTube Bank. Deze diensten worden aangeboden op Ethereum, Binance Smart Chain (BSC), Polygon en OEC. ForTube richt zich met name op de BSC omdat er nog maar weinig krediet platformen zijn. Op Ethereum is er veel concurrentie van Compound en AAVE.

ForTube bank gebruikers kunnen storten, opnemen, lenen en betalen. Zoals de meeste uitleen- en leenprotocollen, verdienen gebruikers rente door crypto op het platform te storten. Ook hier heeft het ForTube team goed opgelet en naar andere platformen gekeken. ForTube bank heeft een model met variabele rentetarieven wat volledig algoritme gestuurd is en de rente aanpast op basis van vraag en aanbod.

ForTube Bond heeft veel groeipotentieel. De markt wordt nu gedomineerd door kredietverlening via financiering pools en het zakelijke volume van obligatie platforms is beperkt. Voor de uitgifte van obligaties zijn traditioneel veel institutionele verplichtingen en heb je diverse instanties, accountants, kredietverzekeraars, en advocaten nodig voor ratings, registratie, bewaring en de hele dure en tijdrovende afwikkeling van plaatsing en verkoop. ForTube Bond heeft “crypto-obligaties” bedacht, en heeft een complete reeks slimme oplossingen op de blockchain om traditionele obligatiemarkten na te bootsen, met
inbegrip van kredietrating, obligatie-uitgifte, obligatie liquidatie en obligatiehandel.

ForTube heeft goed gezien wat de beperkingen zijn van het traditionele financiële systeem en heeft heel veel geleerd van eerdere DeFi projecten. Inmiddels is versie 3.5 van het platform live en er wordt volop doorontwikkeld. Nog veel meer informatie over ForTube vind je op https://docs.for.tube/

ForTube prijs
Maandelijks wordt 20% van de service fees op het ForTube platform in FOR vernietigd. Hierdoor blijven minder tokens over wat de prijs positief beïnvloed. Naast gevestigde DeFi-leenplatforms zoals Maker en Compound worden AAVE en ForTube gezien als de tweede generatie die door middel van verbeteringen en innovaties hun plek in de cryptocurrency-markt veroveren. Aave heeft een marktkapitalisatie van $3 miljard en $16 miljard ingelegde waarde. ForTube heeft een marktkapitalisatie van $50 miljoen en $76 miljoen ingelegde waarde. ForTube wordt wel eens een mini Aave genoemd en mag nog 60x groeien voor het zo groot is. Wij zien op dit moment geen enkele reden waarom dit niet zou kunnen gebeuren. Dit geldt helemaal als de obligatiemarkt van ForTube Bond gaat lopen. ForTube is sinds eind oktober onderdeel van de PennyStock bundel.

Balanceren

De onderstaande uitleg is geen beleggingsadvies en alleen bedoeld als informatie over de mogelijkheden van Triaconta bundels. Een balancering van je bundel kan het toekomstige rendement van je bundel positief of negatief beïnvloeden.

Elke bundel begint met een verdeling van je investering over verschillende munten om zowel de kansen als het risico te spreiden. Na verloop van tijd verandert de verdeling van je bundel, bepaalde munten groeien en andere dalen in waarde. Met regelmatig balanceren verminder je het verhoogde risico dat ontstaat als één of enkele munten een grote invloed krijgen op de totale waarde van je bundel.

In extreme gevallen zoals bijvoorbeeld bij Gala in de Penny Stock bundel kan één munt zoveel stijgen dat hij de helft van je bundelwaarde vertegenwoordigt. Prima natuurlijk als de munt verder stijgt, want bij elke verdere stijging van 50% gaat het rendement van je hele bundel daardoor 25% omhoog. Minder leuk als de munt plotseling flink daalt, want bij een daling van 50% daalt je hele bundel hierdoor 25% in waarde. Je moet voor jezelf goed bedenken of je deze kans en dat risico wel wilt lopen. Die keuze hangt af van je persoonlijke financiële omstandigheden, je kennis van crypto en je risicobereidheid.

Als je zowel de risico’s als de kansen wilt blijven spreiden en daarmee je totale investering minder afhankelijk wilt laten zijn van de beweging van een enkele munt kun je er voor kiezen om je bundel periodiek te laten balanceren. Je kunt ook af en toe je bundel handmatig balanceren. Bij het balanceren wordt een gedeelte van de munten die zijn gestegen verkocht en wordt de opbrengst gebruikt om munten die gedaald of minder gestegen zijn bij te kopen. Meer informatie over de verschillende mogelijkheden voor balanceren vind je hier