Triaconta Weekly #187

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Wat is Gala?
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

Oktober is over het algemeen een geweldige maand voor Bitcoin en de rest van de markt. Afgelopen donderdag een kleine dip waarop El Salvador meteen weer 420 Bitcoin erbij kocht voor het land. Wij sluiten een hele succesvolle oktober af met een flinke stijging van alle bundels. De revisie is afgerond en we hopen dat de nieuwe munten veel gaan bijdragen aan het rendement in November.

Big 3:
1 Maand: +37.77% | 7D: -1.61% | 24H: +0.95%

Top 30:
1 Maand: +26.86% | 7D: -2.22% | 24H: +0.55%

Penny stock:
1 Maand: +30.68% | 7D: -2.31% | 24H: +0.98%

DeFi:
1 Maand: +10.34% | 7D: -2.08% | 24H: -0.62%

Wat is Gala?

Gala is opgericht in juli 2019 om een op blockchain gebaseerd game netwerk te creëren waarin de spelers eigenaar worden van het spel. Het Gala ontwikkel team bestaat uit 60 personen en wordt geleid door oprichter Eric Shiermeyer. Hij was mede-oprichter van Zynga wat je misschien kent van succesvolle games als Mafia Wars en Farmville.

Gala games
Town Star, het enige spel dat momenteel kan worden gespeeld, is een stad simulatie die in een browser kan worden gespeeld. 1,3 miljoen maandelijkse actieve spelers beheren een stad die lijkt op de gameplay van SimCity, maar in Town Star bezitten ze echt zelf de stad. Vroeger gaf je veel geld uit aan een spel en speelde je urenlang om je karakter te ontwikkelen totdat de studio de stekker eruit trok en er geen gameserver meer online was. Als je een magisch zwaard verdient of wint op het Gala Game Platform, is het ook echt van jou, en kun je het zelf gebruiken of verkopen. Ook de games blijft bestaan zolang er spelers zijn en de spelers besluiten via stemmen of en hoe een game verder ontwikkelt wordt.
Er zijn meerdere games nog in ontwikkeling en daarmee zal het aantal spelers verder gaan groeien. Fortified is een toren verdediging spel voor twee spelers dat zich afspeelt in een fantastische middeleeuwse wereld. Mirandus is een fantasy role-playing game (RPG) die zich afspeelt in een enorme wereld die wordt geregeerd door vijf speler-vorsten. Spelers kunnen in-game assets bezitten en delen van het in-game landschap claimen. Echoes of Empire is een sci-fi strategiespel dat zich afspeelt in een melkwegstelsel in oorlog. Spelers kunnen hun eigen ruimteschepen bezitten en delen van de melkweg besturen. Spider Tank Project is een online multiplayer-gevechtsarena-spel. De game is nog in beta test maar straks gratis te spelen en in de game is geld te verdienen. Deze Play to Earn (P2E) strategie werkt heel goed en heeft Axie Infinity ook groot ($8 miljard marktkapitalisatie) gemaakt. De release van de Spider Tank staat al gepland voor Q4 2021.

Gala koers
Er komen maximaal 35 miljard GALA tokens, waarvan momenteel bijna 7 miljard in circulatie is ($500 miljoen marktkapitalisatie). Elke dag worden ongeveer 17 miljoen tokens toegevoegd. Er is dus een lage jaarlijkse inflatie van 0.58%. De helft van de toegevoegde tokens is de beloning voor de Gala token transactieverwerkers, de andere helft gaat naar het Gala Games conservatorship. Elk jaar op 21 juli vindt een halvering van deze beloning plaats. Gala token heeft als groot voordeel dat het zowel op Ethereum als op de Binance Smart Chain bestaat wat lage transactiekosten mogelijk maakt. De token prijs beweegt al een maand zijwaarts tussen 7 en 10 eurocent. De prijs gaat volledig afhankelijk zijn van de releases. het succes en het aantal spelers van de games.

Marktoverzicht

VS
De eerste drie Bitcoin (futures) ETF in Amerika zijn een feit en zeer succesvol. Een ETF die echt in Bitcoin belegt in plaats van in Bitcoin futures lijkt echter nog ver weg. De toezichthouder SEC vind de Bitcoin handel nog allemaal veel te Wild West. Let vanaf nu dus extra goed op de Bitcoin koers in de dagen voorafgaand aan de laatste vrijdag van de maand als de futures aflopen.

China
DHL, de grootste logistieke dienstverlener in de wereld, is een samenwerking gestart met VeChain. DHL China, die wereldwijd 83% van alle DHL pakketten verstuurd, begint heel simpel met NFT’s van de DHL mascotte, maar ze kiezen natuurlijk niet zomaar VeChain. Dit is een echte voet tussen de deur en moet gaan leiden tot samenwerking in de logistieke processen van DHL. Dit gaat ook andere bedrijven met logistieke processen het vertrouwen geven om eens naar de blockchain, AI en IOT oplossingen van VeChain te kijken. VeChain hebben we een tijd geleden uitgebreid besproken in Weekly #179

Afrika
Cardano oprichter Charles Hoskinson is bezig met een promotietour door Afrika. In verschillende landen praat hij met ministeries over digitalisering en gebruik van blockchain technologie. Deze week is hij in Ethiopië bij het ministerie van onderwijs om te praten over het vastleggen van diploma certificaten van vijf miljoen studenten. De tour omvat Burundi, Zuid-Afrika, Ghana, Nigeria, Kenia en eindigt in Egypte.

India
De Indiase regering komt volgend jaar met een regelgevend kader voor het werken met cryptocurrencies. Eerder dit jaar waren de autoriteiten van plan om een ​​totaalverbod op te leggen dat vergelijkbaar is met dat in China en zelfs het bezit en de winning van cryptocurrencies strafbaar te stellen. In plaats van een volledig verbod zullen de autoriteiten nu bitcoin en de altcoins gaan reguleren als nieuwe activaklasse en hier ook belasting op gaan heffen. Het op een na meest bevolkte land ter wereld is een van de snelst groeiende markten voor cryptocurrencies.

NL?
Red Bull Racing-coureur Max Verstappen speelt de hoofdrol in een nieuwe reclame van Red Bull-sponsor CashApp, waarin hij les krijgt over Bitcoin en hoe snel de Cash App is. De app is echter alleen beschikbaar voor inwoners van de VS en het VK. Toch een leuke deal voor Max en weer een nieuwe doelgroep bereikt met crypto.