Triaconta Weekly #186

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Revisie

Bundel prestaties

Oktober is over het algemeen een geweldige maand voor Bitcoin en de rest van de markt. Niet alleen Bitcoin maakt deze week een nieuwe all-time-high van €57.450 ($67,000), ook de totale marktkapitalisatie van crypto steeg tot een hoogte van $2743 miljard. Natuurlijk zien we dat ook terug in geweldige prestaties van onze bundels.

Big 3:
1 Maand: +42.41% | 7D: +6.28% | 24H: -2.59%

Top 30:
1 Maand: +29.79% | 7D: +9.09% | 24H: +0.19%

Penny stock:
1 Maand: +31.39% | 7D: +9.35% | 24H: +0.21%

DeFi:
1 Maand: +26.44% | 7D: +9.65% | 24H: +1.12%

Revisie

Bundels die met hun samenstelling de markt volgen doen het beter. Blijf up to date met je Bundel en volg onze revisies. Dit kan automatisch of handmatig via de portal.

Top 30
In de Top 30 bundel verwelkomen wij twee nieuwe projecten en nemen helaas afscheid van NEO en Maker. De laatste blijft uiteraard onderdeel van de DeFi bundel en beide munten blijven gewoon verkrijgbaar op ons platform.

Internet Computer Network (ICP)
Het team achter ICP wil een wereldwijd computerplatform creëren waar ontwikkelaars websites en applicaties op kunnen bouwen. De snelheid en verwerkingscapaciteit (ze spreken zelf van webspeed) moet in staat zijn om complete bedrijfs-IT systemen en internetdiensten te draaien. Grote servers of gecentraliseerde cloud-diensten als Amazon en Google zijn hiervoor dan niet meer nodig.

Axie Infinity (AXS)
Eindelijk een echt gaming-token in de Top 30. Tijdens de Corona pandemie is online gaming sowieso ontzettend toegenomen. Door de combinatie met blockchain kun je nu echt eigenaar worden van je karakter en virtuele kleding, wapens, huis, landgoed etc. Dat is al een grote verandering maar financieel werd het interessant toen play-to-earn (P2E) bedacht werd. Spelers kunnen geld verdienen in de game, en de meest toonaangevende blockchain game op dit moment is Axie Infinity. Behalve een leuk spel, gebaseerd op de Pokémon wereld, is het ook uitgegroeid tot een marktplaats en een sociaal netwerk met meer dan 200.000 actieve deelnemers.

Penny Stock
In de Penny Stock bundel selecteren we ook een token uit de GameFi wereld en een klein maar toenemend populair Defi token. Zij vervangen Reserve Rights en Digibyte.

Gala (GALA)
Het Gala token draait op Ethereum en de Binance smart Chain en valideert in-game transacties voor blockchain games. Zelf exploiteert Gala Games ook een volledig scale aan verschillende spellen en alle game-artikelen in de games zijn verhandelbaar op het platform. Spelers kunnen door te stemmen met hun tokens ook invloed hebben op de ontwikkeling van nieuwe en bestaande games. De oprichter Eric Shiermeyer was mede-oprichter van Zynga wat je misschien kent van succesvolle games als Mafia Wars en Farmville.

ForTube (FOR)
ForTube heeft niets met YouTube te maken en is een gedecentraliseerde cryptocurrency bank en bouwplaats voor gedecentraliseerde DeFi applicatieontwikkeling. De token heeft nog maar een kleine marktkapitalisatie van $60 miljoen maar valt ons op door een dagelijks handelsvolume van $30 miljoen. Gebruikers kunnen op elk moment storten, opnemen, lenen en terugbetalen. De rentetarieven worden automatisch aangepast door de algoritmen van het platform.

DeFi
Voor de 10 plaatsen in de DeFi bundel verdringen zich meerdere veelbelovende projecten. We volgen de keuzes van de markt en kiezen voor Fantom en The Graph boven Yearn Finance en Synthetix.

Fantom (FTM)
Fantom is het enige smart contract platform wat gebruikt maakt van directed acyclic graph (DAG). Dit systeem is sneller en goedkoper dan blockchain omdat het een datastructuur gebruikt die transacties aan elkaar knoopt in plaats van er eerst blokken transacties van te maken. De transactie-chain laat gebruikers transacties van anderen valideren met hun eigen transacties en is daarmee onbeperkt schaalbaar. Voor DeFi applicaties is snel, goedkoop en schaalbaar precies wat je nodig hebt.

The Graph (GRT)
The Graph is een indexering protocol voor het opvragen van gegevens uit blockchain netwerken. Het wordt steeds vaker gebruikt in toepassingen voor zowel DeFi als het bredere Web3-ecosysteem. The Graph ondersteunt momenteel het indexeren van gegevens van Ethereum, IPFS, POA, Polkadot, Solana, Near en Celo. Extra Layer-1 blockchains die worden onderzocht voor integratie zijn Bitcoin, Cosmos, Avalanche, Binance Smart Chain en Flow. Het doel is uiteindelijk om gestructureerde informatie over alle zelfstandige blockchains beschikbaar te maken.