Triaconta Weekly #185

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

Oktober is over het algemeen een geweldige maand voor Bitcoin en de rest van de markt. Deze week is het duidelijk Bitcoin week en niet Altcoin week. Er komt wel nieuw geld binnen in de markt en dat gaat voornamelijk naar nummer 1. Ook geld wat in andere munten zit verschuift naar Bitcoin. De consensus is dat beleggers vooruitlopen op de toestemming volgende week voor een van de Amerikaanse Bitcoin ETF aanvragen door de SEC. Zie ook de agenda onderaan het marktoverzicht.

Big 3:
1 Maand: +16.35% | 7D: +3.52% | 24H: +1.94%

Top 30:
1 Maand: -4.70% | 7D: -4.21% | 24H: -2.20%

Penny stock:
1 Maand: -8.16% | 7D: -7.48% | 24H: -2.41%

DeFi:
1 Maand: -2.47% | 7D: -9.07% | 24H: -2.47%

Winnaars & Verliezers

Parachains geven Polkadot (+19%) de meeste winst deze week. Nummer 2 is Bitcoin (+10%), die we niet vaak hier kunnen noemen. Verder doen Waves (+9%), Binance coin (+9%) het ook prima. Verliezers waren er in de hele markt, want veel waarde ging naar de groei van #1 Bitcoin. Quarkchain (-32%) corrigeert na de rally van vorige week. DeFi doet het even niet zo goed de afgelopen week met Terra (-18%), Avalanche (-14%) en Reserve Rights (-14%).

Marktoverzicht

Volgens de laatste Bitcoin-mining gegevens van Cambridge University heeft Amerika het afgelopen jaar zijn aandeel in de Bitcoin-hashrate verdubbeld en is het land nu met 35,4% de grootste leverancier van rekenkracht voor Bitcoin ter wereld. Gevolgd door Kazachstan, Rusland en Canada lijkt de rol van China volledig overgenomen. Vergeet echter niet dat de meeste Bitcoin mining apparatuur nog steeds uit China komt en China grote economische invloed heeft in Kazachstan. Nieuws uit dit land zal dus nog steeds de Bitcoin prijs blijven beïnvloeden.

5 jaar na het onthullen van hun visie in de Polkadot Whitepaper, kunnen vanaf 11 november de eerste parachains gelanceerd worden. Parachains zijn zo ontzettend belangrijk omdat ze een oplossing bieden voor een van de grootste problemen van veel cryptocurrencies; Scaling – oftewel het verwerken van steeds groter aantallen transacties. In de meeste blockchains moeten transacties nog een voor een worden verwerkt. Dit heeft als gevolg dat er opstoppingen ontstaan en de transactiekosten omhoog schieten als het druk is. Parachains maken het verwerken van meerdere transacties tegelijkertijd mogelijk en kunnen specifieke eigenschappen hebben passend bij het doel van de parachain. Het gevolg hiervan is dat het gehele systeem een veelvoud sneller wordt. Dit terwijl de veiligheid gewaarborgd blijft doordat er nog wel een centraal veiligheidssysteem bestaat.

Litecoin werd 10 jaar oud deze week en deze oer-cryptomunt zit al sinds het begin van Triaconta in de Top 30, op dit moment nummer 15. De reden dat de munt zich zo goed handhaaft ligt in zijn eenvoudige gebruik en transparantie vanaf de start (geen pre-mine).
De blockchain is snel genoeg om betalingen te verifiëren in enkele minuten en de transactiekosten zijn altijd laag. Wereldwijd is het met Bitcoin een van de meest geaccepteerde cryptovaluta.

Ripple kondigt aan dat het toetreedt tot de Digital Pound Foundation, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling en implementatie van een digitaal pond in het Verenigd Koninkrijk. De deelname aan de Foundation zet volgens Ripple hun werk voort om wereldwijd centrale banken te ondersteunen bij technische en beleidskwesties met betrekking tot digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s). Ripple werkt al samen met de regering van Bhutan aan een CDBC voor dit land en ook een nieuw rapport van de Franse centrale bank meldt dat het betalingsplatform van Ripple en de XRP cryptocurrency veel geschikter zijn voor een CDBC dan Bitcoin of Ethereum.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is tot de conclusie gekomen dat crypto inmiddels het potentieel heeft om de banksector onder druk te zetten. In een nieuw rapport stelt het IMF dat technologische innovatie de financiële dienstverlening verandert. Het rapport merkt op dat de banksector marktaandeel gaat verliezen als het crypto-ecosysteem uitgroeit tot een mainstream alternatief voor bankdeposito’s of leenmogelijkheden. Vorige week zeiden ook onderzoekers van de Amerikaanse Federal Reserve al iets dergelijks, namelijk dat digitale activa een bedreiging kunnen vormen voor de suprematie van de Amerikaanse dollar.

Fondsbeheerders geloven dat een ETF met Bitcoin futures meer kans maakt dan een ETF met echte Bitcoin, omdat de futures markt al gereguleerd is. Of beleggers zitten te wachten op een afgeleid product van een afgeleid product van Bitcoin is nog maar de vraag. In de komende week zullen de geplande SEC Bitcoin ETF beslissingen het nieuws bepalen.

18 oktober Proshares Bitcoin futures ETF
19 oktober Invesco Bitcoin futures ETF
25 oktober Valkyrie Bitcoin futures ETF
25 oktober VanEck Bitcoin futures ETF