Triaconta Weekly #184

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

Oktober is over het algemeen een geweldige maand voor Bitcoin en de rest van de markt. Beleggers houden zich deze keer vast aan all-time highs en verkopen niet, zoals tegen het einde van het eerste kwartaal het geval was. De bundels deden het ook allemaal prima vooral de Big3 dankzij Bitcoin (+15%).

Big 3:

1 Maand: +13.72% | 7D: +19.23% | 24H: +1.58%

Top 30:

1 Maand: +14.74% | 7D: +14.70% | 24H: +0.73%

Penny stock:

1 Maand: +26.90% | 7D: +16.93% | 24H: +0.62%

DeFi:

1 Maand: +24.91% | 7D: +11.49% | 24H: +2.79%

Winnaars & Verliezers

Hola Quarkchain (+140%) onlangs gekozen tot een van de beste startups in San Francisco pakt de meeste winst deze week en die hadden we ook niet zien aankomen. De munt zat tot juli 2019 in de PennyStock en leidde daarna een slapend bestaan tot 2021 aanbrak. Toch ook leuke winst voor Siacoin (+28%), Steem (+27%), Ontology (+25%) en Theta (+24%). En nauwelijks verliezers/correcties voor Avalanche (-6%), Fetch.ai (-3%) en Cosmos (-2%).

Marktoverzicht

Grayscale Investments, de grote Amerikaanse cryptocurrency vermogensbeheerder voegt Solana en Uniswap toe aan hun Digital Large Cap Fund. Dit fonds voor gecertificeerde Amerikaanse beleggers bevat al Bitcoin, Ethereum, Cardano, Chainlink, Litecoin en Bitcoin Cash.

Terwijl de SEC de goedkeuring voor een van de Amerikaanse Bitcoin ETF aanvragen alweer uitgesteld heeft tot het eind van het jaar is er nu wel de Volt Bitcoin Revolution ETF die belegd in beursgenoteerde bedrijven die flink wat Bitcoin op hun balans hebben staan zoals MicroStrategy en Tesla.

El Salvador staat dik in het plus met zijn Bitcoin aankopen. De 700 BTC van het land zijn nu meer dan $ 37.000.000 waard.

We zien het vaak, de Bitcoin prijs volgt de hashrate, of is het andersom? Slechts drie maanden nadat ‘s werelds op een na grootste economie zo’n 50% van alle bitcoin-mijnwerkers uitschakelde, is de hashrate van bitcoin weer bijna net zo hoog als daarvoor. In de VS genoteerde bitcoin-mijnbouwbedrijven blijken hun Bitcoin voorlopig vast te houden en hebben gezamenlijk meer dan 20.000 BTC opgeslagen.

Een zeer bijzondere ontwikkeling deze week in de rechtszaak tussen de SEC en Ripple over de vraag of de verkopen van XRP effectentransacties zijn. Het is nog niet eerder voorgekomen dat juist de mensen die de SEC als taak heeft te beschermen, zich hebben georganiseerd tegen een rechtszaak van de SEC. Advocaat John Deaton heeft namens 22.000 XRP kopers aan de rechter gevraagd of zij ook hun stem mochten laten horen in deze zaak, en dit is toegekend. Beleggers hebben een groot belang bij de uitkomst van de zaak en voelden zich niet vertegenwoordigd door de SEC, die beleggers namelijk al $15 miljard gekost heeft door de forse koersdaling en het gedwongen stoppen van de handel op Amerikaanse exchanges. Als amicus curiae (vriend van de rechtbank) mogen zij via John Deaton nu hun stem laten horen en telt hun mening mee in de uiteindelijke uitspraak. De SEC, die eigenlijk beleggers moet beschermen, was tegen deze inbreng en vond vreemd genoeg dat de belangen van beleggers al vertegenwoordigd werden door de aangeklaagde partij, Ripple.