Triaconta Weekly #183

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

Oktober is over het algemeen een geweldige maand voor Bitcoin en de rest van de markt. De afgelopen jaren, met uitzondering van 2018, heeft BTC in oktober altijd dubbelcijferige rendementen behaald. We kunnen vandaag het begin van deze beweging zien.

Big 3:

1 Maand: -8.91% | 7D: +2.27% | 24H: +4.75%

Top 30:

1 Maand: -5.96% | 7D: -1.43% | 24H: +7.91%

Penny stock::

1 Maand: +7.86% | 7D : -3.43% | 24H: +8.36%

DeFi:

1 Maand: -6.662% | 7D: -0.33% | 24H: +7.76%

Winnaars & Verliezers

OMG Network (+46%) doet het deze week uitstekend met de uitrol van hun oplossing (Layer 2 Optimistic Rollup) bedoeld om transactiekosten voor Ethereum DApps te verminderen en de transactie doorvoer te verbeteren. Uniswap (+32%) profiteert van gedoe in China waardoor Chinezen minder mogelijkheden hebben om te handelen op centrale exchanges. Celer Network (+16%) haalde zondag zelfs de 500% sinds revisie mijlpaal van €0.15 en zakte daarna tot 25% terug om vandaag alweer te stijgen wat zorgt voor een positief week-rendement. Deze week zijn AElf (-5%), IOST (-4%), Avalanche (-3%), Algorand (-1%) en IOTA (-1%) nog een beetje in de aanbieding maar met nog steeds uitstekende maandelijkse rendementen (20-50%).

Marktoverzicht

De regio van Midden-, Noord- en West-Europa, of CNWE, is naar voren gekomen als ‘s werelds meest actieve cryptocurrency regio en heeft het afgelopen jaar meer dan $ 1 biljoen aan digitale activa mogen ontvangen, volgens nieuw onderzoek van Chainalysis. Uit het rapport, dat dinsdag werd uitgebracht, bleek dat de CNWE-regio goed was voor 25% van de wereldwijde crypto-activiteit tussen juli 2020 en juni 2021. De regio was getuige van een sterke stijging van het transactievolume in alle crypto-subcategorieën, met name gedecentraliseerde financiën, of DeFi.

Volgens De Nederlandsche Bank zijn de Nederlandse beleggingsfondsen koploper in Europa met een jaarrendement van gemiddeld 7,3% over de periode 2015 tot medio 2021. Dat is namelijk fors hoger dan de gemiddeld 4,6% voor de Eurozone. Goud had in diezelfde periode een gemiddeld jaarrendement van 10%. Bitcoin (BTC), de best presterende investering van de afgelopen 10 jaar, deed het veel beter in deze periode met een gemiddeld jaarlijks rendement van maar liefst 158%.

Op de laatste Cardano (ADA) summit is een partnerschap met ChainLink (LINK) bekend gemaakt voor de Oracle integratie, onmisbaar voor de DeFi apps. De Chainlink Oracles leveren betrouwbare data uit de echte wereld aan de slimme contracten op tal van blockchains en gaan dat nu ook doen voor de Cardano blockchain. Een tweede belangrijke aankondiging is de geboorte van een nieuwe stable coin genaamd Djed. Ook een stablecoin is belangrijk voor het gebruik van apps omdat dit de transactiekosten op het Cardano netwerk lager en voorspelbaar kan maken. Op maandag kondigde Rival, een toonaangevende provider van gaming- en fan platforms, een samenwerking aan met de Cardano Foundation. Rival is gespecialiseerd in het bouwen van communities in de gaming- en e-sports sector.

Volgens de laatste statistieken uit El Salvador heeft de Chivo app nu meer dan 2,25 miljoen downloads. De app heeft met 2,1 miljoen actieve gebruikers binnenkort meer klanten dan alle banken in El Salvador samen. Alhoewel er in de eerste paar dagen volop technische problemen opgelost moesten worden, lijkt alles nu te draaien zoals de bedoeling was. Om gebruikt te stimuleren kunnen Salvadoranen vanaf deze week $0.20 per gallon goedkoper tanken als ze met de Bitcoin Chivo wallet betalen. Veel Salvadoranen ontvangen financiële steun van familie uit het buitenland, met name uit Amerika. Ook zij kunnen tegenwoordig vanaf Coinbase of hun persoonlijke wallet Bitcoin sturen naar El Salvador en hoeven geen hoge kosten meer te betalen aan internationale betalingsverwerkers.

Het kleine stadje Cool Valley, Missouri, doet zijn naam eer aan. De burgemeester, Jayson Stewart, is van plan om elk huishouden $1,000 in Bitcoin te geven. Het project is inmiddels volledig gefinancierd met behulp van donaties. Deze “airdrop” komt met educatie aan de 1500 inwoners, die gaan leren hoe ze Bitcoin wallets moeten gebruiken. Iedereen zal ook met een extra bonus worden gestimuleerd om de Bitcoin die ze ontvangen te HODLen.