Triaconta Weekly #182

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

De Bitcoin-prijs en de rest van de markt zijn in aanloop naar de herfst volatieler geworden. Glassnode blockchain analyse geeft aan dat Bitcoin miners hun Bitcoin niet verkopen en ook dat grote Bitcoin bezitters juist langzaam hun positie verder vergroten. Zij verwachten dus allemaal hogere koersen in de herfst. Nu is September historisch gezien altijd een slechte maand voor Bitcoin en dat heeft misschien invloed gehad op het sentiment. Een stap terug voor alle bundels deze week. Wij kijken alvast uit naar Oktober!

Big 3:
1 Maand: -12.2% | 7D: -9.55% | 24H: -0.52%

Top 30:
1 Maand: -4.89% | 7D: -12.43% | 24H: -0.64%

Penny stock::
1 Maand: +3.39% | 7D : -14.39% | 24H: +0.92%

DeFi:
1 Maand: -9.02% | 7D: -12.72% | 24H: +1.50%

Winnaars & Verliezers

In de afgelopen week waren er slechts een handvol winnaars. Alweer bovenaan Celer Network (+13%). Dit succesnummer bereikte deze week alweer de 400% mijlpaal sinds de toevoeging bij de laatste revisie. Verder kleine winsten voor Cosmos (11%), Avalanche (+9%), en OMG Network (+6%). De grootste verliezer deze week is Aelf (-29%) wat een flinke correctie is op de enorme stijging in September. Verder verlies voor Aave (-24%), Steem (-24%), Agrello (-26%), Kyber network (-24%) en Zilliqa (-24%).

Marktoverzicht

Buy the dip! El Salvador heeft in de dip op maandag nog snel 150 Bitcoins (BTC) gekocht wat hun totaal op 700 Bitcoins brengt. Gegevens van Coin ATM Radar laten zien dat El Salvador inmiddels meer dan 200 bitcoin-geldautomaten heeft. Dit is op twee na het hoogste aantal over de hele wereld, achter de Verenigde Staten en Canada. De Chivo app waarmee Salvadoranen $30 aan Bitcoin krijgen heeft al 1.6 miljoen downloads. Dat is 25% van de bevolking. Voor het eind van de maand zullen meer Salvadoranen een Bitcoin wallet hebben dan een bankrekening!

TRON, de cryptocurrency van de Chinese ondernemer Justin Sun, heeft bekend gemaakt dat zij een notering hebben gekregen op de Duitse Xetra beurs, de grootste effectenbeurs van Europa, en op EuroNext in Parijs en Amsterdam. Tron wordt daar verkocht in de vorm van een door VanEck uitgegeven exchange-traded note (ETN). VanEck lanceerde ook SOL en DOT ETN’s, een manier om crypto te kopen net als je aandelen koopt. Een ETN verlaagt de drempel voor een grote groep traditionele beleggers om te gaan beleggen in crypto. VanEck rekent jaarlijks 1.5% kosten voor het beheer van de Tron tokens.

De CEO van AMC Theaters, een grote Amerikaanse bioscoopketen, heeft een poll gelanceerd met de vraag of de bioscoopketen Dogecoin (DOGE) ook als betaalmethode moet accepteren. Het bedrijf zal het gebruik van Bitcoin, Ether, Litecoin en Bitcoin Cash tegen het einde van het jaar toestaan. De enquête trok binnen 24 uur 140.000 stemmen en sloot woensdag af met 68,1% stemmen voor de bioscoopketen om dogecoin op alle locaties te accepteren. Nog eens 9% vond dat AMC door moest gaan met de cryptocurrency, zelfs als ze het zelf niet zouden gebruiken, terwijl 23% zei dat AMC zich niet met dogecoin zou moeten bemoeien.

Cardano (ADA) Summit 2021 zal dit weekend virtueel in verschillende steden plaatsvinden. Tijdens de top is Cardano van plan om belangrijke aankondigingen te doen en ook terug te blikken op het afgelopen jaar waarin het smart contracts mogelijkheden heeft gelanceerd op de blockchain. Deelname is gratis en vereist alleen dat geïnteresseerde personen zich registreren op de website van de top.