Triaconta Weekly #180

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bitcoin day
  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bitcoin day

Op dinsdag 7 september werd Bitcoin een wettig betaalmiddel in El Salvador naast de Amerikaanse dollar. Elke Salvadoraan in het land of in het buitenland kreeg deze week via de app Chivo van de regering $30 aan Bitcoin. 70% van de burgers in dit land heeft geen bankrekening en nu wel een digitale wallet met Bitcoin. Om deze “Bitcoin day” te vieren beloofden miljoenen mensen over heel de wereld om dezelfde $30 aan Bitcoin te kopen op 7 september. Dat ging een tijdje goed met zelfs een uitbraak tot €44.000 maar aan het eind van de middag namen grote beleggers hun winst en samen met de long posities die hierdoor geliquideerd werden dook Bitcoin ineens tot 18% omlaag naar €36.400 om vrij snel weer terug te veren naar € 39.000 waar we nu consolideren.

Bundel prestaties

Op enkele uitzonderingen na volgen veel munten in de markt de daling van Bitcoin en daarom zijn alle bundels deze week negatief. Het maandrendement staat nog positief en dit is nog steeds een uitstekend jaar voor crypto bezitters.

Big 3:
1 Maand: +10.05% | 7D: -11.15% | 24H: -2.82%

Top 30:
1 Maand: +43.20% | 7D: -6.27% | 24H: -1.98%

Penny stock::
1 Maand: +31.21% | 7D : -3.44% | 24H: -3.49%

DeFi:
1 Maand: +31.77% | 7D: -15.25% | 24H: -1.16%

Winnaars & Verliezers

Algorand (+79%) is de grootste stijger deze week met goed nieuws (zie marktoverzicht) uit El Salvador! Ook IOST (+54%), weer Solana (+32%), weer Aelf (+32%) en ICON (+26%) profiteert waarschijnlijk al van het binnenkort te lanceren ICON 2.0 met veel verbeteringen.
Dalers zijn er ook deze week zoals Pennystock Reserve Rights (-24%), UniSwap (-22%) na berichten over een onderzoek van de Amerikaanse toezichthouder SEC, Maker(-20%), Aave (-20%) en BitShares (-20%).

Marktoverzicht

Een Japanse Big 3 start in oktober bij financiële reus SBI Holdings. De Japanse regering is tot nu toe erg kritisch over cryptomunten en heeft strikte regelgeving ingesteld. Het bedrijf hoopt met een fonds met Bitcoin, Ripple en Ethereum de kritische blik van het land te kunnen veranderen. Digitale activa in fondsen (bundels) zijn wereldwijd met een opmars bezig en worden steeds meer een klein onderdeel van elke portfolio.

De European Blockchain Services Infrastructure (EBSI) van de Europese Commissie heeft de IOTA Foundation geselecteerd als een van de zeven projecten om deel te nemen aan de voorbereidende fase van het ontwerpen van een EU-breed gedistribueerd blockchain technologie platform. De IOTA Foundation zal de EBSI ondersteunen in grensoverschrijdende relaties tussen overheden, bedrijven en burgers voor het “digitale beheer van educatieve referenties, een betrouwbare digitale audit en traceerbaarheid van documenten, MKB-financiering, het delen van gegevens tussen autoriteiten en digitale identificatie.”

De Alonzo upgrade van het Cardano (ADA) mainnet ligt volgens de laatste tweets nog steeds op schema om op 12 september plaats te vinden. De koers liep al vooruit op dit nieuws en bereikte in de afgelopen weken een top op € 2.50.

PancakeSwap (CAKE) heeft aangekondigd dat het op 22 september een non-fungible token (NFT)-marktplaats zal lanceren. Dit zal de eerste versie van de marktplaats zijn en ook brengen zij een PancakeSquad NFT-collectie uit. De vergoedingen die worden gegenereerd door de NFT-marktplaats en de PancakeSquad NFT’s zullen worden gebruikt om CAKE terug te kopen en te verbranden. Gebruikers hebben CAKE nodig om de PancakeSquad NFT’s te creëren.

Koibanx, een toonaangevend Latijns-Amerikaans bedrijf voor tokenisatie van activa en financiële infrastructuur, heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft ondertekend met de regering van El Salvador, je weet wel, het eerste land dat Bitcoin gebruikt, om zijn blockchain-infrastructuur te ontwikkelen bovenop de technologie van Algorand (ALGO).