Triaconta Weekly #179

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Wat is VeChain?

Bundel prestaties

Bitcoin is opnieuw boven de mijlpaal van $ 50,000 (€ 42.100) gestegen, met een flinke sprong die meer lijkt te beloven. Alle Bundels doen het natuurlijk fantastisch in deze markt met een uitzonderlijke hoge prestatie van bijna 80% rendement over de afgelopen maand voor een gereviseerde en gebalanceerde Top30 bundel.

Revisie update: Celer Network is een maand geleden toegevoegd aan de Penny stock bundel en is sindsdien 100% gestegen.

Big 3: 1 Maand: +50.33% | 7D: +13.08% | 24H: +1.12%

Top 30: 1 Maand: +79.78% | 7D: +17.32% | 24H: +2.23%

Penny stock: 1 Maand: +71.75% | 7D : +13.61% | 24H: +1.63%

DeFi: 1 Maand: +85.44% | 7D: +15.14% | 24H: +1.11%

Winnaars & Verliezers

Augustus was een uitstekende maand voor Avalanche (+240%) en voor Solana (225%) die voor het eerst door de €100 grens heen ging. Deze week zet Solana (+68%) de stijging door maar onverwachte winnaar is Aelf (+105%) na een succesvol verlopen netwerk upgrade en token swap. Aelf is een voormalige Penny Stock die wij nog steeds als losse munt aanbieden. Andere winnaars zijn IOTA (+57%), Fetch.AI (+33%), Waves (+32%) en Polkadot (+29%). Een kleine correctie binnen een stijgende trend deze week voor Pancake Swap (-6%) en Maker (-2%).

Wat is VeChain?

VeChain is een pionier in de integratie van Internet of Things (IoT) en Distributed Ledger Technology (DLT). De blockchain is vanaf de grond opgebouwd met IoT-integratie in het achterhoofd. Het internet-of-things is het netwerk van miljarden slimme apparaten dat momenteel wereldwijd in gebruik is. Al deze apparaten hebben een of andere sensor en de mogelijkheid om online gegevens te communiceren. Zo kunnen productverpakkingen bijvoorbeeld een temperatuursensor hebben waarmee via VeChain voor alle deelnemers in de toeleveringsketen en uiteindelijk de koper zichtbaar is of het product op de juiste manier vervoerd en opgeslagen is.

VeChain (VET) is al sinds februari 2018 opgenomen in de Top30 Bundel en komt regelmatig in het nieuws door gebruik van hun blockchain in de echte wereld van bijvoorbeeld drank en voedsel. Het geeft alle producenten, distributeurs, verkopers en kopers de mogelijkheid om te controleren wat er tijdens de reis van maker naar koper gebeurt is met het product of de onderdelen er van. Hiermee kan de authenticiteit van luxe (merk) producten gegarandeerd worden of de kwaliteit van goederen zoals voedsel of medicijnen beoordeelt worden. Verschillende industrieën en overheden maken al gebruik van het netwerk waarmee heel effectief namaak en bedrog voorkomen kan worden. Ook voor de logistiek biedt de blockchain van VeChain voordelen omdat altijd en overal getraceerd kan worden waar een product zich op dat moment bevindt.

VeChain koers

De VeChain (VET) prijs lag op € 0,02 toen 2021 begon en tijdens de maart-april rally werd een allerhoogste koers bereikt van € 0,23. Na deze meer dan vertienvoudiging van de prijs daalde VET net als de rest van de markt weer terug naar € 0,05. Inmiddels zijn we voor de derde keer gestegen tot € 0.12 en met behulp van het huidige positieve marktsentiment lijkt de munt deze keer wel te kunnen doorbreken naar hogere prijsniveaus. Het eerste doel is dan een verdubbeling naar de vorige hoogste koers.

Meer dan de meeste projecten toont VeChain de volwassenheid van de blockchain-sector aan. Tegenwoordig is blockchain meer dan alleen speculatieve handel in cryptocurrencies. Platforms zoals VeChain bieden de wereld een efficiënter alternatief voor de status-quo. Grote bedrijven als BMW en Renault maken echt gebruik van VeChain en de lijst met partners blijft groeien wat een stevig fundament onder de prijs legt.