Triaconta Weekly #175

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

De revisie is weer achter de rug en de meeste bundels zijn weer up to date. Met 8 dagen stijging op rij voor Bitcoin en goed nieuws voor XRP knalt de Big3 bundel naar boven deze week. Er is een groeiend vertrouwen bij beleggers dat de bodem misschien wel geplaatst is en we de hele markt in het derde kwartaal weer flink omhoog kunnen zien gaan. Deze week is in ieder geval een dikke plus voor alle bundels.

Big 3:
1 Maand: +9.21% | 7D: +17.87% | 24H: -0.20%

Top 30:
1 Maand: -0.17% | 7D: +14.41% | 24H: -0.22%

Penny stock::
1 Maand: +4.75% | 7D : +13.51% | 24H: -0.78%

DeFi:
1 Maand: +7.94% | 7D: +9.91% | 24H: +1.87%

Winnaars & Verliezers

Aan het eind van de maand Juli zien we dat Defi munt Terra de grootste stijging (76%) heeft behaald in 1 maand. Toppers deze week zijn naast Terra (+40%) de PennyStock munt Reserve Rights (+38%). Ook Fetch.AI (+36%) dankzij een listing op Coinbase, Aelf (+28%) en Ontology (+27%) herstellen goed. Nog beter nieuws, er is deze week maar één kleine daler Compound (-5%).

Marktoverzicht

Goed nieuws voor XRP komt van SBI Remit, de grootste aanbieder van geldtransfers in Japan. De Filippijnen (met $1.8 miljard) zijn de op twee na grootste bestemming voor geldovermakingen uit Japan, waarbij Japan (met 10,50 procent) een van de hoogste overmakingskosten ter wereld heeft. Binnenkort is voor klanten een veel goedkopere en snellere overschrijvings-optie beschikbaar. Dit wordt mogelijk gemaakt met Ripple’s eerste On-Demand Liquidity (ODL) -service, die de crypto XRP gebruikt voor transacties. XRP steeg 15% op dit nieuws.

De volgende grote upgrade van Terra (LUNA), Columbus-5, komt er aan en zal het Inter-Blockchain Communication Protocol (IBC) van Cosmos integreren. Dat betekent dat Terra alle grote PoS-ketens zal ondersteunen met bruggen naar Ethereum en Solana. Terra’s decentrale stablecoin TerraUSD groeit de laatste tijd erg in populariteit door onzekerheid over regulering en de financiering van veel bekendere centrale stablecoins. Groei van gebruik van de stablecoin betekent altijd meer waarde voor de LUNA token, omdat de prijs gestabiliseerd wordt door arbitrage.

Ripple gaat ondanks de Amerikaanse rechtszaak met de SEC door met ontwikkelen en waagt zich nu ook aan de tokenisatie van activa op de XRP Ledger. General Manager RippleNet Asheesh Birla kondigde aan “Tokenisatie verandert de manier waarop mensen activa kopen, verkopen, volgen en beheren – alles van kunst en onroerend goed tot intellectueel eigendom, aandelen en goederen in de supply chain. Het World Economic Forum voorspelt zelfs dat tegen 2027 10% van het wereldwijde BBP zal worden getokeniseerd”.

Betaal je de kerstinkopen bij Amazon straks met crypto? Het bedrijf plaatste een vacature voor een blockchain en crypto specialist en dat kan van alles betekenen van supply-chain en kwaliteitscontrole tot het betalen met crypto voor je Amazon boodschappen. Het was even prima voor de Bitcoin prijs want die schiet maandag 15% omhoog op dit gerucht. Amazon verklaart uiteindelijk helemaal (nog) niet van plan te zijn betalingen in crypto te gaan accepteren. Toch blijft de helft van de stijging staan misschien wel dankzij de officiële kwartaalcijfers van Tesla dat zij geen verdere Bitcoins meer verkocht hebben. Grote bedrijven zijn allemaal crypto en blockchain aan het onderzoeken en zullen een bron van positief nieuws blijven in de komende tijd