Triaconta Weekly #170

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

Historische koopkans of we zitten voor de komende maanden in een dalende trend? Analisten worden het maar niets eens. Er blijft een hoop geld aan de zijlijn staan. De hele markt lijkt te wachten op de volgende stap, en weinigen zijn zelf bereid om die nu al te maken. Onze Bundels noteren deze week helaas een flinke daling.

Big 3:
1 Maand: -13.45% | 7D: -15.60% | 24H: +0.92%

Top 30:
1 Maand: -18.79% | 7D: -22.47% | 24H: -0.04%

Penny stock::
1 Maand: -25.75% | 7D : -23.39% | 24H: +3.05%

DeFi:
1 Maand: -29.36% | 7D: =-24.16% | 24H: -0.31%

Winnaars en verliezers

Het gaat sinds woensdag weer beter met de koersen. Toch zijn er over de week genomen alleen maar grote verliezers. Bovenaan AAVE (-31%) en QTUM(-30%) maar ook grote munten zoals NEM (-30%), NEO (-30%) en DOT (-30%) leverden flink in. Kleinste daler deze week is Cardano (-9%).

Marktoverzicht

Bitcoin mining
Een van de grootste migraties van Bitcoin hash-power in de geschiedenis lijkt aan de gang te zijn. Na een officieel verbod op mining in een aantal Chinese provincies, zijn veel bedrijven bezig met het migreren van hun computers naar buiten de Chinese grenzen.
De korte termijn implicaties hiervan zijn een snel dalende hashrate en daarmee een dalende prijs. Net als we medio april zagen volgt de Bitcoin prijs de hashrate naar beneden en als de hashrate toeneemt weer naar boven. Op de lange termijn komt de hashrate weer terug en daarmee ook de prijs. Het uiteindelijke resultaat is meer decentralisatie, minder China paniek en een nog betere beveiliging van het Bitcoin netwerk. Tel daar de milieuwinst bij op en we kunnen de huidige ontwikkeling zelfs goed nieuws noemen.

Bitcoin bodem?
Op de beurzen zien we steeds meer geld (ATH $17 miljard in stable coins) aan de zijlijn klaar staan om bij bepaalde prijsniveaus weer flink in te slaan. Dat lijkt voor Bitcoin steeds te gebeuren rond € 25.000 ($30,000). De algemene verwachting is dat een bodem deze zomer bereikt wordt en volgens sommigen deze week al neergezet is. Als we nu verder omhoog gaan en we komen bijvoorbeeld weer boven de € 34.000 ($40,000), dan komt de FOMO en niemand wil dan de stijging naar € 85.000 ($ 100.000) missen die velen dit jaar nog verwachten.

Bitcoin airdrop!
El Salvador deelt 3.440 BTC of bijna $117 miljoen in Bitcoin uit aan zijn burgers. Het gaat om ongeveer $30 of een halve dag loon per volwassene via een speciale app. Op 8 juni kondigde El Salvador als eerste land in de wereld aan Bitcoin te accepteren als wettig betaalmiddel.

Crypto investeringen stijgen
Cryptovaluta prijzen zijn sterk gedaald maar investeringen in “the future of finance” absoluut niet. Durfkapitalist Andreessen Horowitz kondigde donderdag aan maar liefst 2,2 miljard dollar opgehaald te hebben voor zijn langverwachte Crypto Fund III. Aanvankelijk ging het gerucht dat het fonds $ 1 miljard zou bedragen. Latere rapporten schatten het op $ 2 miljard. Het aangekondigde bedrag van $2,2 miljard suggereert dat het nu een goed moment is om geld in te zamelen voor crypto-investeringen. Crypto Fund III gaat investeren in crypto projecten in alle stadia, van vroege seed-stage projecten tot volledig ontwikkelde netwerken in een later stadium.

Aandelen tokens
Solana (SOL) zal tokenized aandelen gaan hosten van een reeks bedrijven, waaronder Facebook, Apple, Google, Netflix, Nvidia, PayPal, Square en Tesla. Digital Assets AG (DAAG) is van plan om 55 “tokenized stocks” op de blockchain van Solana te plaatsen. Het Zwitserse bedrijf biedt al beperkt aandelen in beursgenoteerde bedrijven aan op beurzen zoals Binance en FTX. Deze nieuwe aandelen tokens zijn gereguleerde activa die het openbaar uitgegeven aanbod van aandelen vertegenwoordigen. De effecten prospectus van DAAG Tokenized Stocks is goedgekeurd door de Financial Market Authority (FMA) van Liechtenstein, waardoor de token aandelen geldig zijn in de hele Europese Economische Ruimte. Hiermee is bezit en handel van de tokens niet meer beperkt tot een enkele beurs en zijn zelfs allerlei DeFi toepassingen mogelijk.