Triaconta Weekly #167

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

Bitcoin dominantie zakt de hele week verder na een korte opleving eind mei. Dit betekent dat veel andere cryptomunten op dit moment sneller stijgen dan Bitcoin. En dat is goed nieuws voor de bundels. Vandaag is helaas wel een uitzondering en daalt Bitcoin snel en dan dalen de overige cryptomunten sneller.

Big 3:
1 Maand: -32.45% | 7D: 4.94% | 24H: -6.35%

Top 30:
1 Maand: -37.24% | 7D: 8.25% | 24H: -7.09%

Penny stock::
1 Maand: -37.17% | 7D : 6.49% | 24H: -11.17%

DeFi:
1 Maand: -43.97% | 7D: 4.92% | 24H: -10.88%

Winnaars en verliezers

Een uitstekende dag (+15%) en week voor Filecoin (+28%). Ook Fetch.AI (+19%), KAVA (+29%), Solana (+14%) en Vechain (11%) maken deze week een comeback. In de aanbieding zijn Polygon (-18%) en QTUM, Ethereum Classic en OMG (-10%).

Marktoverzicht

Ethereum hoger dan ooit! Donderdag is een Ethereum node gelanceerd door SpaceX waarmee het Internationaal Ruimtestation (ISS) onderdeel zal worden van het Ethereum netwerk. Met elkaar verbonden computers in de ruimte zou wel eens de gedecentraliseerde toekomst kunnen worden voor meer cryptomunten. Transacties worden met zonne-energie verwerkt en zijn onafhankelijk geworden van politieke keuzes of natuurrampen op aarde. Het ISS heeft al een werkende Bitcoin node aan boord.

Meer dan 6.000 leden van reddit groep “Wall Street Bets” Dapp gemeenschap stemden voor het selecteren van de cryptomunten voor de eerste Exchange Traded Portfolio. Het resultaat is een gewogen portefeuille van digitale activa enigszins vergelijkbaar met een Triaconta Bundel. De portefeuille van cryptomunten wordt samengesteld en gebalanceerd door collectieve beslissingen van de gemeenschap. Wij volgen dit experiment (want dat is het voorlopig) met belangstelling en zien de reddit groep grotendeels kiezen voor de bekendste crypto Bitcoin en Ethereum aangevuld met munten uit onze DeFi bundel (LINK, AAVE, MKR, SNX, COMP en YFI).

Amerikaanse toezichthouders van banken hadden deze maand eindelijk hun eerste overleg met elkaar over cryptovaluta. Het is op dit moment onduidelijk wie het toezicht gaat doen en verschillende federale instellingen hebben in het verleden tegenstrijdige posities ingenomen. Dit ondervond met name Ripple die nu met de Securities and Exchange Commission (SEC) in een rechtszaak verwikkeld is over de vraag of XRP een effect is of niet. Dit terwijl zij eerder met het ministerie van Financiën (FinCen) een duidelijk akkoord hadden over XRP als (brug)valuta. Ook de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) volgt de ontwikkelingen omdat cryptovaluta die gemined worden en bijvoorbeeld NFT’s wellicht ook als virtuele goederen gezien kunnen worden. Ondertussen scharen steeds meer Ethereum dienstverleners zich achter het voorstel om met elkaar een DeFi political defense fund te vormen om wetgevers te onderwijzen (lees lobbyen) om slechte regulering voor DeFi in het algemeen te voorkomen.

Zoekmachine Google beëindigd een drie jaar lange ban op cryptovaluta advertenties. Binnenkort worden met name Amerikanen weer overspoelt met reclame waarbij met name FTX Exchange en Binance.US elkaar gaan bevechten voor het grootste marktaandeel. Meer aandacht van meer mensen is natuurlijk goed voor alle crypto. Uit onderzoek in mei 2021 bleek dat 33% van de Amerikanen al crypto bezit en 46% is van plan dit jaar crypto te kopen. Dit is beduidend meer dan de 5% van de Nederlanders die volgens Infographic in maart 2021 Bitcoin in bezit hadden. Ook gaf maar liefst 62% van deze Nederlanders aan pas dit jaar ingestapt te zijn!