Triaconta Weekly #164

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Daar was dan eindelijk de correctie. Was het Elon Musk met tweets over het energieverbruik van Bitcoin, of was de markt er eigenlijk al lang aan toe. Behalve DeFi staan alle bundels deze week in de min. Ook zien we vandaag toch alweer een voorzichtig herstel.

Big 3:
1 Maand: 2.24% | 7D: -3.32% | 24H: 2.16%

Top 30:
1 Maand: 15.33% | 7D: -7.29% | 24H: 4.71%

Penny stock::
1 Maand: -12.90% | 7D : -9.23% | 24H: 10.86%

DeFi:
1 Maand: 20.70% | 7D: 2.81% | 24H: 1.19%

Winnaars en verliezers
Polygon (+87%) is de winnaar deze week. Yearn.finance (+50%) door Woofy. Ook Aave (+30%), Nano (+12%) en Cardano (+12%) deden het zelfs deze week erg goed. Voor het eerst dit jaar lijkt het wel, zijn er ook weer munten in de aanbieding. Verliezers deze week zijn Qtum (-26%), OMG Network en Bitcoin Gold (-24%). Deze munten staan soms nog in oude ongereviseerde bundels. Ook Siacoin (-25%) en de onlangs sterk gestegen Ethereum Classic (-21%) zijn deze week veel goedkoper geworden.

Lukt het niet om je Bundel te reviseren en wil je dat wel neem dan contact met ons op.

Marktoverzicht

Yearn.Finance is op dit moment meer waard dan een Bitcoin. Voor veel crypto handelaren is deze munt door zijn enorm hoge prijs onaantrekkelijk. Men koopt liever heel veel van een munt die 7 cent kost dan 0.000001 van een munt van meer 70.000 dollar. Dit fenomeen heet unit-bias en is eigenlijk onlogisch. Bij aandelen op de beurs wordt bij een te hoog opgelopen prijs vaak gekozen om het aandeel te splitsen. Yearn.Finance koos voor een blockchain oplossing. Men heeft Woofy uitgebracht, een zeer laag geprijsde munt ($0.07) met een tegenwoordig erg populair honden-thema. 1 YFI zal altijd 1,000,000 WOOFY waard en zijn en beide kunnen via een smart contract voor elkaar geruild worden. Zo kun je nu op twee manieren investeren in dezelfde Yearn.Finance. Brilliante marketing.

Elon Musk heeft Bitcoin na een paar maanden alweer afgewezen als betaalmiddel voor Tesla auto’s. Het bedrijf houdt wel de anderhalf miljard dollar aan Bitcoin die ze gekocht hebben op de balans. Als we de laatste tweet goed begrijpen zou Doge de plaats van Bitcoin in moeten gaan nemen voor crypto betalingen aan Tesla. Wij betwijfelen of er veel auto’s betaald worden met crypto. In ieder geval is het voer voor heel veel speculatie en koersbewegingen. Veel munten wilden graag de vervanger worden en schoten alvast omhoog. Doge wint het deze week, ook door een aankondiging van de listing op de in Amerika meest gebruikte beurs Coinbase.

Groene crypto is volop in de belangstelling. We weten allemaal dat Bitcoin enorm veel stroom gebruikt. Bij elkaar al snel meer dan een heel land tegelijk. Het hoge energieverbruik maakt Bitcoin een zeer veilig betalingsnetwerk want om in te breken heb je nog veel meer stroom nodig dan om Bitcoins te minen. Stroom verbruiken doen we allemaal en natuurlijk doen ook elektrische auto’s dat. Wat we terug willen brengen is de uitstoot van schadelijke gassen door de verbranding van fossiele brandstoffen. We verbranden nog steeds kolen voor stroom, vliegen in vliegtuigen, subsidiëren olie-exploratie, maken beton en staal, en rijden in onze benzine en diesel auto’s. In tegenstelling tot deze activiteiten heeft crypto geen specifieke energiebehoefte. Het kan draaien op alle soorten energie. Het kan dus op dit moment bijdragen aan de vervuiling, maar het is zelf niet het probleem en vormt geen bedreiging voor een volledig overstap naar duurzame energie.