Triaconta Weekly #163

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Revisie
  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Revisie
Automatische revisie van de Triaconta bundels zorgt dat bundels altijd de meest populaire cryptocurrencies bevatten voor zo optimaal mogelijk prestaties. Revisie kun je ook zelf doen door je bundel handmatig te reviseren of, als je helemaal maatwerk wilt, via handmatig aanpassen van je Bundel.

In de Top 30 verwelkomen we Doge (DOGE) en Solana (SOL). Doge is de meest besproken munt van de afgelopen maanden en Solana is een succesvolle en schaalbare DeFi oplossing. We vervangen The Graph, wiens succes te lang uitblijft en Waves die recent een fraaie prijsstijging laat zien maar zeker niet zo populair is als deze twee nieuwe munten.

In de Penny Stock wordt Hedera Hashgraph wegens enorm succes vervangen door IOST. IOST verdween in Juli 2020 uit de Penny Stock en komt nu weer terug. Ook dat kan gebeuren. IOST levert met hun platform een unieke oplossing voor marktplaatsen in NFT en andere internet-producten en diensten.

In de DeFi bundel vervangen wij Ren door Terra (LUNA). Ren is wat minder populair geworden en wordt na een flinke prijsstijging in 2021 vervangen door Terra, die met hun elastische geldhoeveelheid oplossing voor het hele Defi ecosysteem zeer succesvol een automatisch stabiele munt aanbieden gekoppeld aan meerdere fiat valuta.

Bundel prestaties
Ook in mei gaan we vrolijk verder omhoog. Krijgen we al hoogtevrees? De meest gediversifieerde Top30 bundel pakt deze week de meeste winst door een verviervoudiging van Ethereum Classic. Als een enkele munt zo enorm stijgt is gelukkig de kans groot dat hij in onze Top 30 zit.

Big 3:
1 Maand: 37.31% | 7D: 10.19% | 24H: -3.03%

Top 30:
1 Maand: 62.36% | 7D: 28.44% | 24H: 4.21%

Penny stock:
1 Maand: 156.28% | 7D : 23.63% | 24H: 3.07%

DeFi:
1 Maand: 39.64% | 7D: 13.41% | 24H: -0.42%

Winnaars en verliezers
Ethereum Classic is gestegen met 300%. De reden lijkt een combinatie van sociale media aandacht en de stijging van zijn duurdere broer Ethereum. Ook niet mis is de stijging van enkele kleinere munten buiten onze bundels zoals Qtum (+125%) en OMG Network (+97%). De op sociale media meest populaire munt Doge (+97%) is deze week net als EOS(+92%) bijna verdubbelt. Een enkele verliezer moet er ook zijn. Polygon (-11%) corrigeerde eindelijk op de koers explosie van vorige week. Verder waren alleen Reserve Rights (-5%) en Enjin (-1%) licht negatief deze week.

Marktoverzicht

Vitalik Buterin, de bedenker van Ethereum is met 27 jaar en een wallet met 333,520 Ethereum de jongste crypto miljardair geworden. Vitalik begon Ethereum toen hij 18 jaar oud was en heeft het project zien groeien tot de meest succesvolle en bekendste munt na Bitcoin.

Volgens analyse van Glassnode zijn het de afgelopen maand vooral de lange termijn houders van Bitcoin geweest die bijgekocht hebben. Dat is goed nieuws voor de toekomstige koers want in de geschiedenis van Bitcoin zijn het altijd deze lange termijn houders geweest die aan het eind van een stijging hun winst namen. Steeds meer Bitcoin bezitters houden hun Bitcoin ook steeds langer in bezit. En dan ontstaat vanzelf de situatie dat er in de handel niet meer voldoende Bitcoin beschikbaar zijn om aan de vraag te voldoen. Heel goed voor de prijs, die dan drastisch moet stijgen om vraag en aanbod weer in evenwicht te brengen.

Hoge transactiekosten, lage transactiekosten? Waarom niet een blockchain met helemaal geen transactiekosten? Terug van weggeweest in de Penny Stock is IOST. Op 20 april 2021 presenteerde het Centrum voor Informatie en Industrie Ontwikkeling (CCID), onder het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie hun uitgebreide beoordeling en rangschikking van 37 bekende openbare blockchain-projecten in de wereld. IOST heeft met succes zijn titel verdedigd en staat nog steeds op de eerste plaats in de basistechnologie-subindex, en krijgt ook de bronzen medaille in de algemene ranglijst, waarmee het weer beter presteerde dan grote concurrenten zoals TRON, Tezos en NEO blockchain. Sinds 2018 publiceert dit Chinese onderzoeksbureau deze lijst met rangschikkingen op basis van technologie, toepasbaarheid en creativiteit.