Triaconta Weekly #162

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Alweer een Super week voor alle bundels. De altcoin markt brak wederom door de $1 biljoen (1000 miljard dollar) aan gezamenlijke waarde en is op weg naar nieuwe records. Crypto bedrijven wereldwijd rapporteren absolute record volumes voor de maand april. Bitcoin beweegt op en neer, en sluit de week met “slechts” +13%. De kans bestaat zelfs dat Bitcoin in de maand april voor het eerst in zes jaar een daling laat zien.

Big 3:
1 Maand: 49.18% | 7D: 24.39% | 24H: 3.98%
Top 30:
1 Maand: 39.49% | 7D: 26.41% | 24H: 3.78%
Penny stock::
1 Maand: 85.92% | 7D : 40.71% | 24H: 2.55%
DeFi:
1 Maand: 23.20% | 7D: 27.01% | 24H: 2.70%

Winnaars en verliezers
Wat een week voor Polygon (MATIC) met een +148%. Ook hard omhoog gaan Waves (+64%) en ICON (+52%). Verdere groei voor XRP (+46%), Avax (+36%) en Doge (+36%).
Gisteren zagen we nog enkele minnen staan voor Penny stocks als Digibyte, VeChain en Reserve Rights maar met de brede stijging van vandaag laten deze week alle munten een positief rendement zien.

Marktoverzicht

Ethereum zet een nieuwe allerhoogste prijs neer net boven de €2300 en is nu groter dan PayPal. Defi begint nu echt aan te slaan met volgens Messari meer dan $25 miljard aan waarde vastgelegd in met name AAVE, Compound en MakerDAO. Helaas is DeFi door de stijgende populariteit ook doelwit geworden voor hackers en is sinds 2019 $285 miljoen uitgeleende crypto verloren gegaan. Ging dat eerst voornamelijk om Ethereum projecten, tegenwoordig is ook het aantal hacks op de Binance Smart Chain groeiende. Talloze DeFi projecten zijn zeer innovatief en bieden hoge rentes maar zijn meestal splinternieuw en de contracten zijn nog zeker niet zo veilig als het Ethereum platform waarop ze draaien.

De Europese Investerings Bank (EIB) heeft GoldMan Sachs, Santander en Société Générale gevraagd om de uitgifte te begeleiden van 100 miljoen Euro aan 2-jarige obligaties. Bijzonder is dat het voor de eerste keer gaat om digitale obligaties geregistreerd op de Ethereum blockchain. Het is ook de EIB inmiddels duidelijk dat crypto een betere afwikkeling, bewaring en overdracht kan bieden voor de wereldwijde obligatiemarkt.
De pilot op 27 april was ook een experiment met CDBC-tokens (Central Bank Digital Currencies). Met de inzet van slimme contracten onder beveiligde voorwaarden, kon de Banque de France CBDC-tokens uitgeven en controleren waarbij de CBDC-overdracht gelijktijdig plaatsvond met de levering van de obligatie tokens aan de wallets van de investeerders.

Facebook heeft in tegenstelling tot zeer hardnekkige geruchten geen Bitcoin op de balans staan. De kwartaalcijfers waren prima en de winstverwachtingen zijn overtroffen. Wat niet is kan nog komen en we wachten ook nog op Libra, de eigen crypto munt van Facebook.
Tesla heeft bekend gemaakt 10% van de Bitcoin verkocht te hebben als test voor de liquiditeit. Dit was een vereiste van de auditors om Bitcoin in kasreserve te mogen houden. Hoe je het ook noemt, het leverde Tesla 101 miljoen dollar of 84 miljoen euro winst op. Meer dan het bedrijf in de afgelopen 10 jaar heeft verdient met het verkopen van auto’s.

Polygon (MATIC) begint een $100M fonds voor algemen defi adoptie. Met de hashtag #DeFiforAll wil dit fonds de volgende golf van gebruikers binnenhalen voor gedecentraliseerde financiële producten. Polygon levert een gebruiksvriendelijk platform voor Ethereum-schaalvergroting en heeft nu meer dan 200 applicaties (DApps) en 364.000 gebruikers. Aave is onlangs gemigreerd naar het Polygon platform en haalde binnen een paar weken meer dan $1 miljard binnen aan nieuwe liquiditeit voor leningen.

Cardano-ontwikkelaar Input Output Hong Kong (IOHK) kondigt een samenwerking aan met de Ethiopische regering om de onderwijssector van het land te digitaliseren. Het gaat om 3,500 scholen en 5 miljoen leerlingen. Alle studenten krijgen hun diploma voortaan digitaal geverifieerd in de blockchain. Werkgevers kunnen de cijfers van alle sollicitanten controleren zonder tussenkomst van externe bureaus. Het is de bedoeling het project later uit te breiden naar Universiteiten. CEO Charles Hoskinson zinspeelde al eerder op enorme zakelijke kansen voor Cardano in Afrika. Ook in Tanzania gaat IOHK aan de slag om een betere toegang tot sociale, digitale en financiële diensten te realiseren via de blockchain van Cardano.

Binance Smart Chain heeft Chainlink VRF (Verifable Random Function) op hun mainnet geïntegreerd als de aanbevolen oracle-oplossing voor alle BSC-ontwikkelaars die een verifieerbare en fraudebestendige bron van on-chain willekeur nodig hebben. Echte willekeur die niet gemanipuleerd kan worden is nodig om bijvoorbeeld aantoonbaar eerlijke casino’s en kaartspelen te maken of werkelijk onvoorspelbare gaming en dynamische NFT’s.